piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
To po prostu szarańczyn strąkowy
piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
.png)
Bocian napisał(a):piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
To po prostu szarańczyn strąkowyStrąki nazywane są chlebem świętojańskim. W Cro, jak wcześniej pisano, rogačem. Używany jako przyprawa do ciast albo dodatek do lozy.
.png)
sloninka2 napisał(a):Bocian napisał(a):piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
To po prostu szarańczyn strąkowyStrąki nazywane są chlebem świętojańskim. W Cro, jak wcześniej pisano, rogačem. Używany jako przyprawa do ciast albo dodatek do lozy.
Wydaje mi się ,że z tego robi się też rakiję
sloninka2 napisał(a):Bocian napisał(a):piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
.png)
Bocian napisał(a):sloninka2 napisał(a):Bocian napisał(a):piekara114 napisał(a):A my już od 6 lat nazywamy to drzewem fasolowym, a widzę fachową nazwę![]()
No napisałem, że dodatek do lozy.

.png)
Vjetar napisał(a):A jaka nalewka dobra...
Potter napisał(a):Uprzedziłeś mnie.
andeo napisał(a):Ja również niedługo będę wstawiać fotki z Trsteno![]()
gusia-s napisał(a):Nawet się wybrałam ale tak lało, że nie dało się wyjść z auta
ita napisał(a):Bocian napisał(a):Po zdjęciach Leona już nic nigdy nie będzie takie samo![]()
to samo pozmyślam![]()
greenrs napisał(a):Bocian napisał(a):Jaki autor takie zdjęcia![]()
![]()
Dobrze, że dopiero za dwa dni zajrzy
Zresztą kogoś mi przypomina![]()
![]()
![]()
Elizasz napisał(a):Bocian napisał(a):Ten z tyłu w czapce?
nie, nie, zdecydowanie ten na pierwszym planie
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży