Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cham z kantoru na granicy w Głuchołazach. Ostrzeżenie !!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Cham z kantoru na granicy w Głuchołazach. Ostrzeżenie !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.07.2014 12:43

Z tym wklejaniem linków, to byłbym ostrożniejszy.......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2014 12:48

anakin napisał(a):Z tym wklejaniem linków, to byłbym ostrożniejszy.......

A co, obawiasz się czegoś :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.07.2014 12:50

Przecież zapytałem, czy to ten. 8)
Odpowiedzi brak.
Nie moja bajka.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 07.07.2014 12:55

Nie święci garnki lepią, zdarza się i tak. W sumie czy to już jest chamstwo to nie był bym taki zdecydowany. Swoista technika negocjacyjna. Może już wie, że inna reakcja prowadzi tylko do zbędnego przedłużenia czasu trwania transakcji? Sprzedał, zarobił swoje a klient przyjdzie albo niezależnie od jakości obsługi bo to takie miejsce i taki interes a dzisiaj i tak cena decyduje.
Swoją drogą uwaga o braku kultury u handlarza też grzecznością nie grzeszy. W końcu nie sprzedawał tomiku poezji.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.07.2014 12:56

JackDaniels;) napisał(a):
anakin napisał(a):Z tym wklejaniem linków, to byłbym ostrożniejszy.......

A co, obawiasz się czegoś :?:

Ja?
Nawet nie wiem gdzie te Głuchołazy są...
Macie pewność, że to o ten kantor chodzi?
Nie wydaje mnie się....
A to już lekko trąci...
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 07.07.2014 12:57

FUX napisał(a):Przecież zapytałem, czy to ten. 8)
Odpowiedzi brak.
Nie moja bajka.

Tak, to ten kantor.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.07.2014 13:01

[list=][/list]
Mosqito napisał(a):
Odpowiedzi brak.
Nie moja bajka.

Tak, to ten kantor.

No i po sprawie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2014 13:02

Mosqito napisał(a):
Odpowiedzi brak.
Nie moja bajka.

Tak, to ten kantor.

No i wszystko jasne, omijać szerokim łukiem :mrgreen:
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 07.07.2014 13:12

Calapula napisał(a): Swoista technika negocjacyjna.

A gdzie tu widzisz techniki negocjacyjne?! Może te teksty o zajadzie?! Czy może słowo "Wyp…" na koniec rozmowy?

Ludzie, Mosqito opisał niemiłą sytuację, zechciał Nas ostrzec, a Wy się czepiacie czy aby na pewno warto było negocjować cenę i w ogóle po co korzystać z kantoru, skoro można płacić kartą. Może warto docenić, że ktoś poświęcił czas i opisał taką sytuację?
Każdy z Nas chce być jako Klient obsługiwany na wysokim poziomie. Klient może zadać nawet najgłupsze pytanie, ale to nie powód, aby odzywać się do niego w ten sposób i kończyć rozmowę słowem "Wyp…"
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.07.2014 13:32

Każdemu kto prowadzi jakiś interes zdarza się upierdliwy klient (to nie do ciebie Mosqito) , ale powiedzenie w stylu : - wypierd.........! jest dla mnie nie dopuszczalne i wywalił bym takiego pracownika na zbity pysk , a że jak już sam "szefunio" tak się odzywa do klientów to świadczy o nim jakim jest burakiem. :evil:
Dla mnie CHAM i tyle!
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 07.07.2014 13:58

maniust tak tylko dla uściślenia:
"wyp..." nie od wypier... tylko od wypiep...
nie wiem czy to coś zmienia ale nie chcę przypisywać komuś czegoś czego nie powiedział.
Pozdrawiam
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 07.07.2014 14:00

magg5 napisał(a):
Calapula napisał(a): Swoista technika negocjacyjna.

A gdzie tu widzisz techniki negocjacyjne?! Może te teksty o zajadzie?! Czy może słowo "Wyp…" na koniec rozmowy?
...
Każdy z Nas chce być jako Klient obsługiwany na wysokim poziomie. Klient może zadać nawet najgłupsze pytanie, ale to nie powód, aby odzywać się do niego w ten sposób i kończyć rozmowę słowem "Wyp…"

Taką technikę sprzedaży wobec tego klienta przyjął sprzedawca. Zajady i inne tam się znalazły i nie ma co do tego wątpliwości. Za to został nazwany chamem, być może słusznie. Pertraktacje mogą mieć różny przebieg ale jeśli kończą się sukcesem to w sumie nie jest jeszcze tak źle dla sprzedawcy. Co innego gdyby klient uniósł się honorem i po korony do Bydgoszczy prędzej by pojechał niż tam kupił.
Zwracam uwagę na to, że nie święci garnki lepią. Różne potrzebne nam rzeczy i usługi sprzedawać nam chcą różne typy ludzkie. Nie ma sensu oczekiwać w takich miejscach wysokiej kultury i rozmów na poziomie wieczorka z poezją. Dla nas samych oczekujemy bezgranicznej wyrozumiałości a sami incydentalne i często sprowokowane zdarzenia ogłaszamy jako niewyobrażalne chamstwo. Ja bym podszedł do tego z większym dystansem. Nie przesadzajmy z oczekiwaniami wobec ludzi którzy muszą na co dzień borykać się z problemami o jakich nam się w koszmarnym śnie nie jawi.
Znam przypadek gdy sprzedawca objął klienta, uniósł go do góry i wyniósł przed drzwi wejściowe. Zdarza się. Sprzedawca ten na co dzień jest niespotykanie spokojnym człowiekiem.
Szanujmy się nawzajem ale niech będzie wiadomo, że są granice.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.07.2014 14:20

Calapula napisał(a): Nie przesadzajmy z oczekiwaniami wobec ludzi którzy muszą na co dzień borykać się z problemami o jakich nam się w koszmarnym śnie nie jawi.

Co starasz się usprawiedliwiać? Coś czego usprawiedliwić się nie da. JEŚLI ta sytuacja miała taki przebieg jak tu przedstawiony to ten właściciel powinien być wyciągnięty przez to okienko, bo przecież nie święci garnki lepią...
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 07.07.2014 14:21

Rozumiem, ale ja zdecydowanie nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Nie oczekuję od sprzedawcy "wieczorka z poezją" tylko kultury osobistej. Dlaczego mam jej nie oczekiwać w kantorze? Nikt nie napisał tutaj, że oczekiwał czerwonego dywanu czy proponowania kawy, chodzi o ogólne zachowanie sprzedawcy i dobór słów.
Myślę, że taki sprzedawca powinien właśnie borykać się z problemami, a konkretnie z problemem braku Klientów, gdyż nie zasługuje na to, by u niego cokolwiek kupować.
Nie chodzi o unoszenie się honorem (o którym piszesz). Konkurencja jest duża, więc warto wiedzieć do którego kantoru można zajrzeć, a który omijać wielkim łukiem.
No ale cóż, jeżeli dla Ciebie stosowanie siły przez sprzedawcę jest normalne, to chyba się nie dogadamy :)
Klienci czasem zachowują się bardzo dziwnie, ale autor wątku nie zasłużył na takie traktowanie jakie opisał, oczywiście w mojej opinii.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 07.07.2014 14:36

magg5 napisał(a):Rozumiem, ale ja zdecydowanie nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Nie oczekuję od sprzedawcy "wieczorka z poezją" tylko kultury osobistej. Dlaczego mam jej nie oczekiwać w kantorze?
...
No ale cóż, jeżeli dla Ciebie stosowanie siły przez sprzedawcę jest normalne, to chyba się nie dogadamy :)
Klienci czasem zachowują się bardzo dziwnie, ale autor wątku nie zasłużył na takie traktowanie jakie opisał, oczywiście w mojej opinii.

Kultury osobistej w kantorze nie należy oczekiwać choćby z tego powodu, że sprzedawca jest zazwyczaj uzbrojony w broń palną. I z wielu innych.
Nie napisałem, że używanie siły jest rzeczą normalną. Podałem tylko przykład całkiem skrajny wykonany przez człowieka którego nikt kto go zna nie nazwał by chamem.
Nie wiem czy autor sobie na to zasłużył, byłbym ostrożny w myśl powiedzenia: to co Jan mówi o Pawle świadczy o Janie. Przy braku możliwości wysłuchania drugiej strony lepiej być ostrożnym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Cham z kantoru na granicy w Głuchołazach. Ostrzeżenie !!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone