.png)
.png)
.png)
korfu01 napisał(a):zarówno na Czechy i Slowacje kupisz zaraz za granicą danych państw. Ja tylko zastanawiam się czemu taka droga bo przez Czechy-Słowacje-Węgry i Chorwacje wyszło by taniej.
Koszt Słowackiej winiety 300K za miesiac - to samo wychodzi jak bierzez mniejsze na jak nie skłamie 7 dni - 150K , Węgry -Czechy za darmo i autostrada do Spiltu to koszt 27,5E-- ja tak płaciłem.
A Twoja droga to koszt Słowackiej 300K za miesiąc (tam i nazat) -Austria nie wiem ile za granicą ale kolega w Polsce kupował i żeby starczyło mu na wczasy 14 dniowe czyli razem około 15 dni płacił około 100zł i jeszcze Słowenia 35 E- czyli dużo drożej. Nie piszesz skąd jedziesz bo jak z Polski centralnej to lepiej jak ci podałem na samiej górze ale jak z zachodniej to faktycznie Twoja , ale i tak warto przeliczyc koszta i kilometry -- Wybrać co korzystniejsze
.png)
.png)
robert_z napisał(a):Chorwacja odcinek od Granicy Macelj do Splitu to koszt 35 HRK + 171 HRK = 206 HRK (*0,89 PLN = 183, 34 PLN)
Ale ten przelicznik 0,89 zł. za kunę to z kosmosu jest. Wróciłem kilka dni temu z Chorwacji i przelicznik wyszedł około 0,48 zł za kunę.

.png)
.png)
mikomission napisał(a):Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Czy winietki mogę kupować już na granicy z Czechami ? Wszystkie ? Czy póżniej na jakiejś stacji tuż za granicami. Będziemy jechali wtedy w nocy. Aha, a co z kontrolą między granicą, a pierwszą stacją, na której miałbym kupic winietkę ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi