Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda - "biuro turystyczne" i wycieczki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 10.07.2009 15:43

Witam. Za tydzień wyjeżdżam do Baska Voda. Z oficjalnej strony miejscowości odpisałem sobie adres "biura turystycznego" (Obala sv. Nikole 31). Czy jeśli tam się przejdę, to dostanę/kupię plany i mapy Splitu, Trogiru, Biokova i inne?

I jeszcze pytanie z innej beczki. Czytałem sporo na forum o tym co odwiedzić będąc w Baska Voda. Znalazłem coś takiego:
1. Split, ewentualnie Salona i twierdza Klis
2. Trogir
3. Może być Biokovo (czy jest tam jakaś inna atrakcja orócz wjazdu na sv. Jure?)
3. Omis (można wstąpic i zobaczyć)
4. Wiadomo, że sama Makarska
5. Jakiś spacerek do Breli, żeby zobaczyć słynną skałę z drzewami, tak często uwiecznianą na fotkach.
6. Jeziora koło Imotski (mógłby mi ktoś podać linka do jakiś informacji o nich).

Jeśli chodzi o Dubrovnik, to trochę daleko (może zostanie na następny rok :D ).

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły (żebym wiedział co robić, gdyby nie daj Boże pogoda nie dopisała na plażę)?

PS. Jedziemy własnym samochodem.

Wiem, że odpowiedzi można poszukać po różnych relacjach na forum, ale wielu Cromaniaków tak ciekawie pisze :D, że czyta się i czyta bardzo długo i czasochłonne jest odnalezienie tych informacji, które przydadzą się w moich przyszłych wycieczkach.
klodi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) klodi » 10.07.2009 16:20

Polecam zakup w Polsce przewodnika tyt. " Chorwackie wybrzeże i wyspy" mam go też z polecenia i naprawdę super sprawa. Acha wydawnictwo Bezdroża. No i co najważniejsze to to, ze cena jest bardzo przyzwoita. 25 zł. Zakupiłam na tegoroczny wyjazd. Przerobiłam to co mnie interesuje i juz mam spokój. :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone