We wrześniu (pierwsze dwa tygodnie) wybieramy się z żoną, teściami i naszym 1,5 rocznym synkiem drugi raz do Chorwacji. W 2009 r byliśmy na Pagu na kampie w Simuni. W tym roku chcieliśmy jechać do Dalmacji ale z uwagi na małego postanowiliśmy jechać na KRK - jedziemy ze Szczecina i tak będziemy mieli ponad 1 300 km - sma nie wiem jak mały zniesie tak długą jazdę. Po długim wczytywaniu się w forum postanowiliśmy jechać do Baski. Początkowo planowałem Silo ale opinie, że i w ścisłym sezonie jest to odludna mieścina trochę mnie zniechęciły - może nie lubię super tłumów ale chciałbym aby miejscowość do której jedziemy oferowała coś więcej ponad plaże i kwaterę. Ponadto nie jestem miłośnikiem leżenia na plaży cały dzień więc góry po których można pochodzić w okolicy Baski ostatecznie przeważyły.
Wracając do meritum - mam pytanie do doświadczonych Cromaniaków czy wyjazd w ciemno do Baski w terminie wrześniowym ma sens czy jednak bookować coś wcześniej? Boje się, że pomimo września znalezienie kwatery dla nas może być trudne - tym bardziej że będziemy z małym dzieckiem po długiej podróży. Najbardziej upatrzyłem sobie apartamenty w dzielnicy Zarok bo jednak trochę na uboczu a i do plaży rzut kamieniem. Jakie mogą być ceny na apartament 4 osobowy we wrześniu? Czy jadąc w ciemno szukać przez miejscowe agencje czy jechać na ten Zarok i popukać do drzwi kilku kwater?
Prosze o pomoc bo żona już mi głowę suszy o bookowanie czegoś a ja wolałbym jednak wynająć coś na miejscu co mi będzie odpowiadało.
Dziękuję i pozdrawiam
Paweł

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)