Chorwaci są niesamowici, rok temu jechałem w sierpniu i od granicy widziałem "trochę" ruchu na budowie autostrady, a tu patrz!
nie minął rok i już można gnać autobanem.
GDDKiA mogła by jeździć do naszych południowych braci na szkolenia.
.png)
.png)
miike napisał(a):Chorwaci są niesamowici, rok temu jechałem w sierpniu i od granicy widziałem "trochę" ruchu na budowie autostrady, a tu patrz!
nie minął rok i już można gnać autobanem.
GDDKiA mogła by jeździć do naszych południowych braci na szkolenia.
.png)
maadoox napisał(a):Ja słyszałem że nie opłaca im sie budować autostrady do Gdańska i postanowili zbudować wiadukt z Warszawy nad morze :( .
.png)
O słyszałem. Dużo dobrego!!! Kraków z Kielcami maja połączyć podwieszanym mostem, w Kielcach ma powstać lotnisko wielce czcigodnego ministra nam panującego nr13 zwanego potocznie "Nie wiem co mówię". Z kielc się więc wydostaniemy samolotem do Warszawy a dalej nad morze to ten wiadukt o którym juz wspomniałem. Dlatego własnie jeżdze na południe:(.Tomek napisał(a):maadoox napisał(a):Ja słyszałem że nie opłaca im sie budować autostrady do Gdańska i postanowili zbudować wiadukt z Warszawy nad morze.
Wow !
To super pomyślna wiadomość !!! Chociaż coś zbudują
Nie słyszałeś czegoś na temat podobnego wiaduktu do Krakowa ???
Pzdr
Tomek
PS. W lokalnej prasie widziałem w czwartek zdjęcia z A1 - wygląda na to że jednak powstaje...
.png)
antek napisał(a):Tomek...
To nie ja wyliczyłem te 300 mostów i tuneli...tylko skopiowałem znaleziony tekst z netu:)
.png)
Interseal napisał(a):Przydałby się jeszcze odcinek takiej autostrady pomiędzy węzłem Maribor Vshod a przejściem w Macelj i można by sunąć od Wiednia do Sestanovaca cały czas dwujezdniówką. Tylko co na to Słoweńcy? Ktoś wię? Orientuje się, czy i kiedy może ta autostrada powstać?
.png)
Tomek napisał(a):...przejazd z ominięciem odpłatnego odcinka autostrady w Słowenii...
mirhon napisał(a): Możesz coś więcej powiedzieć? Jak jechałeś?
.png)
Tomek napisał(a):...Przed Mariborem wjeżdza się na rondo do którego dochodzi także płatny odcinek autostrady...
.png)
Tomek napisał(a):...Przed Mariborem wjeżdza się na rondo do którego dochodzi także płatny odcinek autostrady...
mirhon napisał(a):Ja najwięcej czasu traciłem zawsze przez przejazd w centrum Maribor. Na Map24 widzę jakieś pourywane kawałki autostrad, które przechodzą przez centrum (??).
mirhon napisał(a):Czy na tym rondku można pojechać dalej drogą nr 3 i potem gdzieś wiochami (droga 229 ?) na Ptuj żeby dostać się na 9 (do granicy). Ktoś to praktykował? Tak na oko robię dodatkowo jakieś 20km robiąc łuk z prawej strony Mariboru.
.png)
Tomek napisał(a):Zgodnie z zapowiedziami nowy kawałek jest już otwarty
Tomek
PS. Kiedy doczekamy takiego trybu prac w Polsce ???
.png)
mirhon napisał(a):Tomek napisał(a):...Przed Mariborem wjeżdza się na rondo do którego dochodzi także płatny odcinek autostrady...
I co dalej? Ja najwięcej czasu traciłem zawsze przez przejazd w centrum Maribor. Na Map24 widzę jakieś pourywane kawałki autostrad, które przechodzą przez centrum (??).
Czy na tym rondku można pojechać dalej drogą nr 3 i potem gdzieś wiochami (droga 229 ?) na Ptuj żeby dostać się na 9 (do granicy).
Ktoś to praktykował? Tak na oko robię dodatkowo jakieś 20km robiąc łuk z prawej strony Mariboru.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi