Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jesteś za tym by wprowadzić na forum zakaz poruszania tematyki politycznej?

Ankieta wygasła 09.06.2010 19:43

tak
82
100%

Liczba głosów : 82

Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 12.05.2010 10:51

Problem jest z tym kulturalnym zachowaniem. Różne osoby w różny sposób postrzegają kulturę. Dyskusja na tematy polityczne niestety nie wpływa pozytywnie na wielu użytkowników. Należy również zauważyć, że niektóre osoby w zasadzie udzielają się wyłącznie w tych tematach, więc istnieje taka szansa, że po wyeliminowaniu (stałym lub czasowym) tych tematów z forum, że albo zaczną się udzielać w tematach ściśle z forum związanych albo pewnych osób już na tym forum nie spotkamy.

Co do demokracji, a i owszem wierzę w nią przynajmniej na poziomie możliwości decyzji wyborczych.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.05.2010 11:01

Rysio napisał(a):
jan_s1 napisał(a):To sie nazywa wylewanie dziecka z kąpielą.

To się nazywa demokracja.

Czyli się zgadzamy. :lol:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.05.2010 13:29

Żeby nie było, że "autorsięschowałiniewypowiada", to śledzę uważnie rozwój sytuacji.

Janie, wybacz, ale wydaje mi się, że dość rzetelnie uzasadniłem powód założenia tej ankiety i mój zapał w dążeniu do tego, by na forum nie poruszać tematyki politycznej.

pozdro
:sm: :sm: :sm:

Palenie tytoniu zapewnia równowagę psychiczną, koncentrację umysłu oraz sprzyja rozwijaniu się postaw prospołecznych!
Feliks Edmuntowicz Dzierżyński
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 12.05.2010 13:51

janniko napisał(a):Żeby nie było, że "autorsięschowałiniewypowiada", to śledzę uważnie rozwój sytuacji.

Janie, wybacz, ale wydaje mi się, że dość rzetelnie uzasadniłem powód założenia tej ankiety i mój zapał w dążeniu do tego, by na forum nie poruszać tematyki politycznej.

pozdro
:sm: :sm: :sm:

Palenie tytoniu zapewnia równowagę psychiczną, koncentrację umysłu oraz sprzyja rozwijaniu się postaw prospołecznych!
Feliks Edmuntowicz Dzierżyński

Hmm to wątek pt "Chorwacja w Unii Europejskiej. Czy wydać gen. Gotovinę" też już wkrótce zniknie jako polityczny? Jak zero polityki to zero polityki.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.05.2010 15:09

arkona napisał(a):Hmm to wątek pt "Chorwacja w Unii Europejskiej. Czy wydać gen. Gotovinę" też już wkrótce zniknie jako polityczny? Jak zero polityki to zero polityki.

Polityka to polityka.. i nie ma tam teges.

Ja np. uważam, że Unii Europejskiej nikogo nie należy wydawać, bo to chory twór i rządzą tam tacy sami bandyci, albo i gorsi od Gotowiny, bo dymają nas bez mydła, wmawiając nam, że to dla naszego dobra... itp. itd!
:sm:

No i jak uważasz? Należy taki wątek ciągnąć, a może jednak lepiej zamknąć i wywalić? Bo rozwiązanie, że Janniko ma nie wygłaszać swoich idiotycznych poglądów raczej odpada.. bo jak demokracja to demokracja.. póki Janniko nikogo osobiście nie obraża, to raczej ni ma za co go zbanować lub zatkać mu ryja..
:papa:

Więc sam sobie odpowiedz, czy ten temat należy podciągnąć pod politykę czy nie..
:roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2010 15:36

janniko napisał(a):Ja np. uważam, że Unii Europejskiej nikogo nie należy wydawać, bo to chory twór i rządzą tam tacy sami bandyci, albo i gorsi od Gotowiny,

Czy Przewodniczący Parlamentu Europejskiego to też wg Ciebie bandyta :?:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.05.2010 15:55

Janusz Bajcer napisał(a):
janniko napisał(a):Ja np. uważam, że Unii Europejskiej nikogo nie należy wydawać, bo to chory twór i rządzą tam tacy sami bandyci, albo i gorsi od Gotowiny,

Czy Przewodniczący Parlamentu Europejskiego to też wg Ciebie bandyta :?:

Przepraszam, że się wtrącę, ale janniko wyraźnie napisał: "rządzą", a Buzek tak rządzi w Unii, jak np Niesiołowski w Polsce.

Dygresyjnie dodam, że są w Europarlamencie (skoro już o tym mówisz) figury z mocno adekwatnym nazwskiem - choćby Cohn-Bendit. :wink:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.05.2010 19:42

Janusz Bajcer napisał(a):Czy Przewodniczący Parlamentu Europejskiego to też wg Ciebie bandyta :?:

Nie koniecznie bandyta, ale na pewno jeleń i siurek i gówno tak naprawdę znaczy w tym pożal się Boże parlamencie!

Polecam lekturę pana Władimira Bukowskiego. Facet ciekawie pisze, ale nie wiem, czy pozwoliłbyś sobie spróbować chociaż zrozumieć jego argumentację...
:cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2010 20:08

janniko napisał(a):Nie koniecznie bandyta, ale na pewno jeleń i siurek i gówno tak naprawdę znaczy w tym pożal się Boże parlamencie!

Zwolennikowi UE nigdy nie będzie po drodze z jego przeciwnikiem.

W referendum wygrali zwolennicy UE, św.p. Lech Kaczyński po wielkich oporach podpisał Traktat.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 12.05.2010 20:51

Janusz Bajcer napisał(a):Czy Przewodniczący Parlamentu Europejskiego to też wg Ciebie bandyta :?:

Zależy co rozumiesz pod tym pojęciem. Jeśli spojrzymy na jego odpowiedzialność za reformę oświaty, służby zdrowia i emerytalną to już nie wygląda na męża stanu, prawda? Ten człowiek jest odpowiedzialny za stan naszego państwa i naszego ogromnego zadłużenia.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.05.2010 20:56

OK, Januszu
Pozwólmy by forumowicze w spokojnej i demokratycznej ankiecie zadecydowali o dalszych losach tematów politycznych na tym forum.

:?
piter83pl
Cromaniak

Postnapisał(a) piter83pl » 12.05.2010 21:09

janniko napisał(a):OK, Januszu
Pozwólmy by forumowicze w spokojnej i demokratycznej ankiecie zadecydowali o dalszych losach tematów politycznych na tym forum.

Ja powtórzę za Voilterem - "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia"

:)
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 12.05.2010 21:39

piter83pl napisał(a):

Ja powtórzę za Voilterem - "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia"

janniko szerzy poglady chore tak jak faszysta czy nekrofil,a ty piter piszesz pierdoły podpierając się cytatem.
piter83pl
Cromaniak

Postnapisał(a) piter83pl » 12.05.2010 21:44

Ale chyba na forum chodzi o to żeby wymieniać poglądy, ale w między czasie się szanować. Bez tego każde forum umrze... a że ktoś ma inne? Coś go pewnie do tego determinuje...
P.S To był tylko cytat ;)
Pozdrawiam
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 12.05.2010 21:46

AndrzejJ. napisał(a):
piter83pl napisał(a):

janniko szerzy poglady chore tak jak faszysta czy nekrofil,a ty piter piszesz pierdoły podpierając się cytatem.

Czekałem na Twoje wejście smoka i się nie zawiodłem. Jak zwykle bardzo merytoryczny post.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone