Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jesteś za tym by wprowadzić na forum zakaz poruszania tematyki politycznej?

Ankieta wygasła 09.06.2010 19:43

tak
82
100%

Liczba głosów : 82

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 14.05.2010 08:41

Przypominam delikatnie, ze temat wątku dotyczy czegoś zgoła innego.

Choć nie ukrywam, ze sam jestem wielki OT-eistą, to pragnę jednak przywołać kolegów do porządku i proponuję zająć się tematem, a nie powielaniem kolejnych bezsensownych dyskusji!
Wiadomo, ze każdy z nas ma rację!
Ale co z tego?
I tak nikt nikogo do swoich racji nie przekona, więc dyskusje te nic, poza psuciem atmosfery, nie wnoszą..

Posfariam ciule
Wasz towarzysz monarchista

:papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.05.2010 10:36

Ok, to już nie będę sie dopytywał, co w sytuacji gdy król się nie sprawdzi i czy wtedy można wybrać (demokratycznie?) innego. :lol:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 14.05.2010 12:36

krutom napisał(a):Ok, to już nie będę sie dopytywał, co w sytuacji gdy król się nie sprawdzi i czy wtedy można wybrać (demokratycznie?) innego. :lol:

Tzn pod jakim względem się nie sprawdzi?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2010 13:00

arkona napisał(a):
krutom napisał(a):Ok, to już nie będę sie dopytywał, co w sytuacji gdy król się nie sprawdzi i czy wtedy można wybrać (demokratycznie?) innego. :lol:

Np. okaże się chorym psychicznie.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.05.2010 13:08

arkona napisał(a):

Np. ulegając argumentom ludu (każdy dobry monarcha kocha swój lud) postanowi ponownie wprowadzić demokrację albo nawet socjalizm (brrrr). Aż mnie otrzepało po tym socjaliźmie. 8O
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.05.2010 13:19

Janusz Bajcer napisał(a):
arkona napisał(a):

No właśnie, czy nie należałoby się zastanowić nie tylko nad obowiązkiem niekaralności, ale też obowiązkiem przeprowadzenia badań psychiatrycznych.

Może dzięki temu nie okazałoby się, że jedynym układem jaki został obalony to Układ słoneczny. :lol:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 14.05.2010 15:54

krutom napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
arkona napisał(a):

No właśnie, czy nie należałoby się zastanowić nie tylko nad obowiązkiem niekaralności, ale też obowiązkiem przeprowadzenia badań psychiatrycznych.

Może dzięki temu nie okazałoby się, że jedynym układem jaki został obalony to Układ słoneczny. :lol:

Zawsze może abdykować lub można zastosować mniej humanitarne metody :D . Krutom coś się tak tej demokracji przyczepił?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 14.05.2010 18:31

krutom napisał(a):... Aż mnie otrzepało po tym socjalizmie. 8O

To znaczy że co? że jesteś eurosceptykiem?!
8O 8O 8O

PS
A tak na marginesie... to wiecie, że w centrum Brukseli jest tablica upamiętniająca "wielkiego" myśliciela Marksa ?
To jeszcze tylko brakuje Hitlera, Stalina i Mao Tse-Tunga oraz Fidela.. i będzie komplecik..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2010 18:41

janniko napisał(a):To jeszcze tylko brakuje Hitlera, Stalina i Mao Tse-Tunga oraz Fidela.. i będzie komplecik..

Taki komplecik w Brukseli się nie pokaże, na szczęście nikt tam takich pomysłów nie zgłasza.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.05.2010 18:58

Przyczepiłem się nie do demokracji, tylko do monarchii. Jakoś nie wyobrażam sobie wprowadzenia jej w życie u nas.

Co do eurosceptycyzmu i euroentuzjazmu jestem gdzieś pośrodku. Nie wszystko w Eurolandzie znajduje moje uznanie. Moja tolerancja np. kończy się wtedy gdy zaczynają się parytety, albo "jak chłop z chłopem ...." :lol:
Można by ciągnąć dalej.

Entuzjazm poczułem gdy pierwszy raz przekraczałem granicę i nie było kontroli paszportów, gdy widzę wokół siebie masę inwestycji realizowanych z funduszy unijnych i .... tez można by ciągnac dalej.

A miało już nie być OT.
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 15.05.2010 00:45

zawsze można "apolitycznie" się uśmiechnąć:

Putin przyjechał do Polski. Po bibliotece oprowadza go Tusk.
- Drogi kolego, pokaż mi waszą Polską najsłynniejszą książkę! - mówi Putin.
Tusk prowadzi ruskiego do półki z "Panem Tadeuszem".
Putin sięga po książkę, otwiera i czyta pierwszą stronę:
- Litwo, ojczyzno moja... Kto to, do cholery, napisał?
- Adam Mickiewicz... ale on już nie żyje! - szybko dodał Tusk.
Putin jeszcze przerz chwile popatrzył na książke, odłożył ją i z uśmiechem do Tuska:
- I za to Cię lubię Donku...

Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 15.05.2010 06:28

jacky z DG napisał(a):
zawsze można "apolitycznie" się uśmiechnąć:

Putin przyjechał do Polski. Po bibliotece oprowadza go Tusk.
- Drogi kolego, pokaż mi waszą Polską najsłynniejszą książkę! - mówi Putin.
Tusk prowadzi ruskiego do półki z "Panem Tadeuszem".
Putin sięga po książkę, otwiera i czyta pierwszą stronę:
- Litwo, ojczyzno moja... Kto to, do cholery, napisał?
- Adam Mickiewicz... ale on już nie żyje! - szybko dodał Tusk.
Putin jeszcze przerz chwile popatrzył na książke, odłożył ją i z uśmiechem do Tuska:
- I za to Cię lubię Donku...

"Apolitycznie" hmm... :D
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 15.05.2010 09:45

krutom napisał(a):Przyczepiłem się nie do demokracji, tylko do monarchii. Jakoś nie wyobrażam sobie wprowadzenia jej w życie u nas.

Ja sobie wyobrażam.

Entuzjazm poczułem gdy pierwszy raz przekraczałem granicę i nie było kontroli paszportów

Paszporty i inne przeszkody przy pokonywaniu granicy wchodziły w nasze życie wraz z postępem demokracji, np w XIX wieku Anglikowi potrzebyny był paszport jedynie przy podróży na Bałkany.

gdy widzę wokół siebie masę inwestycji realizowanych z funduszy unijnych i .... tez można by ciągnac dalej

A Brukseli pieniądze spadają z nieba. :D Gdyby dotacje i inne podobne bzdury były by super to dawna NRD była by krainą mlekiem i miodem płynącą.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.05.2010 11:48

Witam. Z założenia nie biorę udziału w tego typu dysputach co nie znaczy,że swych poglądów politycznych nie mam. Swego czasu udzielałem się aktywnie (nie na tym forum ale w czasach przemiany ustrojowej w naszej Ojczyźnie gdy trzeba było wybierać pomiędzy przeszłością i tym co będzie). Po latach zrozumiałem jałowość tych dyskusji. Było albo "czarne" albo "białe" - i wtedy było łatwiej.I tak kto lubił "czerwonych" przy tym pozostał, a kto "czarnych"(białych) również. Oczywiście w tym czasie pojawiły się opcje pośrednie.Ale ja nie chcę o polityce tylko o tym forum.
Mamy ankietę - zakazać wątków politycznych czy nie. Dla mnie odpowiedź nie jest prosta. Argumenty tu padające z różnych stron mają swoją zasadność.
tolmen napisał(a):...Prawo do wolności słowa i swobody wyrażania poglądów...

wojan napisał(a):...Kłóćmy się, spierajmy , ale używajmy języka cywlizowanych ludzi i choć trochę się szanujmy.

Te i podobne im stwierdzenia skłaniają to głosu na NIE. (czyli niech polityka zostanie).
Tym bardziej, że
kulka napisał(a):Uważam że w HP jest znacznie więcej tematów dużo bardziej zasługujących tylko na to by natychmiast je zamknąć i wyrzucić tam, gdzie nikt ich nie znajdzie...
z czym na 100% się zgadzam. I niekoniecznie musiałby to być ten wątek gdyby pozostała w nim merytoryczna dyskusja a nie opluwanie oponentów.Niestety tak nie jest.
I TU WAŻNA UWAGA NIE ZAMIESZCZONA JESZCZE PRZEZ NIKOGO W TYM WĄTKU !
W głownym oknie cro.pl. - forum - w miarę wpisów wyświetlają się aktualne. Może to sprawa techniczna ale mi się osobiście nie podoba jak pierwszym/ą rzeczą jest tam... "zaczyna się...IV RP"...Pomyślcie szanowni dyskutanci - a jest Was tylu,że na palcach obu dłoni udałoby się policzyć co myślą GOŚCIE to widzący...??? A z tego co widzę zwykle jest ich więcej w danym momencie niż zarejestrowanych użytkowników Wchodzą na stronę o Chorwacji, chcą dowiedzieć się czegoś o tym pięknym kraju. Upsss... a tu politykierstwo... :?
jan_s1 napisał(a):porównując liczbę głosujących z liczbą zabierajacych głos w tych tematach musimy dojść do wniosku, że w ankiecie głos decydujący mogą mieć ci, którzy prawie tam nie zagladają

Nie zgadzam się. Niektórzy tu zaglądają choć nie zabierają głosu. Myślę, że oni też mają prawo się wypowiedzieć.
Panowie politycy - przerzucamy się na fora o polityce i tam pokazujemy na co nas stać.
I jeszcze raz - Hyde Park - hajdparkiem ale moim zdaniem trzeba wrócić do ŹRÓDŁA. - czyli tego o czym ma być ta strona. Źródło to adres tej strony - CRO.PL. A nie PIS. PO, UPR, PSL, SLD czy inne tam .PL
Bez entuzjazmu oddaje swój głos na TAK.
Pozdrawiam wszystkich mających swe poglądy polityczne.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.05.2010 12:11

romuald22 napisał(a): ... Panowie politycy - przerzucamy się na fora o polityce i tam pokazujemy na co nas stać
... Hyde Park - hajdparkiem ale moim zdaniem trzeba wrócić do ŹRÓDŁA. - czyli tego o czym ma być ta strona. Źródło to adres tej strony - CRO.PL. A nie PIS. PO, UPR, PSL, SLD czy inne tam .PL ..

Dokładnie tak, panie Romualdzie22!
Zgadzam się w 100% (jako jeden z naczelnych politykierów) i dziękuję za bardzo sensowne zabranie głosu i "małoentuzjastyczne" poparcie!

:sm: :sm: :sm:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone