Witam. Z założenia nie biorę udziału w tego typu dysputach co nie znaczy,że swych poglądów politycznych nie mam. Swego czasu udzielałem się aktywnie (nie na tym forum ale w czasach przemiany ustrojowej w naszej Ojczyźnie gdy trzeba było wybierać pomiędzy przeszłością i tym co będzie). Po latach zrozumiałem jałowość tych dyskusji. Było albo "czarne" albo "białe" - i wtedy było łatwiej.I tak kto lubił "czerwonych" przy tym pozostał, a kto "czarnych"(białych) również. Oczywiście w tym czasie pojawiły się opcje pośrednie.Ale ja nie chcę o polityce tylko o tym forum.
Mamy ankietę - zakazać wątków politycznych czy nie. Dla mnie odpowiedź nie jest prosta. Argumenty tu padające z różnych stron mają swoją zasadność.
tolmen napisał(a):...Prawo do wolności słowa i swobody wyrażania poglądów...
wojan napisał(a):...Kłóćmy się, spierajmy , ale używajmy języka cywlizowanych ludzi i choć trochę się szanujmy.
Te i podobne im stwierdzenia skłaniają to głosu na NIE. (czyli niech polityka zostanie).
Tym bardziej, że
kulka napisał(a):Uważam że w HP jest znacznie więcej tematów dużo bardziej zasługujących tylko na to by natychmiast je zamknąć i wyrzucić tam, gdzie nikt ich nie znajdzie...
z czym na 100% się zgadzam. I niekoniecznie musiałby to być ten wątek gdyby pozostała w nim merytoryczna dyskusja a nie opluwanie oponentów.Niestety tak nie jest.
I TU WAŻNA UWAGA NIE ZAMIESZCZONA JESZCZE PRZEZ NIKOGO W TYM WĄTKU !
W głownym oknie cro.pl. - forum - w miarę wpisów wyświetlają się aktualne. Może to sprawa techniczna ale mi się osobiście nie podoba jak pierwszym/ą rzeczą jest tam... "zaczyna się...IV RP"...Pomyślcie szanowni dyskutanci - a jest Was tylu,że na palcach obu dłoni udałoby się policzyć co myślą GOŚCIE to widzący...??? A z tego co widzę zwykle jest ich więcej w danym momencie niż zarejestrowanych użytkowników Wchodzą na stronę o Chorwacji, chcą dowiedzieć się czegoś o tym pięknym kraju. Upsss... a tu politykierstwo...
jan_s1 napisał(a):porównując liczbę głosujących z liczbą zabierajacych głos w tych tematach musimy dojść do wniosku, że w ankiecie głos decydujący mogą mieć ci, którzy prawie tam nie zagladają
Nie zgadzam się. Niektórzy tu zaglądają choć nie zabierają głosu. Myślę, że oni też mają prawo się wypowiedzieć.
Panowie politycy - przerzucamy się na fora o polityce i tam pokazujemy na co nas stać.
I jeszcze raz - Hyde Park - hajdparkiem ale moim zdaniem trzeba wrócić do ŹRÓDŁA. - czyli tego o czym ma być ta strona. Źródło to adres tej strony - CRO.PL. A nie PIS. PO, UPR, PSL, SLD czy inne tam .PL
Bez entuzjazmu oddaje swój głos na TAK.
Pozdrawiam wszystkich mających swe poglądy polityczne.