.png)

woka napisał(a):Czy jest tutaj właściciel AUDI A-4 .. 1,9 diesel![]()
Pytam ponieważ, rozmawiałem dzisiaj z gościem który taki automobil posiada. Mówił, że spala mu na trasie około 4,0 l , a jak przyciśnie to może z 4,3 l. .....no góra 4,5 l.
Słyszałem, że to dobre silniki ale żeby aż tak.![]()
.png)
stiepa napisał(a):Swoim paskiem 1.9 TDI uzyskuje najniższe spalanie 4.6 na trasie, nawet w zimę tylko to jazda na 4 biegu z prędkością 80-95 max km/h.Realne spalanie dla "normalnej jazdy" dla tego silnika PD to okolo 6.5l/100 przy prędkościach 120 max 140km/h, uważam to za i tak bardzo dobry wynik przy wadze auta 1470kg
.png)
.png)
anakin napisał(a):Ten gość musi być wielkim fanem "Avatara",albo innej.........fantastyki!Nie wierz w takie cuda....
![]()
.png)
woka napisał(a):Czy jest tutaj właściciel AUDI A-4 .. 1,9 diesel![]()
Pytam ponieważ, rozmawiałem dzisiaj z gościem który taki automobil posiada. Mówił, że spala mu na trasie około 4,0 l , a jak przyciśnie to może z 4,3 l. .....no góra 4,5 l.
Słyszałem, że to dobre silniki ale żeby aż tak.![]()
.png)
bzyq74 napisał(a):Mam octavie 1,9 dizel i powiem tak jak się chce to można:
średnie 4,0 uzyskałem przy stałych prędkościach 70-80 km/h na 5-ce
średnie 4,5 uzyskałem przy stałych prędkościach 90-100 km/h (trasa 260km Katowice-Janki w godz. 4.00-7.00 rano).
W osiagnięciu powyższych wyników trzeba mieć dużo cierpliwości i trochę szczęścia (brak świateł, korków, zawalidróg itp.)
.png)
woka napisał(a):bzyq74 napisał(a):Mam octavie 1,9 dizel i powiem tak jak się chce to można:
średnie 4,0 uzyskałem przy stałych prędkościach 70-80 km/h na 5-ce
średnie 4,5 uzyskałem przy stałych prędkościach 90-100 km/h (trasa 260km Katowice-Janki w godz. 4.00-7.00 rano).
W osiagnięciu powyższych wyników trzeba mieć dużo cierpliwości i trochę szczęścia (brak świateł, korków, zawalidróg itp.)
To ponad moje siły. Po prostu nie dam rady i już.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.