Ciekawe czy ktoś zszedł poniżej 4 litrów
podobno można .png)
podobno można .png)
.png)
zlybanan napisał(a):zakładając diesela w trasie na poziomie 5.5l, a benę 8.5l,
.png)
Mariusz_M napisał(a): Dla mnie spalanie diesla 5.5 (średnie faktryczne) to jak Yeti - niby jest ale go nie widział.... próbował wmawiać, że jego diesel w trasie poli poniżej 5 litrów ...
.png)
Mariusz_M napisał(a):Dla mnie spalanie diesla 5.5 (średnie faktryczne) to jak Yeti - niby jest ale go nie widział. Jeżeli tylko mam sposobność jazdy dieslem zawsze patrzę na srednią i nigdy nie zeszła poniżej 6,5.
.png)
.png)
Mariusz_M napisał(a):Dla mnie spalanie diesla 5.5 (średnie faktryczne) to jak Yeti - niby jest ale nikt go nie widział. Jeżeli tylko mam sposobność jazdy dieslem zawsze patrzę na srednią i nigdy nie zeszła poniżej 6,5.
.png)
.png)
dasuch napisał(a):Mariusz_M napisał(a):Dla mnie spalanie diesla 5.5 (średnie faktryczne) to jak Yeti - niby jest ale nikt go nie widział. Jeżeli tylko mam sposobność jazdy dieslem zawsze patrzę na srednią i nigdy nie zeszła poniżej 6,5.
Mariuszu, zapraszam na jazdę. Sprawdzisz naocznie, że spalanie poniżej 6,5 jest możliwe. W ostatnich dwóch tygodniach dwukrotnie jechałem na trasie Bytom-Gdańsk i średnie spalanie wyniosło 5,4 (wg wskazań komputera w samochodzie). W czasie urlopu na trasie do Chorwacji średnie spalanie wyniosło 6,8 (szybsza jazda i klima). Silnik w moim aucie to 1,9 dci. Pozdrawiam
.png)
.png)
Mibi napisał(a):lubelski napisał(a):Śmiałem się kiedyś z kolegi który mówił ze raz kupisz vana i potem już żadnego innego, niestety mówił prawdę.
Niestety święta prawda, piszę niestety bo te autka są wyraźnie droższe od "normalnych". Ale warto wydać troche kasy więcej i siedzieć wysoko i bez garbienia się.
Mocno odchylony do tyłu fotel powoduje poważne perturbacje z kregosłupem na odcinku szyjnym.
.png)
Mariusz_M napisał(a):Dla mnie spalanie diesla 5.5 (średnie faktryczne) to jak Yeti - niby jest ale nikt go nie widział.
[...]
Więc albo te 5.5 jest w bardzo małym silniku, albo znów ktoś się jara chwilowym spalaniem.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.