śr. 5,5/100km ... bez większego wysiłu i starań
.png)
.png)
maciej1969 napisał(a):Ford Mondeo MK3 2.0 tdci 130KM
śr. 5,5/100km ... bez większego wysiłu i starań
.png)
.png)
.png)
.png)
mirek109 napisał(a):dasuch napisał(a):spalanie poniżej 6,5 jest możliwe. W ostatnich dwóch tygodniach dwukrotnie jechałem na trasie Bytom-Gdańsk i średnie spalanie wyniosło 5,4 (wg wskazań komputera w samochodzie).
Jaką komputer wskazał średnią prędkość ????
.png)
.png)
Olo napisał(a):a ja sie dolacze i zamieszam jeszcze troche ... w tym roku pojechalismy dla mnie nowym autem do CRO - Citroen C8 z silnikiem 2.0 benzyna 140 km i niestety przerazajaco niski moment obrotowy ... ale do rzeczy, auto ma 4 lata 100 kkm na liczniku i bylo zaladowane po kokarde czyli 6 osob (4 doroslych, 2 dzieci) box na dachu i w droge. nie mam gazu wiec jazda tylko na benzynie, poniewaz z boxem to mialem ustawiony komputer na dzwonienie powyzej 135 km/h (licznikowych) - trasa Kraków - Slatina - Kraków spaliłem 11,5 l/100km nominalnie dużo ale jak to rozliczycie w ten sposob ze dzieki temu pojechalismy wszyscy jednym autem ( jedno auto sie amortyzuje, jedno auto nabija przebieg, jedno auto placi za autostrade) to wyszlo tanio ...
generalnie nie wazne ile kosztowal przejazd - wazne ze wakacje sie udaly ...![]()
generalnie wychodzi roznicy ok 300-400 pln na kosztach wyjazdu co przy wydaniu kilku tysiecy za wakacje jest kwota która nie powinna rozbic budżetu wyjazdowego ...
.png)
piter83pl napisał(a):Hmmm.... aż dziwne bo w 407 ten silnik daje radę aż miło i do tego jest bardzo elastyczny. Cóż powierzchnia czołowa robi swoje i masa.
Pozdrawiam
.png)
maciek1956 napisał(a):(...)
Mam czasami klientów, gadających wg mnie bzdury---auto pali mi 10/15 l, kosztowało 200 tys zł, bagażnik za 270 zł, toż to rozbój, dam max 150 zł, to i tak dużo i takie tam gadanie "bogatych" ---zaraz, zaraz--mam 200 tys lub więcej, a nie mam na paliwo![]()
![]()
![]()
![]()
trzeba było kupić "malucha"
Mój wpis został wyrwany z całości i wstawiony do nowego wątku, ja jako założyciel tego tematunic takiego nie zrobiłem, o nic takiego nie prosiłem. Pierwsza część wyraźnie pasuje do tematu, z którego zostałem wywalony, nie rozumiem, ale chyba nie muszę
Mariusz_M napisał(a):zlybanan napisał(a):zakładając diesela w trasie na poziomie 5.5l, a benę 8.5l,
(...)(2 tygodnie temu) jechałem na narty do Austrii (800km w jedną stronę) jako pasażer Ford Focus rocznik 2008 (nie wiem jaki silnik, właściciel mówił, że silnik ma 115 KM). Jechaliśmy no bo diesel miał być tańszy. Średnia z wyjazdu: 7.1 l/100km. Dodam, że prędkości na autostradach oscylowały w granicach 115-130km/h (licznikowe, właściciel nigdy nie przekroczył 130km/h), częste hamowanie silnikiem i takie tam powiedzmy elementy eco-drivingu. (...)
.png)
nosekdomin napisał(a):AHA o silnikach renault DCI zapomniałem to też królowie oszczędzania.
To tylko moje zdanie.
W tym roku CRO w VW Golf V 1.9 TDI (niestety 5 biegów), zrobione 3500km i cała średnia 5,2l/100km kto nie wieży jego sprawa.
JTD i TDI potrafi!!! CDi też
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.