To ja napisał(a):woka napisał(a):Czy jest tutaj właściciel AUDI A-4 .. 1,9 diesel![]()
Pytam ponieważ, rozmawiałem dzisiaj z gościem który taki automobil posiada. Mówił, że spala mu na trasie około 4,0 l , a jak przyciśnie to może z 4,3 l. .....no góra 4,5 l.
Słyszałem, że to dobre silniki ale żeby aż tak.![]()
Może oleju, plus 4,5 napędu i mamy rzeczywiste spalanie.
Z pow.
nie nie to jest realne spalanie ale nie wiemy czy na 50 czy na 75 km,
prosta matematyka - jezeli na 50 km to pali zdecydowanie za duzo - bo to wyjdzie 8-9 litrow na 100 km ale jak wezmiemy ze jest to spalanie na 75 km to po przeliczeniu na 100 km wychodzi ze jest to 6 litrow i wtedy jest to juz realny poziom ...
u mnie jak jechalem do cro pugiem 406 2,2 hdi z surfem i quiverem na dachu i załadowanym bagażnikiem i z 4 osobami na pokładzie ale nie przektraczajac licznikowych 140 spalanie wychodzilo ok 7 l/100 km
dla mnie inna rzecz jest fascynujaca - wyjechaliśmy ze znajomymi do Cro, spotkanie na stacji benzynowej, tankowanie zerowanie licznika i ...
okazało sie że dystans przejechany od stacji benzynowej BP przy trasie toruńskiej vis a vis M1 w Wawie do Orebica jadąc cały czas w dwa auta bez zbaczania z drogi przez jednego z nas rożnił sie o około 140 km - oba auta na kołach w rozmiarze fabrycznym... i teraz pytanie czy jak liczymy spalanie wg takich rozbieżności to i różnice mogą wychodzić ... w końcu 140 km na takiej trasie to 8-9%,

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)