Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żuljana/ Trstenik szukam dwóch kwater 2+2

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.12.2011 22:03

Zuljana to wcale nie jest szczyt Twoich marzeń ... jestem tego na 100% pewien :D
... ale skoro Cię tak opętała , to proszę ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.12.2011 07:26

mkm napisał(a):Zuljana to wcale nie jest szczyt Twoich marzeń ... jestem tego na 100% pewien

Ta, Mkm ci powie co jest szczytem twoich marzeń, bo Mkm się zna.. :)

A tak poza tym, to polecam gorąco Żulianę i generalnie Peljesac, bo to jeden z najpiękniejszych zakątków Chorwacji i, co najważniejsze, nie ma tam w nadmiarze motłochu i "rozbawionej" gawiedzi, która potrafi zagłuszyć swoją radosną wypoczynkowością cykanie "żymżaków" (cykad) i szum fal...
raczej nie spotkasz tam wielu fanów Bajerful'a lub Feel'a.. , ani uwalonych piwskiem i szwargoczących sąsiadów zza Odry lub powrzaskujących i błyskających złotymi zębami i łańcuchami nowobogackich braci Moskali :)

cisza, spokój, leniwa powolność, miła życzliwa atmosfera i piękne przecudne widoki.. to jest właśnie Peljesac i Żuliana.

pozdro
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.12.2011 11:15

Janniku , daj spokój z tą polityką ... przecież są Święta :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.12.2011 13:00

mkm napisał(a):Janniku , daj spokój z tą polityką ... przecież są Święta :D

Mkm!
Gdzie ty znowu wywęszyłeś w mojej wypowiedzi politykę?!
8O
wyluzuj.. Święta przecież są .. :P
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 25.12.2011 13:49

co to za przepychanki :lol:

jakie święta. u mnie już PO :D

naprawdę chciałabym na ten peljesac tylko niczego nie mogę znaleźć :evil:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.12.2011 16:18

janniko napisał(a):
mkm napisał(a):Zuljana to wcale nie jest szczyt Twoich marzeń ... jestem tego na 100% pewien

pozdro

... i to jak mało kto :wink:

Świąteczny pozdrav ... :D
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 25.12.2011 19:23

janniko napisał(a):

A tak poza tym, to polecam gorąco Żulianę i generalnie Peljesac, bo to jeden z najpiękniejszych zakątków Chorwacji i, co najważniejsze, nie ma tam w nadmiarze motłochu i "rozbawionej" gawiedzi, która potrafi zagłuszyć swoją radosną wypoczynkowością cykanie "żymżaków" (cykad) i szum fal...
raczej nie spotkasz tam wielu fanów Bajerful'a lub Feel'a.. , ani uwalonych piwskiem i szwargoczących sąsiadów zza Odry lub powrzaskujących i błyskających złotymi zębami i łańcuchami nowobogackich braci Moskali :)

cisza, spokój, leniwa powolność, miła życzliwa atmosfera i piękne przecudne widoki.. to jest właśnie Peljesac i Żuliana.

pozdro

świeta racja
ale jeśli Peljestac to nie tylko Żuljana ale też mój ukochany Borak gdzie jest dokładnie tak jak w powyzszym opisie
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.12.2011 13:08

janniko napisał(a):
A co najważniejsze, nie ma tam w nadmiarze motłochu i "rozbawionej" gawiedzi, która potrafi zagłuszyć swoją radosną wypoczynkowością cykanie "żymżaków" (cykad) i szum fal...

pozdro

no widzisz, zależy jak trafisz, my trafiliśmy tak fatalnie, że prawie umierałam ze wstydu, że jestem z Polski. Ludzie w domu obok naszego campingu tak pili, że prawie co noc się bili. Dzieci krzyczały a dorośli prali się tak, że musieliśmy interweniować i mało skończyło by się to policją.
Na samo wspomnienie skóra mi cierpnie.
Oczywiście to może zdarzyć się wszędzie. :(
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 26.12.2011 21:28

to znowu ja 8)

ile jest km z Żuljany do Trstenika ? jest droga wzdłuż wybrzeża ? czy raczej na około przez Janjinę ?
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 26.12.2011 21:57

B_Magdalenka napisał(a):to znowu ja 8)

ile jest km z Żuljany do Trstenika ? jest droga wzdłuż wybrzeża ? czy raczej na około przez Janjinę ?

Połączenie jedynie drogą asfaltową grzbietem, natomiast da się zrobić solidny spacer szutrową drogą wzdłuż brzegu, ale ta niestety z czasem przechodzi w ścieżkę (niestety, bo auto wykluczone).
Powiem tylko, że fotki, do których najchętniej wracam, pochodzą właśnie z tychże spacerów.
Tamte rejony (i pewnie nie jedyne) Peljesaca wręcz zapraszają do pieszych przedwieczornych wędrówek. Kto chce mieć serię darmowych tapet na kompa, to tam zrobi ile dusza pragnie.
P.S. ktoś tu wspominał o Boraku. Nigdy tam nie nocowałem, ale widziałem i potwierdzam - dla miłośników świętego spokoju i bajecznych widoków (zwłaszcza wieczorem z trawersu powyżej) to jest to!
Ostatnio edytowano 26.12.2011 22:03 przez skee, łącznie edytowano 1 raz
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 26.12.2011 21:59

nie pytam o auto, skąd ;)

piesze wycieczki mnie interesują.
Ostatnio edytowano 26.12.2011 22:00 przez B_Magdalenka, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.12.2011 21:59

Nad samym brzegiem można spacerować , ewentualnie podróżować jednośladem ... nieco wyżej jest szutrówka , oceń sama ...
Będzie tego ... na oko z 8 km. :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.12.2011 22:02

skee napisał(a):

Połączenie jedynie drogą asfaltową grzbietem, natomiast da się zrobić solidny spacer szutrową drogą wzdłuż brzegu, ale ta niestety z czasem przechodzi w ścieżkę (niestety, bo auto wykluczone).
Powiem tylko, że fotki, do których najchętniej wracam, pochodzą właśnie z tychże spacerów.
P.S. ktoś tu wspominał o Boraku. Nigdy tam nie nocowałem, ale widziałem i potwierdzam - dla miłośników świętego spokoju i bajecznych widoków (zwłaszcza wieczorem z trawersu powyżej) to jest to!

droga szturowa wzdłuż brzegu zamieniła się w piękną asfaltówkę przejezdną samochodem. Nie wiem ile to 3-4 km? W każdym razie znajomi szli pieszo na piwko ;)(a my oczywiście nie raz jechalismy tamtedy samochodem, widoki boskie!)
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 26.12.2011 22:03

dzięki :D o taką drogę mi chodziło. aczkolwiek dziecię to chyba tylko na smyczy :lol:

edit. Ita widzę swoje grosze dodała. ta odległość bardziej mi pasuje :twisted:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.12.2011 22:05

skee napisał(a):

Niby w Boraku bajecznie... ale wieczorne spacerki na Zaglavak , to poezja :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Żuljana/ Trstenik szukam dwóch kwater 2+2 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone