... ale skoro Cię tak opętała , to proszę ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
.png)
mkm napisał(a):Zuljana to wcale nie jest szczyt Twoich marzeń ... jestem tego na 100% pewien
.png)
.png)
janniko napisał(a):mkm napisał(a):Zuljana to wcale nie jest szczyt Twoich marzeń ... jestem tego na 100% pewien
Ta, Mkm ci powie co jest szczytem twoich marzeń, bo Mkm się zna..
A tak poza tym, to polecam gorąco Żulianę i generalnie Peljesac, bo to jeden z najpiękniejszych zakątków Chorwacji i, co najważniejsze, nie ma tam w nadmiarze motłochu i "rozbawionej" gawiedzi, która potrafi zagłuszyć swoją radosną wypoczynkowością cykanie "żymżaków" (cykad) i szum fal...
raczej nie spotkasz tam wielu fanów Bajerful'a lub Feel'a.. , ani uwalonych piwskiem i szwargoczących sąsiadów zza Odry lub powrzaskujących i błyskających złotymi zębami i łańcuchami nowobogackich braci Moskali
cisza, spokój, leniwa powolność, miła życzliwa atmosfera i piękne przecudne widoki.. to jest właśnie Peljesac i Żuliana.
pozdro
.png)
janniko napisał(a):
A co najważniejsze, nie ma tam w nadmiarze motłochu i "rozbawionej" gawiedzi, która potrafi zagłuszyć swoją radosną wypoczynkowością cykanie "żymżaków" (cykad) i szum fal...
raczej nie spotkasz tam wielu fanów Bajerful'a lub Feel'a.. , ani uwalonych piwskiem i szwargoczących sąsiadów zza Odry lub powrzaskujących i błyskających złotymi zębami i łańcuchami nowobogackich braci Moskali
cisza, spokój, leniwa powolność, miła życzliwa atmosfera i piękne przecudne widoki.. to jest właśnie Peljesac i Żuliana.
pozdro
.png)
.png)
B_Magdalenka napisał(a):to znowu ja![]()
ile jest km z Żuljany do Trstenika ? jest droga wzdłuż wybrzeża ? czy raczej na około przez Janjinę ?
.png)
.png)
skee napisał(a):B_Magdalenka napisał(a):to znowu ja![]()
ile jest km z Żuljany do Trstenika ? jest droga wzdłuż wybrzeża ? czy raczej na około przez Janjinę ?
Połączenie jedynie drogą asfaltową grzbietem, natomiast da się zrobić solidny spacer szutrową drogą wzdłuż brzegu, ale ta niestety z czasem przechodzi w ścieżkę (niestety, bo auto wykluczone).
Powiem tylko, że fotki, do których najchętniej wracam, pochodzą właśnie z tychże spacerów.
P.S. ktoś tu wspominał o Boraku. Nigdy tam nie nocowałem, ale widziałem i potwierdzam - dla miłośników świętego spokoju i bajecznych widoków (zwłaszcza wieczorem z trawersu powyżej) to jest to!
.png)
.png)
skee napisał(a):B_Magdalenka napisał(a):to znowu ja![]()
Połączenie jedynie drogą asfaltową grzbietem, natomiast da się zrobić solidny spacer szutrową drogą wzdłuż brzegu, ale ta niestety z czasem przechodzi w ścieżkę (niestety, bo auto wykluczone).
Powiem tylko, że fotki, do których najchętniej wracam, pochodzą właśnie z tychże spacerów.
P.S. ktoś tu wspominał o Boraku. Nigdy tam nie nocowałem, ale widziałem i potwierdzam - dla miłośników świętego spokoju i bajecznych widoków (zwłaszcza wieczorem z trawersu powyżej) to jest to!
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje