Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Podobuće to moim zdaniem lepsze rozwiązanie od Trstenika i Żuljany.
Spacery można robić pośród sympatycznej przyrody. Chyba że, chodzi o spacery na promenadzie pośród różnej maści kramików, ale takich to w Żuljanie iTtrsteniku nie uświadczysz(albo się rozczarujesz).
Widzę, że rozpoczęłaś poszukiwania fajnej miejscówki na Peljesacu (?).
Mamy podobne preferencje co do miejscowości po pobycie w uroczym Vinisce.
Też miałam dylemat czy Trstenik, czy inna urokliwa miejscowość.
Chętnie wybrałabym Borak za namową kolegów, ale ja niestety jak wiesz muszę szukać czegoś płaskiego.
Mój wybór padł na Sreser. Mam nadzieję, że będę zadowolona, wszędzie w miarę blisko, zwiedzimy półwysep, Dubrovnik, Mostar...
Mam już apartmani zabookowane i pozostaje czekać do lipca.
B_Magdalenka napisał(a): miłośniczko może polecisz fajne kwaterki ?
niestety, sypiam w namiocie
a do Sreser jeździmy czasem się pokąpać jak w Żuljanie jest zimna woda, co niestety zdarza się często. Tam jest mega płasko, płytko i można pieszo dość na wyspę. Dzieciaki uwielbiają Sreser bo tam łatwo się nurkuje i wydobywa muszelki
Madziu tak, pisałyśmy kiedyś ze sobą. Vinisce i kwaterka to był jak dla mnie strzał w 10.
Bardzo chciałam coś podobnego znaleźć do apartamentu Iwony.. Miała być to kwatera przy plaży, na parterze, miejscowość w miarę płaska, z łagodnym wejściem do morza, kościółkiem i knajpką.
Przekopałam forum, relacje, opinie no i pomogły mi takze filmiki na tubie.
np:
Spodobała mi się pobliska Janjina ( 2-3 km) z urokliwymi starymi uliczkami i winiarniami.
Tak jak już wspominałam, mam nadzieję, że będzie to świetna baza wypadowa, a w samej miejscowości znajdę ciszę i spokój.
Na maila mogę wysłać Ci namiary na kwaterki, tam gdzie pisałam.
Oglądając filmiki myślę, że te dwie miejscowości są do siebie podobne.
Ania z nieba mi spadasz bardzo proszę o zebrane "materiały" na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl bo ja też drugiego Vinisce szukam dla smyków
B_Magdalenka napisał(a):Aniu tylko do dwóchkwater pisałaś czy więcej? szybko odpowiadają na maile ?
Pisałam jeszcze do rodziny Mratinović, ale nie dostałam odp.
Natomiast od tej rodzinki co podałam Tobie namiary to ok. tygodnia.
Cały miesiąc zeszło nam nam korespondencji, bo raz w tygodniu odbierali maile.
Wszystko jednak udało mi się załatwić.
piszę bo może zajrzy tu ktoś kto jeszcze był lub choć przejeżdżał przez Sreser kwatera/dom już znalezione, cena do przyjęcia, tylko termin ustalić do końca i można rezerwować.
a ja wciąż w 100% nie przekonana bo mi ta Żuljana chodzi po głowie (a trudno mi tam cokolwiek znaleźć).. Sreser tak "łysy" mi się wydaje
A ja jeśli można jednak będę polecał Trstenik. Kilka plusów:
a) ogólny klimat miejscowości (trzeba być i posmakować)
b) Zaglavak (rzeczywiście nie w samej wiosce, ale jaaaakie plażyczki!)
c) położenie i geografia Trstenika - super miejsce na spacerki (i w dzień i na zachód słońca)
d) b. dobra baza wypadowa na wszystkie strony (Dubrovnik, Korcula/Hvar, Mljet, Bośnia, no i na sam Peljesać ma się rozumieć)
e) Grdic Winery Minusem jest jednak czasami problem z zaparkowaniem samochodu wieczorem, kiedy do wioski zjeżdżają się okoliczni tubylcy na śpiewo-picio-granie.
W przyszłym roku wybieramy się tam ponownie (4 raz) - dobrze się w tamtych okolicach i klimatach czujemy.
Pozdrawiam.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!