Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Hvar - ale gdzie?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bos60
Plażowicz
Wyspa Hvar - ale gdzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) bos60 » 18.07.2012 13:04

Witam wszystkich,
W zeszłym roku wybrałem się po raz pierwszy do Chorwacji; miłość od pierwszego spojrzenia :D W tym chcemy się wybrać (tylko 2 osoby) na wyspę Hvar- od znajomych usłyszeliśmy, ze jest piękna. Macie może jakieś propozycje noclegowe w drugiej polowie sierpnia? Zależy nam na snurkowaniu i w związku z tym bliskości do wody 8)
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.07.2012 14:44

klik zasady doboru miejsca zakwaterownia na Hvarze wedle mojej skromnej osoby (4 post od dołu 1. strony tematu).
bos60
Plażowicz
Dziękuje

Nieprzeczytany postnapisał(a) bos60 » 18.07.2012 16:30

Dzieki wielkie!
CROcs
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROcs » 18.07.2012 16:43

Witam Wszystkich,

mam pytanie odnośnie komunikacji publicznej na wyspie Hvar. Będziemy stacjonować w Ivan Dolac czyli na południowej stronie wyspy (za tunelem).
W dzień chcielibyśmy plażować, zaś wieczorami pobyć trochę w miastach (tych na północnej stronie wyspy zwłaszcza ale również zobaczyć te południowe). W związku z tym pytanie: czy jest jakaś komunikacja z Ivan Dolac do i z Starego Grodu i Hvaru (zwłaszcza późnym popołudniem i wieczorami)? Jeśli nie to jak wygląda sytuacja z parkingami w miastach? - da radę spokojnie podjechać własnym samochodem?
Za wszelkie info dziękuję!
madzialena2525
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialena2525 » 18.07.2012 17:31

podpinam się pod powyższe pytanie ..będę w Ivan w drugiej połowie sierpnia ...plany wycieczkowe mam przygotowane ...szczególne dzieki za piękne relacje z podóży wielu cromaniakom , które ułatwiły mi podjęcie decyzji .... :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.07.2012 20:39

Najlepsze warunki do snorkowania i bliskość do wody oczywiście, znajdziesz w zatokach Rosohotnica,Basina i Mudri Dolac :D
A oto dowód ...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.07.2012 22:45

CROcs napisał(a):Witam Wszystkich,mam pytanie odnośnie komunikacji publicznej na wyspie Hvar. Będziemy stacjonować w Ivan Dolac czyli na południowej stronie wyspy (za tunelem).
W dzień chcielibyśmy plażować, zaś wieczorami pobyć trochę w miastach (tych na północnej stronie wyspy zwłaszcza ale również zobaczyć te południowe). W związku z tym pytanie: czy jest jakaś komunikacja z Ivan Dolac do i z Starego Grodu i Hvaru (zwłaszcza późnym popołudniem i wieczorami)? Jeśli nie to jak wygląda sytuacja z parkingami w miastach? - da radę spokojnie podjechać własnym samochodem?

Zza tunelu do Jelsy - bardzo słaba ...Tylko 3 razy w tygodniu....Także na wieczorne eskapady po miasteczkach tylko i wyłącznie własnym samochodem. W St. Gradzie bezpłatne parkowanie, w Hvarze i Jelsie - płatne parkingi.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i reszta połaczeń na wyspie: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 19.07.2012 08:40

mkm napisał(a):Najlepsze warunki do snorkowania i bliskość do wody oczywiście, znajdziesz w zatokach Rosohotnica,Basina i Mudri Dolac :D
A oto dowód ...

Witaj mkm...a Ciebie to gdzie w tym roku poniesie?
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2012 09:35

Joan65 napisał(a):mkm...a Ciebie to gdzie w tym roku poniesie?

Nie dowiesz się :wink:
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 19.07.2012 10:08

alessandro1977 napisał(a):
Joan65 napisał(a):mkm...a Ciebie to gdzie w tym roku poniesie?

Nie dowiesz się :wink:

myślę, że jednak się dowiem...może nie przez forum :twisted:
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 19.07.2012 10:32

witam serdecznie, w 2011 byłem na Hwarze w Hwarze, jak ktoś lubi imprezy do rana, gwar, tłum i smierdzącą wodę w zatoczkach to polecam, jak nie to nie,
pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2012 10:49

No niesamowite 8O
Chyba jednak pojadę na urlop do Splitu :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.07.2012 22:01

Joan65 napisał(a):
mkm napisał(a):Najlepsze warunki do snorkowania i bliskość do wody oczywiście, znajdziesz w zatokach Rosohotnica,Basina i Mudri Dolac :D
A oto dowód ...

Witaj mkm...a Ciebie to gdzie w tym roku poniesie?
Pozdrawiam

Ojjj , w tym roku też bedą piękne klimaty :D
Pozdrav.

Ps. Najpierw ty Joanno się pochwalisz , a póżniej dopiero ja ... mailowo oczywiście :wink:
Ostatnio edytowano 19.07.2012 22:20 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
CROcs
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROcs » 19.07.2012 22:02

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
CROcs napisał(a):Witam Wszystkich,mam pytanie odnośnie komunikacji publicznej na wyspie Hvar. Będziemy stacjonować w Ivan Dolac czyli na południowej stronie wyspy (za tunelem).

Zza tunelu do Jelsy - bardzo słaba ...Tylko 3 razy w tygodniu....Także na wieczorne eskapady po miasteczkach tylko i wyłącznie własnym samochodem. W St. Gradzie bezpłatne parkowanie, w Hvarze i Jelsie - płatne parkingi.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i reszta połaczeń na wyspie: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

dziękuję za info Pani Kasiu.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje