.png)
kendzior napisał(a):Tylko teraz jest problem czy nie ma jakiś kaucji i tym podobnych numerów przy odbiorze auta. Z moja angielszczyzną nic konkretnego doczytać się nie mogę. A słyszałem, że dla Polaków są jakieś takie numery.
.png)
Piotrek_B napisał(a):kendzior napisał(a):Tylko teraz jest problem czy nie ma jakiś kaucji i tym podobnych numerów przy odbiorze auta. Z moja angielszczyzną nic konkretnego doczytać się nie mogę. A słyszałem, że dla Polaków są jakieś takie numery.
Polskie czy inne obywatelstwo nie ma żadnego znaczenia przy wypożyczeniu samochodu.
W tzw. sieciówkach - zasady są jednolite, gdziekolwiek byś nie wypożyczał.
Jeżeli masz jakiekolwiek inne problemy to jezyk ang. nie jest Ci do niczego potrzebny, żeby się upewnić bo sieciówki mają swoje oddziały w Polsce i tam na infolinii wszystkiego się dowiesz.
Zasada jest prosta:
1) jak chcesz wypożyczyć samochód w takiej wypożyczalni to musisz bezwzględnie mieć "wypukłą" karte płatniczą. Na "płaskie" elektrony, maestra itp. nie pożyczą Ci samochodu
2) przy wypożyczaniu wykupujesz obowiązkowo ichnie AC. Masz 2 warianty albo full (wtedy w razie kolizji, kradzieży itp. nic nie płacisz) albo z udziałem własnym (w zależności od modelu pokrywasz ryczałtowo szkodę od 300 do 800 USD max.)
3) jak masz udział własny to masz blokowaną kartę na czas wypożyczenia do tej kwoty (dlatego musisz mieć środki lub limit) - i to są zapewne te "numery" o których wspominasz![]()
4) jak chesz sprawdzić ile samochód będzie kosztował (z wszystkimi opłatami) a nie czujesz sie mocny z ang. to wejdź na polską strone www czyli np. avis.pl. czy budget.pl - robisz rezewację po polsku i obowiązuje ona na całym świecie
FUX napisał(a):To było potrzebne, kiedy w żelazko wkładało się papier...
....
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.