Witam wszystkich Cromaniaków!
Od jakiegoś czasu przeglądam to arcyciekawe forum, oczywiście planując swój pierwszy wyjazd do cro. Mój wybór padł na Primosten lub Rogoznicę. Po przeczytaniu wielu wypowiedzi dotyczących wrześniowych wyjazdów zdecydowałem, że jadę w ciemno i na miejscu rozejrzę się za noclegami. Planuję wyjazd na początku września, tzn. dokładnie 1 września rano, a że mieszkam tuż przy naszej południowej granicy, nocleg zaplanowałem gdzieś na Słowenii (dodam, że jadę z miłym 5-latkiem, który niestety źle znosi bujanie samochodem...)
W związku z powyższym mam kilka pytań dotyczących samej podróży, ewentualnie tłoku na trasie.
Z pewnością w ostatni weekend wakacji wszyscy będą wracać z południa Europy, natomiast mam nadzieję, że ja jadąc właśnie w przeciwnym kierunku mogę uniknąć korków? Może lepiej opóźnić wyjazd i ruszyć 2-3.09?
Czy nie lepiej będzie wyjechać w piątek wieczorem (30 sierpnia) i pokonać całą trasę jednym skokiem (1100 km - z małą drzemką po drodze, oczywiście na parkingu.....)?
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i czekam na wszelkie opinie mogące usprawnić mój wyjazd do cro.

.png)
.png)
.png)