Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd do MAKARSKIEJ????????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
.DL.
Plażowicz
wyjazd do MAKARSKIEJ????????

Nieprzeczytany postnapisał(a) .DL. » 24.10.2007 19:13

witam Wszystkich. zamierzam w 2008r a dokladnie lipcu jechac pierwszy raz do Chorwacji (MAKARSKA). mam w zwiazku kilka pytan.

1.jaka walute wziasc do Chorwacji(moze odrazu wymienic w Polsce na kuny)
2.czy znajde wolne noclegi bez rezerwacji wczesniej
3.czy Makarska to dobry pomysl na wakacje(glownie chodzi mi o ladne widoki, nurkowanie z rurka, plaze oraz palmy
4.czy pozostawione samochody na noc sa bezpieczne(zlodziejaszki)
5.zamierzam jechac przez Granice w barwinku potem slowacja i wegry

dziekuje i pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 19:25

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2007 19:58

.DL. napisał(a):..1.jaka walute wziasc do Chorwacji(moze odrazu wymienic w Polsce na kuny)...

- Euro do płacenia za apartament (zwyczajowo w tej walucie a nie w miejscowej)
- reszta - kartą (bankomat + platność gdzie sie da)
- Kuny możesz oczywiście kupić w Polsce - tylko po co ? Chyba, że lubisz przepłacać. Z bankomatu kuna wyjdzie Cię taniej niż kupno w Polsce
.DL. napisał(a):....2.czy znajde wolne noclegi bez rezerwacji wczesniej
...

tak, chyba, że jesteś typem pechowca :lol:
.DL. napisał(a):...
3.czy Makarska to dobry pomysl na wakacje(glownie chodzi mi o ladne widoki, nurkowanie z rurka, plaze oraz palmy...

Nurkowanie z rurką, ładne widoki, plaże masz nad calym Adriatykiem :wink: Mnie osobiście Makarska nie interesuje bo to wczasy w mieście - ja preferuje bardziej spokojne miejsca. Ale każdy lubi to co chce
.DL. napisał(a):...4.czy pozostawione samochody na noc sa bezpieczne(zlodziejaszki)..

są, nawet jak nie zamkniesz drzwi i szyb
.DL. napisał(a):...5.zamierzam jechac przez Granice w barwinku potem slowacja i wegry...

i co w związku z Tym Cię interesuje :lol:
Pozdrav :papa:
PS. Na wszystkie zadane pytania znajdziesz szczegółowe odpowiedzi w wyszukiwarce - akurat ten zestaw pytań jest bodaj najbardziej TRENDY na tym forum :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.10.2007 20:00

Troszkę kultury sztabowej kolego .DL :D

No Janusz, Ty zawsze jesteś spostrzegawczy. Cóż młodzież należy uczyć szacunku dla starszych :) Tylko Piotrek jest wyrozumiały.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2007 20:11

darek1 napisał(a):.... Tylko Piotrek jest wyrozumiały.

Darek - nie do końca :lol: ale w ramach odreagowania w temacie politycznym na forum postanowiłem być grzeczny :lol: :lool: :lol: A poza tym.....dawno nie było pytań w tym stylu to się trochę stęskniłem :wink:

Janusz - tak trzymaj :idea: :!: :idea: Jak dla mnie jesteś najbardziej wytrwałym na tym forum wojownikiem o czystośc naszego języka. Przy najbliższej, możliwej okazji masz u mnie za to piwo :lol:

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 22:05

Piwka nie odmówię Obrazek
Masz okazję postawić 17.11.2007 w Krakowie :lol:

A z radami dla .DL. mnie uprzedziłeś, bo w pierwszym kroku dostał co to dostał :wink: , a w drugim kroku miały być porady :lol: :papa:
drzin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drzin » 25.10.2007 00:57

No widzisz Janusz :?: . Zawstydziles .DL.-a. 8O :lool:
.DL.-u gdzie jestes??? :roll: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.10.2007 15:39

drzin napisał(a):No widzisz Janusz :?: . Zawstydziles .DL.-a. 8O :lool:
.DL.-u gdzie jestes??? :roll: :papa:

A może to troll :?: :wink:
.DL.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .DL. » 26.10.2007 19:53

he he Janusz masz fantazje :lol:, nie jestem zlosliwy bo mogl cos napisac :wink: , co do mojego wieku to sie mylicie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.10.2007 20:04

.DL. napisał(a):he he Janusz masz fantazje :lol:, nie jestem zlosliwy bo mogl cos napisac :wink: , co do mojego wieku to sie mylicie

Jesteś nowy to i musisz przejść chrzest językowy Janusza :lol: Najważniejsze to to, że się od razu nie napuszasz jak inni :wink:
.DL.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .DL. » 26.10.2007 20:36

dzieki, pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.10.2007 21:44

.DL. napisał(a):he he Janusz masz fantazje :lol:, nie jestem zlosliwy bo mogl cos napisac :wink: , co do mojego wieku to sie mylicie

Nie złośliwy, tylko przypominam że na forum pisze się tak jak w liście, używając polskich znaków (bo chyba piszesz z Polski) i masz klawiaturę gdzie jest prawy alt do polskich liter. :lol:
Więc jak będziesz coś pisał, to z prawym altem :wink:

Obrazek

Co do pytań o Makarską, to Piotrek_B szczegółowo Ci odpowiedział.
Ja tylko dodam, że w lipcu lub sierpniu w Makarskiej jest tłok

Jak lubisz się pokazywać w tłumie i zamierzasz prowadzić życie nocne w kanobach, to Makarska będzie w sam raz dla Ciebie.

Jeśli lubisz spokojniejsze miejsca, wybieraj inną miejscowość na Riwierze Makarskiej

Widoki wszędzie ładne

:papa:
Ostatnio edytowano 27.10.2007 18:57 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
.DL.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .DL. » 27.10.2007 18:05

Popieram pisanie polskich znaków na forach interentowych. Coraz częściej zapominamy o tym, ale całe szczęście jesteście Wy.
Podziękowania za przydatne linki. 8)

Mam jeszcze jedno pytanie: w jakiej miejscowości na Riwierze są najtańsze noclegi dla 2 osób?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2007 18:28

.DL. napisał(a):....Mam jeszcze jedno pytanie: w jakiej miejscowości na Riwierze są najtańsze noclegi dla 2 osób?

Raczej czegoś takiego nie ma - w każdym miejscu znajdziesz tanie, średnie i drogie miejsca - wszystko zależy od standartu obiektu, odległości od plaży i wielu, wielu czynników. Po prostu zdecyduj się na 2 - 3 miejscowości i szukaj w tym obrębie. Jak będziesz szukał miejsc np. w Dalmacjii - czyli pojęcie dość szerokie to zaczniesz po jakimś czasie kręcić się jak pies wokół swojego ogona :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.10.2007 18:55

.DL. napisał(a):Popieram pisanie polskich znaków na forach interentowych. Coraz częściej zapominamy o tym, ale całe szczęście jesteście Wy.

No i tygrysek :wink: Tak trzymaj - z tymi znakami :!: :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone