Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrocław -Peljesac, gdzie spać po drodze?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 07.08.2007 14:01

Jedziemy z Wrocławia na Peljesac - to nasza pierwsza wyprawa do Chorwacji. Po lekturze forum widzę, że większość z Was nocleg po drodze planuje w Graz lub już w Chorwacji.
Mam do Was prośbę - podpowiedźcie gdzie powinniśmy planować nocleg po drodze? Wyjeżdżamy w sobotę około 4 rano z Wrocławia. Ponieważ jedziemy w dzień to dokąd realnie mamy szansę dojechać do wieczora? Dodam, że jedziemy z 3 latkiem, więc przerw będzie więcej i podróż będzie trwała dłużej....
Patrząć na drogę jaką mamy do pokonania na Peljesac to wydaje mi się, że nocleg powinniśmy planować już za granicą chorwacką, tylko czy damy radę tam dojechać do wieczora?
Doświadczeni podróżnicy doradźcie.
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 07.08.2007 15:24

Z Lubina, też z małym dzieckiem.
Pierwszy raz(06/2006) nocleg w Cro przy Plitwickich Jeziorach ze zwiedzaniem.
Drugi raz(06/2007) nocleg w Skradinie ze zwiedzaniem wodospadów Krka.
Ale w obu przypadkach jechałem w nocy. Dzieci przesypiają większa część drogi. Mało się staje i szybko łyka kilometry.
Jadąc w dzień w sobotę w pełni sezonu taki wariant może być trudny do zrealizowania :?
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 07.08.2007 18:55

przybyla napisał(a):Jedziemy z Wrocławia na Peljesac - to nasza pierwsza wyprawa do Chorwacji. Po lekturze forum widzę, że większość z Was nocleg po drodze planuje w Graz lub już w Chorwacji.
Mam do Was prośbę - podpowiedźcie gdzie powinniśmy planować nocleg po drodze? Wyjeżdżamy w sobotę około 4 rano z Wrocławia. Ponieważ jedziemy w dzień to dokąd realnie mamy szansę dojechać do wieczora? Dodam, że jedziemy z 3 latkiem, więc przerw będzie więcej i podróż będzie trwała dłużej....
Patrząć na drogę jaką mamy do pokonania na Peljesac to wydaje mi się, że nocleg powinniśmy planować już za granicą chorwacką, tylko czy damy radę tam dojechać do wieczora?
Doświadczeni podróżnicy doradźcie.

trudno powiedzieć , gdzie planować nocleg?

tak jak Ci Hunter powiedział , zależy od wielu czynników np. w sobotę możecie w Słowenii natrafić na korki i wtedy cały plan weźmie w łeb :(

może po prostu jeźdźcie i w zależności od warunków szukajcie noclegu , gdy będzie taka potrzeba/ hotel Oekotel w Grazu jest polecany przez forumowiczów , może w okolicach Plitvic/

ja zawsze z dzieckiem jadę na noc , w tym roku również był Peljesac , jechaliśmy przed siebie i gdyby była taka potrzeba szukalibyśmy noclegu, dijechalismy na raz , ale przez Bośnię
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 07.08.2007 19:05

przybyla za nieco ponad 2 tyg. wybieram sie w identyczną trase......

Startujemy o 3 nad ranem.
Jedziemy na trzy auta, nocleg bez rezerwacji(Rakovica) czyli po okolo 930km, postoje co ok. 200km(15min.) plus jeden dluższy na strefie w Austrii.Rok temu na miejscu bylismy o 17.Rano zwiedzanie Plitvic i około 14 ruszamy na Peljesac.Myślę że na 20-21 będziemy na miejscu.
walker
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) walker » 07.08.2007 19:21

:D Witam
Jechałem przez Słowenię 14 07 . O 4:00 wyjechałem z W-wy i ok.18:00 dojechałem za Karlovac do miejscowości Duga Resa.
Tam miałem zamówione 2 pokoje 2 osobowe po:
2 x double bed room = 2 x 320,00 Kn = 640,00 Kn
> 4 x accommodation tax with insurance (18+) = 20,00 Kn
> -----------------------------------------------------
> total = 660,00 Kn (approx. 90,40 EUR)
>
> Breakfast is included in price.

Przyzwoity hotel, łatwo trafić, oznaczony zjazd z autostrady,podaję www.
http://www.mreznica.hr/motel/ekontakt.htm
krzysn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysn » 07.08.2007 20:16

Dwa lata temy jechaliśmy do Borie na Pelejsaczu. Wyjechalismy ok. 7.30 z Wrocławia. Jechaliśmy trasą Boboszów, Svitawy, Brno , Mikulov, Wiedeń, kierunek Graz, maribor, Ptuj. Właśnie w Ptuj nocowaliśmy w motelu Podlehnik. Za 3 osobowy pokój ze sniadaniem płaciliśmy 53 E, a nocowaliśmy w 6 osób( Trzy dość duże łóżka- mozna się przespać) Słoweniec nie interesował się ilością osób w pokoju. Za takie pieniądze by tylko trochę odpocząć po podróży to wydaje mi się dobra oferta.

Pozdrawiam
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 07.08.2007 21:41

dziękuję za wszystkie wskazówki i namiary na hotele:)
chyba rzeczywiście zrobimy tak, że jak przyjdzie pora to po prostu zaczniemy szukać noclegu...dla nas to pierwsza tak daleka wyprawa samochodem i nie mamy rozeznania jak długo można jechać itp.
Dzięki za wszystko
Pozdrawiam,
Celina

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone