Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłem z okolic Makarskiej

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 18.07.2006 12:06

Hello
w sobotę wróciłem z CRO, piekny kraj (byłem tam po raz pierwszy). Wyjazd na 11 dni, cholera stanowczo za krótko :( Piękna woda, słońce, cieplutko - po prostu miodzio. Zatrzymaliśmy się na jeden tydzień w Promajnie a drugi w Podgórze. Dla mnie (z 5 letnim bajtlem Promajna wydaje się the best z wszystkich miasteczek Makarskiej) - szeroka plaża zacieniona w pewnej części, drobne kamyczki (chyba najdrobniejsze z wszystkich co byliśmy) a z kwatery do morza 5 minut łącznie z zakupami.
Ceny - cóż wyższe niż w Polsce, ale da się żyć (choć paczkowane próżniowo wędliny są złodziejsko drogie (paczka nawet ponad 100 kn).
Droga z Opola zajeła nam 16 godzin, wliczając postój 2,5 godziny przed granicą Słoweńską.
Oglądneliśmy Split, Dubrownik, byliśmy na Sv. Jure (wjazd bomba!!! choć moja żona była blada i miała ręce mokre he he he), na Braci i Hvarze.
Bilans - zdefrałdowane 5 koła, robite szkło lusterka lewego (na Sv. Jure sit!), wgnieciony próg w promajnie (cholerne murki i waski dróżki) i padnięta klima w drodze powrotnej (dlatego Plitwickie odpadły z programu).
Poza tym bardzo bardzo super :)
Zonkheer
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zonkheer » 18.07.2006 12:20

My bylismy w Bratuśu, ale w Promajnie spedzalismy polowe czasu. A zaliczyles taki bar HOJALERO na plazy? Nasz ulubiony lokal. Chociaz kuchnia niezla byla tez w Hajduku. Jedyny minus Promajny to stoiska z owocami na ktorych dosc ordynarnie nas usilowano kantowac;) Ale nas Polakow sie nie da;)
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 18.07.2006 12:24

Tak, HOJALERO było bardzo fajne - cena bardzo atrakcyjna (rybka z grila 35 kn, piwo 12 :D ). Choć jedna kelnerek miała zawsze minę jakby jej krzywdę robili :D
Promajna w porównaniu z Podgórą (z uwagi na plaże) była 100 razy lepsza :D
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 20.07.2006 07:19

ArekOpole@30 napisał(a): Zatrzymaliśmy się na jeden tydzień w Promajnie a drugi w Podgórze. Dla mnie (z 5 letnim bajtlem Promajna wydaje się the best z wszystkich miasteczek Makarskiej) - szeroka plaża zacieniona w pewnej części, drobne kamyczki (chyba najdrobniejsze z wszystkich co byliśmy) a z kwatery do morza 5 minut łącznie z zakupami.

możesz dać namiar na kwatere ? ( adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 20.07.2006 10:55

Witam
Jeżeli można ja też poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Napisz ile płaciliście za kwaterę/osobę, byłem w Tucepi i w końcówce czerwca płaciłem 9E/osobę.
pozdrav :hut: :papa:
janusz_sul
Odkrywca
woda

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 20.07.2006 11:27

Ciekawy jestem czy woda w Jadranie jest ciepła. W necie podają że w okolicach Spiltu około 20stopni.
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 20.07.2006 11:53

Co do kwater to nie warte polecenia ;) Koszt to ok. 11 - 12 E/osobę (byliśmy w dwóch miejscach). Arek
marfi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfi » 20.07.2006 15:05

ArekOpole@30 napisał(a):Hello
w sobotę wróciłem z CRO, piekny kraj (byłem tam po raz pierwszy). Wyjazd na 11 dni, cholera stanowczo za krótko :( Piękna woda, słońce, cieplutko - po prostu miodzio. Zatrzymaliśmy się na jeden tydzień w Promajnie a drugi w Podgórze. Dla mnie (z 5 letnim bajtlem Promajna wydaje się the best z wszystkich miasteczek Makarskiej) - szeroka plaża zacieniona w pewnej części, drobne kamyczki (chyba najdrobniejsze z wszystkich co byliśmy) a z kwatery do morza 5 minut łącznie z zakupami.
Ceny - cóż wyższe niż w Polsce, ale da się żyć (choć paczkowane próżniowo wędliny są złodziejsko drogie (paczka nawet ponad 100 kn).
Droga z Opola zajeła nam 16 godzin, wliczając postój 2,5 godziny przed granicą Słoweńską.
Oglądneliśmy Split, Dubrownik, byliśmy na Sv. Jure (wjazd bomba!!! choć moja żona była blada i miała ręce mokre he he he), na Braci i Hvarze.
Bilans - zdefrałdowane 5 koła, robite szkło lusterka lewego (na Sv. Jure sit!), wgnieciony próg w promajnie (cholerne murki i waski dróżki) i padnięta klima w drodze powrotnej (dlatego Plitwickie odpadły z programu).

Witam jaką trasą z Opola,bo też się wybieram 29.07 adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 21.07.2006 07:23

Trasa prosta: Głuchołazy/Mikulowice - Sumperk - Olomunc - Brno - Wiedeń - Gratz - Maribor - i dalej zależnie od Ciebie :)

Spokojnej drogi. Jedyny mankament to Cerwonochorskie sedlo (jakieś 30 minut serpentynek, ale poza tym trasa spoko. Do Sumperka kijowo (średnia prędkość ok. 50) a później coraz lepiej :)
wiki77
Plażowicz
Dales czadu:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiki77 » 21.07.2006 12:34

straty jak w rajdzie paryz dakar a Promajna to plac zabaw dla samochodu. Czlowieku miales kupe szczescia ze kogos nie zabiles majac takie umiejetnosci!!! Pozdrawiam
darm
Globtroter
Re: Dales czadu:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) darm » 21.07.2006 12:48

wiki77 napisał(a):straty jak w rajdzie paryz dakar a Promajna to plac zabaw dla samochodu. Czlowieku miales kupe szczescia ze kogos nie zabiles majac takie umiejetnosci!!! Pozdrawiam

Hej, my tu nie po to zeby sobie przysrywać!
Może na innym forum się spełniaj
ArekOpole@30
Odkrywca
Re: Dales czadu:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 22.07.2006 17:09

wiki77 napisał(a):straty jak w rajdzie paryz dakar a Promajna to plac zabaw dla samochodu. Czlowieku miales kupe szczescia ze kogos nie zabiles majac takie umiejetnosci!!! Pozdrawiam

Biedny z Ciebie człowiek, ale i tacy muszą żyć na tym świecie :) Uważaj na takich jak ja na drodze :D Powiem Ci kiedy będę jechał do Wawki :lol:
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 22.07.2006 23:10

Byłam w Promajnej 8 - 20 . 07. było bosko. Do Bratusia chodziliśmy na spacery i lody, bo syn stwierdził, że tam są najlepsze. Do rybek i piwa dodam colę - 12 kun za szklaneczkę 250 ml. Ale można wytrzymać.
antyma
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) antyma » 24.02.2008 15:56

ArekOpole@30 napisał(a):Hello

Witam, mogę prosić namiary na kwaterę w BRATUŠ ? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam i z góry dziękuję.Aneta

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone