WITAM
W tym roku byliśmu drugi raz w Cro miedzy 7-17 lipca.
Stale czytam to forum więc mam pare uwag i rad od siebie dla początkujących Cromaniaków.Podróż - wyjazd z Poznania i w 12 godzin z postojami ( małe dzieci ) nocleg w Oekotelu w Graz.Rano śniadanko i wyjazd przez Słowenie z winietą bo jadąc na wakacje nie będe sobie głowy zawracał objazdami i kombinowaniem za stopare złotych żeby objeżdżać płatne drogi, wliczyłem to w koszt wyjazdu i więcej o tym nie myślałem ( co polecam wszystkim rozsądnym ).W zeszłym roku znalazłem coś w rodzaju Aqua-Parku w Tuheljskih Toplicach więc następny postój właśnie tam jakieś 4 godzinki radochy dla dzieci i dla nas w basenach i na zjeżdżalniach ze słodką wodą.Potem to już autostrada i dojazd na miejsce.
Teraz kilka rad co do pobytu - nie targajcie za dużo jedzenia ani innych pierdół bo tam wszystko jest na miejscu i nie przeliczajcie wszystkiego na złotówki bo to są WAKACJE !!! Jak ktoś porównuje ceny do tych w Tesco i jeszcze w promocji to faktycznie bedzie mu drożej ale tak naprawde ceny są porównywalne i nie warto tym sobie zawracać głowy a zakupy w marketach zostawcie tym którzy tak spędzają każdy weekend w Polsce.
W zeszłym roku miałem pół samochodu jedzenia i gotowałem obiady i nie było żle ale powtarzam to są wymarzone WAKACJE i nie można ich spędzić w kuchni a przy obeznych cenach euro obiad w knajpce jak sobie poszukacie fajną i niedrogą napewno was nie zrujnuje u mnie to było miedzy 120 a 170 kun dla dwóch dorosłych + porcja na pół dla dzieciaków.Z powrotem nocowałem w takim całodobowym motelu jakieś 15-20 km. przed Mikulovem za 40 euro pokój z łazienką TV z 2 polskimi kanałami radiem czysto i prosto i tanio mam ulotkę więc dla zainteresowanych więcej informacji.Jeżeli macie pytania to zapraszam i pozdrawiam wszystkich beztroskich CROMANIAKÓW.[/b]

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)