.png)
adgam13 napisał(a):Wróciłem z Istrii z Funtany koło Porecia. Jechaliśmy w ciemno w 4 osoby. Jeżeli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam.
.png)
.png)
.png)
.png)
adgam13 napisał(a):Mi tylko chodzi o to że dalmacja południowa podoba mi się dużo bardziej niż Istria. Wczasy na Istrii też są fajne i nie ma co grymasić>
.png)
.png)
censor napisał(a):Też dołączę swoją opinię.
Jak na razie mam trzy pobyty w Cro: Istria, Plejesac i Stanici-Tce koło Splitu.
Generalnie zwiedziłem całą Dalmację od Szibenika i Trogiru do Dubrownika z Korculą włącznie.
I nasuwają mi się następujące wnioski.
W przyszłym roku albo Istria albo Plejesac na pewno w żadnym wypadku Dalmacja przy magistrali adriatyckiej, no nie wiem jak jest od Szibenika do Krku ale jeżeli identycznie jak od Splitu do Dubrownika to ja za to dziękuję. Na Istrii i Plejesacu można znaleźć takie miejscowości gdzie jest spokój i cisza gdzie można wypocząć bez natłoku trustów natomiast praktycznie cała Dalmacja to z jednej strony morze z drugiej domy z kwaterami a środkiem magistrala adriatycka gorzej niż nad naszym Bałtykiem.
.png)
.png)
.png)
censor napisał(a):...
I jeszcze jeden przykład jeżeli zakwaterujesz w okolicy Splitu to raczej nie nastawiaj się na zwiedzanie Dubrownika bo niby odległość niewielka ok. 200 km to przejazd w jedną stronę min. 4-5 godzin magistralą sprawdziłem dwukrotnie. A jest to wynikiem właśnie tego co pisałem Z jednej strony magistrali plaża a z drugiej apartamenty i praktycznie tak cały czas na całej trasie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi