Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Prośba do Cro Maniaków!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.07.2007 08:41

gajos1902 napisał(a):A mam jeszcze pytanie odnośnie przewozu paliwka. Mam możliwość kupienia paliwa dużo taniej niż to jest na stacjach i chciałbym wlać do pełna bak i zabrać do bagażnika jeszcze z 60 litrów jak to wygląda na granicach mogą się czepiać czy raczej nie?

.... siedz na d....... i nie ruszaj się z kraju jak masz takie bzdury tutaj pisać. !!!!
Wstyd tylko przynosisz. !!! Zagrażasz innym. Twoje bezpieczeństwo to już twoja osobista sprawa.
gajos1902
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajos1902 » 05.07.2007 08:56

O co tobie w ogóle chodzi przecież tylko pytam a po drugie to moja sprawa jak będę miał możliwość to tak zrobię i g...o ci do tego nie jestem jakimś przemytnikiem tylko zastanawiam sie jak zrobić by było taniej nie każdy zarabia po 10 tyś miesięcznie więc zejdź lepiej ze mnie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2007 09:01

gajos1902 napisał(a):A mam jeszcze pytanie odnośnie przewozu paliwka. Mam możliwość kupienia paliwa dużo taniej niż to jest na stacjach i chciałbym wlać do pełna bak i zabrać do bagażnika jeszcze z 60 litrów jak to wygląda na granicach mogą się czepiać czy raczej nie?

Woka ma 100% racji :!:
A Ty chyba z choinki się urwałeś, już od dawna nie wolno przewozić paliwa w bagażniku przez granicę :!: :!: :!:

Cytat z przepisów:
"Z naszego kraju można wywieźć tyle paliwa, ile mieści się w baku. Do tego jeden kanister o pojemności 10 litrów. Te zasady wynikają jednak bardziej z wymogów bezpieczeństwa ruchu drogowego, a nie limitów celnych"
gajos1902
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajos1902 » 05.07.2007 09:02

Właśnie o to pytam nie chodzi mi o łamanie prawa tylko o to ile można wywieźć. Jeżeli ktoś mnie źle zrozumiał to jego problem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2007 09:09

To teraz już wiesz, a na drugi raz nie zadawaj oczywistych dla kierowców pytań. Podstawowe przepisy trzeba i wypada znać :!: :!: :!:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.07.2007 09:49

Haweł napisał(a):Po to jest forum,nie kazdy zna sie na zadawaniu pytan i szukaniu odpowiedzi...

Znam takie fora, że 5 minutach po zadaniu pytania przez Gajosa, topic byłby zamknięty, niestety tu Administracja działa jak działa i potem mamy 2 dniowe konserwacje forum w trakcie sezonu bo szlag trafia serwery a posty w relacjach z podróży wyświetlają się po pół, podobnie jak kalendarz wyjazdowy i kilka innych przydatnych dla wszystkich tematów. Ale mam to w dupie. Po sezonie będzie spokojnie i wtedy tu wrócę jako w pełni aktywny użytkownik. Jak na razie hibernuję :wink: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.07.2007 12:29

Rysio , browcami czy gorzałką sie hibernujesz?? :D :D :D :D
Pozdrav-Bocian.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.07.2007 12:39

Sławciu, z tym to różnie bywa, ale jak dla mnie to browar króluje, a i znalazłem forum na którym w najgorętszym okresie dla Cropli luźniej się właśnie robi ;-)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.07.2007 15:46

gajos1902 napisał(a):Czyli jak mam kartę w Pko Bp to mi sie lepiej opłaca wybierać pieniądze z bankomatów niż wymieniać na granicy tak? Np wjeżdżam do Czech wyjmuje w bankomacie powiedzmy nie wiem 700 koron kupuje winietkę reszta na gaz i mi starczy aż do Austrii.

Jeżeli dobrze rozumiem, masz samochód m.in. na LPG. ............ teraz to już mnie wnerwiłeś. :!: nie dość że zbiornik LPG to koło niego kanistry z PB. :!: :!: Chłopie, idź sie napij czegoś, schłodź umysł ponieważ jest przegrzany. Twoje urojone oszczędności nikogo nie obchodzą ....... obchodzą natomiast czy nie jesteś zagrożeniem na drodze. Zagrożeniem dla nas i innych postronnych osób. Ty, jak pisałem, rób co chesz ze swoim zdrowiem jednak wara Tobie decydować za innych.
kaczor13
Autostopowicz
Zgadzam sie najzupełniej.Jestem nowy,dopiero się wciągam.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczor13 » 05.07.2007 20:29

Janusz Bajcer napisał(a):To teraz już wiesz, a na drugi raz nie zadawaj oczywistych dla kierowców pytań. Podstawowe przepisy trzeba i wypada znać :!: :!: :!:
gajos1902
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajos1902 » 05.07.2007 22:44

A tobie wara czym i jak pojade...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.07.2007 07:57

gajos1902 napisał(a):A tobie wara czym i jak pojade...

A ja z mojej strony życzę Ci alby pierwszy napotkany celnik lub patrol drogowy np. w Austrii udupił cię na 1000 E i wbił bezterminowego miśka do paszportu byś już nikomu z tu obecnych nie przynosił wstydu i zagrożenia w przyszłości.

Nie pozdrawiam i nie życzę szerokiej drogi, bez odbioru.

Ps. Może ktoś z obecnych tu z niebieskiej branży, ustali personalia tego gostka i uwali go za "tańsze paliwo" zanim wyjedzie z własnego garażu

:lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.07.2007 08:07

Rysio napisał(a):Ps. Może ktoś z obecnych tu z niebieskiej branży, ustali personalia tego gostka i uwali go za "tańsze paliwo" zanim wyjedzie z własnego garażu

:lol:

No proszę same afery , jeden się przyznał do posiadania " tańszego paliwa" (pewnie kradzione) a w innym poście ktoś pisał o wręczaniu policjantowi łapówek.
Ludzie zastanówcie sie czasem co piszecie bo sami sobie możecie zaszkodzic. :!:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.07.2007 08:17

Na razie się wstrzymam ;-) Mam nadzieję, że osobnik o nicku Gajos1902 pewne rzeczy przemyśli. Tak czy inaczej, Warszawiacy uważajcie na Almerę z 1996 roku z kanistrami w bagażniku :wink:
gajos1902
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajos1902 » 06.07.2007 08:25

Widzę że dyskusja się mocno rozgrzała, a nikt tak naprawdę nie zrozumiał o co pytałem! Nie miałem zamiaru ani łamać prawa ani też szmuglować jakiegoś "tańszego paliwa" w bagażniku pytałem tylko czy można przewozić paliwo dodatkowo a jak nie to nie i nie mam zamiaru tego robić, a co do "uwalania" za "tańsze paliwo" to w tym kraju każdy kombinuje, i ludzie nie róbcie z siebie "aniołków" Jeżeli byście mogli tankować swoje samochody za 2 złote za litr a nie za 5 a paliwo było pełno wartościowe takie jak na stacji tobyście tak robili. Kończąc moją wypowiedz Przepraszam jeżeli ktoś zrozumiał że mam zamiar stwarzać niebezpieczeństwo i przewozić paliwo w jakiś niezliczonych ilościach przez granice nie to było moim zamiarem.

Rysio ja mam samochód na gaz i oprócz kola zapasowego w bagażniku nic więcej nie wożę. Nie ma już miejsca.
Ostatnio edytowano 06.07.2007 08:29 przez gajos1902, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wielka Prośba do Cro Maniaków!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone