Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.01.2015 20:32

weldon napisał(a):kilku milionów oszołomów dających się oszukać i ponieść jednemu "grzecznemu" :D

W tym kraju kilka milionów ludzi głosowało na Tymińskiego, a dziesiątki tysięcy oddawały swoja kasę Grobelnemu, Amber Goldowi i innym cwaniakom.

W tym kraju jak coś robią miliony to natychmiast należy sobie zapalić czerwoną lampkę ostrzegawczą :lol:

weldon napisał(a):
I chwała mu za to, niech oszukuje, kradnie i dalej wywala każdego przeszkadzającego, bo to i tak jeden z niewielu jasnych punktów w tym polskim bagnie, gdzie każdy mierzy innych swoją miarą :mrgreen:

Szczera ocena ? :lol:
A propos brania swoją miarą , ukradnę Ci samochód, połowę oddam na dzieci. Idziesz na to ?

Janusz Bajcer napisał(a):Ja wierzę

Wiara.
Wiara czyni cuda.

Także te księgowe :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.01.2015 20:33

W liceum byłam wolontariuszką. Co roku wspieram orkiestrę. Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej.

Gramy! :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2015 20:37

Kiepura napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ja wierzę

Wiara.
Wiara czyni cuda.

Także te księgowe :D

Czyli Twoim zdaniem wszystko sfałszowane :?: Przedstaw prawdziwe :idea:

Gramy :idea:

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.01.2015 20:42

Kiepura, zacznij odróżniać biznes, purpuratów i właścicieli gorzelni od akcji charytatywnych.

Każdego to kuje w oczy, jak ktoś odnosi sukces. Kto będzie następny? Ochojska? Też zbiera kasę i to niemałą.

Tylko nigdy nie dorówna purpuratom, którzy wyciągają z naszych kieszeni prawie dwa miliardy rocznie i przy których Owsiak i Orkiestra to małe piwo.

Chwała wolontariuszom i organizatorom :)

Podpiszesz się?:
Obrazek :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.01.2015 22:45

romuald22 napisał(a):Ja dzisiaj wsparłem Orkiestrę na tyle na ile mogłem.

Ja też.
Nie mogłem odmówić młodej dziewczynie. Z jej oczu było widać, że jest szczęśliwa jako wolontariuszka.
Nie wrzucić byłoby nietaktem i dla niej przykrością.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.01.2015 05:40

weldon napisał(a):Kiepura, zacznij odróżniać biznes, purpuratów i właścicieli gorzelni od akcji charytatywnych.

Zacznij odróżniać WOŚP od Owsiaka.

Mój post był odpowiedzią na Twój post.
Ironia za ironię.
Demagogia za demagogię.

Odpowiem jak odpowiesz na moje pytanie.

Janusz Bajcer napisał(a):Czyli Twoim zdaniem wszystko sfałszowane Przedstaw prawdziwe

Wiele tu było napisane. Skany pokazane. Nikt merytorycznie nie odpowiedział.
Za to o katolibach, purpuratach i innych pierdołach napisano wiele. Czy trzeba czy nie trzeba.
I o wierze w Owsiaka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2015 07:43

Kiepura napisał(a):Wiele tu było napisane. Skany pokazane. Nikt merytorycznie nie odpowiedział.
I o wierze w Owsiaka.

Forum to nie sala sądowa i Urząd Skarbowy ...a użytkownicy to nie prokuratorzy, sędziowie, kontrolerzy skarbowi i NIK.

matka kurka i inni blogerzy też nie - niektóry z nich to zwykli hejterzy.

Napisałem, że wierzę w dane przedstawione przez WOŚP.
:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.01.2015 10:03

Kiepura napisał(a):Zacznij odróżniać WOŚP od Owsiaka.

Owsiak jest immanentną częścią WOŚP.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.01.2015 12:13

bluesman napisał(a):
Kiepura napisał(a):Zacznij odróżniać WOŚP od Owsiaka.

Owsiak jest immanentną częścią WOŚP.

Owszem, jest.
Jednak ja (jak już napisałem) odróżniam Owsiaka od WOŚP. Jak zabraknie Owsiaka nie znaczy że WOŚP zaprzestanie działalności. Oby nie. Owsiak nadaje jej kolorytu ( to chyba niezaprzeczalny fakt) ale również nadał jej cechy nieprzejrzystości. A tak nie musiało i nie powinno być.
W tym względzie jestem po stronie "matki kurka". Trudno.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.01.2015 21:22

Każdy wierzy w to co chce,można nawet w Yodę
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.01.2015 22:12

Z napisał(a):Każdy wierzy w to co chce,można nawet w Yodę

Zgadzam się, każdy robi jak uważa za stosowne :) co do Yody :mrgreen: są tacy :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.01.2015 20:34

Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a):Wiele tu było napisane. Skany pokazane. Nikt merytorycznie nie odpowiedział.
I o wierze w Owsiaka.

Forum to nie sala sądowa i Urząd Skarbowy ...a użytkownicy to nie prokuratorzy, sędziowie, kontrolerzy skarbowi i NIK.

matka kurka i inni blogerzy też nie - niektóry z nich to zwykli hejterzy.

Napisałem, że wierzę w dane przedstawione przez WOŚP.
:papa:

Wierzyć to można w Sąd Ostateczny albo że przechodzący ulicą kot to następne wcielenie ciotki Stefy.

A osoby i rzeczy tego świata poddawane są ocenie.
Bez znaczenia czy chodzi o księdza proboszcza czy Jurka Owsiaka.
Ocenę wyrabia się a podstawie dostępnych informacji, własnej wiedzy i doświadczenia.
Nie trzeba być strażakiem by stwierdzić, że się pali.
Tak na marginesie w tym temacie wypowiadali się prawnicy.

niektóry z nich to zwykli hejterzy

Kim jest człowiek, który na niewygodne pytanie zadane na konferencji, określa kogoś mianem "żula" ?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.01.2015 21:02

Kiepura napisał(a):Kim jest człowiek, który na niewygodne pytanie zadane na konferencji, określa kogoś mianem "żula" ?

Może zwykłym człowiekiem, takim jak ja i Ty, który już jest np wybitnie wku.wiony na tą całą nagonkę, w której to całkiem nieźle sobie radzi telewizja, z której to był zadający pytanie. Szczerze, ja użyłbym dosadniejszych określeń, których zdarza mi się używać, czytając ksenofobiczne, rasistowskie, "jedyne słuszne i prawdziwe" artykuły na frondzie, pch24 i tego typu rewelacjach.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.01.2015 05:09

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/helsinska-fundacja-praw-czlowieka-zaniepokojona-wyrzuceniem-dziennikarza-tv-republika/n05f32

Helsińska Fundacja Praw Człowieka napisał(a):Prawo do swobodnego przekazywania informacji przez media dotyczy w szczególności zdarzeń wzbudzających uzasadnione zainteresowanie opinii publicznej, a takim jest niewątpliwie ogólnopolska akcja WOŚP i związane z nią okoliczności. Swoboda wypowiedzi zakłada ponadto pluralizm informacyjny oraz istnienie mediów prezentujących różne światopoglądy i stanowiska. Ograniczenie dostępu do konferencji prasowej WOŚP dziennikarzowi TV Republika należy uznać za akt groźny dla swobody wypowiedzi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2015 12:40

Pogląd tym wszystkim od bulu doopy zmieni się, zmieni!!! kiedy zobaczą swoje dziecko, wnuka kogoś z najbliższej rodziny podpiętych w szpitalu do respiratora z logiem WOŚP. Koniec kropka :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.