Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 15:44

realista2 napisał(a):
MRK napisał(a):
realista2 napisał(a): Mogą przeznaczyć na
cele charytatywne 90%, 50%, ale także zaledwie 1% wpływów i zgodnie ze statutem są OK.

BTW...Caritas Diecezji Gdańskiej w 2012, bądź w 2013 roku przeznaczył 5% na "pomoc". 95% środków została przeznaczona na koszty administracyjne. Ile Caritas dostaje od państwa, a ile WOŚP?

EDIT: i jeszcze mała ciekawostka. Kolega chciał oddać wszystkie ubrania po zmarłym krewnym do Caritasu. Zadzwonił z tą informacją do nich, to przekazali Mu informacje, że ubrania zbierają tylko, jak są jakieś nadzwyczajne akcje, a tak to preferują jednak gotówkę.

A co to ma do rzeczy , że ktoś jest jeszcze gorszy. To ma być usprawiedliwienie

Użyłem takich sformułowań jak "BTW" (by the way) i "mała ciekawostka", oraz podałem tylko przyklad tego, o czym sam pisałeś. Tak więc, nie ma to nic do rzeczy, Ot zwykłe BTW, mała ciekawostka.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.01.2015 16:25

Nie spodziewałem się Janusz, że z taką prymitywną propagandą wyjedziesz.
Zapytam z ciekawości, czy w to co usłyszałeś w Dzienniku Telewizyjnym też wierzyłeś ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.01.2015 16:50

baunty napisał(a):Owsiak twierdzi, że to nie on wyprosił dziennikarza z konferencji :D No żartowniś z tego "śpiewającego do słoików " - bi nie podejrzewam tu próby kłamstwa lub oznak jakiejś choroby - przecież Owsiak nie kłamie :D

http://niezalezna.pl/63052-nie-kazalem- ... amie-wideo

Oglądnąłem. 8O :twisted:
No cóż. Miałem pogląd "na dwoje babka wróżyła" ..... to go już nie mam.
Przedtem coś tam zapewne słyszałem ale z czystego lenistwa nie zawracałem sobie tym głowy ( "nie mój cyrk").
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2015 16:58

realista2 napisał(a):Nie spodziewałem się Janusz, że z taką prymitywną propagandą wyjedziesz.

Ja wierzę w to co jest w tych linkach - Ty nie musisz.

Jeśli masz inne wiarygodne, szczegółowe rozliczenia WOŚP, to zaprezentuj.

:papa:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.01.2015 19:38

Janusz Bajcer napisał(a):
realista2 napisał(a):Nie spodziewałem się Janusz, że z taką prymitywną propagandą wyjedziesz.

Ja wierzę w to co jest w tych linkach - Ty nie musisz.

Jeśli masz inne wiarygodne, szczegółowe rozliczenia WOŚP, to zaprezentuj.

:papa:

No właśnie, o to idzie gra. O wiarygodne rozliczenie, ale ani Matka Kurka, ani ja, ani nikt inny takowych nie zna. Zna je Owsiak, ale nie chce ich udostępnić. Jak się w końcu uda zmusić go do poparcia dowodami swoich wyliczeń i okaże się , że jest czysty, to pierwszy go przeproszę. Ale póki co został wprost posądzony o przywłaszczanie pieniędzy z ze zbiórek, a sąd uznał, że w świetle zebranego materiału dowodowego nie można temu zaprzeczyć.

PS.
Zaufanie to fajna rzecz, ale jak idzie kasę, a zwłaszcza mega kasę, to jest stara i warta upowszechnienia zasada : "kochajmy się jak bracia, ale liczmy i sprawdzajmy się jak żydzi".
Ostatnio edytowano 11.01.2015 12:20 przez realista2, łącznie edytowano 1 raz
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 10.01.2015 19:44

Janusz wiele osób w tym ja nie neguje samego istnienia WOŚP.
Ale już operacje finansowe w trójkącie WOŚP - Złoty Melon- Mrówka cała są bardzo niepokojące i tego pan Owsiak nie potrafi/nie chce sądowi pokazać.
Do tego dochodzą ogromne kwoty z budżetów miast na organizację WOŚP. Mam prawo wiedzieć na co idą moje hajsy.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 10.01.2015 20:05

Jak to jest że jeden człowiek jest równy a drugi równiejszy,ciekawe co by było gdybym to na przykład ja nie chciał udostępnić księgowości.A tutaj taki artykulik znalazłem http://kontrowersje.net/do_puszki_owsia ... _acz_prosz
GOLDEN
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 10.01.2015 20:16

Tomasz W napisał(a):Kurcze... taki fajny temat i nic... :wink:

Autorowi tego wątku chyba nie o takie nic chodziło.... 8O 8O :roll:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.01.2015 18:32

Z napisał(a):Jak to jest że jeden człowiek jest równy a drugi równiejszy,ciekawe co by było gdybym to na przykład ja nie chciał udostępnić księgowości.

Właśnie przed chwilą widziałem w TV Prezydenta Komorowskiego, z serduszkiem na ubraniu i wezwaniem z jego strony aby każdy nie szczędził grosza.
Dalej chyba nie muszę pisać .... nie ma mocnego na Owsiaka.
Daję 100 % pewności, że jak Owsiak odejdzie z tej WOŚP np. na emeryturę - od państwa otrzyma jakiś Krzyż ( mam na myśli odznaczenie państwowe). Otrzyma pod warunkiem, że będzie "grzeczny". W przeciwnym razie .... ciemne chmury widzę.

Dla dobra ogółu, nie niszczenia społecznego wolontariatu, zapału w wierze pomocy .... na niejedno przymyka się oko.

Ponadto trochę poczytałem, przemyślałem, porównałem, .... jeszcze raz odtworzyłem tą ostatnią konferencję ( z podanego linku), ..... jeszcze poczytałem i mój wniosek i moje zdanie: to cwaniak.
Oczywiście mam uzasadnienie i swoje wywody ale nie tutaj miejsce. Za obszerne.
Podkreślam moje zdanie nie dotyczy WOŚP (mam dużo zastrzeżeń ale na jej temat się nie wypowiadam) - moja opinia dotyczy tylko Owsiaka. Ot, "szołmen pod parasolem".
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2015 18:45

Gramy :idea:

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.01.2015 19:17

Pozdrowienia dla 120 tysięcy cwaniaków i kilku milionów oszołomów dających się oszukać i ponieść jednemu "grzecznemu" :D

I chwała mu za to, niech oszukuje, kradnie i dalej wywala każdego przeszkadzającego, bo to i tak jeden z niewielu jasnych punktów w tym polskim bagnie, gdzie każdy mierzy innych swoją miarą :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 11.01.2015 19:20

..za to również...szpital w Świdniku..

Obrazek :mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.01.2015 19:34

Ja dzisiaj wsparłem Orkiestrę na tyle na ile mogłem.
A moja córa (to już jej prywatna decyzja) była wolontariuszką z puszką.
Hej :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2015 19:59

No to jeszcze jedna propaganda :lol:

http://nowysacz.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html

Gramy :idea:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.