baunty napisał(a):
MRK, dlaczego dyskusję traktujesz jak prywatną krucjatę ? Co to jest "katotalib" ?- używasz takiego określenia, mam nadzieję, że wiesz co piszesz, więc wyjaśnij mi to.
Jaka krucjata? Wbrew pozorom, całkiem nieźle się bawię. Katotalib? Proszę bardzo. Człowiek wyznania rzymsko-katolickiego, który wie najlepiej, jak powinno wyglądać życie innych i bardzo stara się o to, aby ta jego wiedza została rozprzestrzeniona pośród niewiernych, złych, najgorszych. Najchętniej cofnąłby się do średniowiecza, wyciągnął Malleus Maleficarum i "nawracał" tak, jak to wtedy bywało. Nie mylić z katolikiem. Tych szanuję, aczkolwiek nie jest ich wielu. Nie mylić również z osobami mieniącymi się katolikami, a tak naprawdę, to jedyne co ich trzyma przy ich "rzekomej" wierze, to tradycja, lenistwo itd. Tych mamy w Polsce najwięcej. Przykład katotaliba: Terlikowski. Mam nadzieję, żeś usatysfakcjonowany:)
baunty napisał(a):Unikasz dyskusji o faktach, wolisz rozbijać wszystko w jakieś insynuacje i sugestie.
Oj...ja te insynuacje i sugestie widzę po drugiej stronie. Czyż nie? Jeśli nie byłoby tak, to chyba kilka osób z tego forum powinno już siedzieć w prokuraturze.
baunty napisał(a):Odnieś się do faktów , wyraź opinię i tyle, a nie wszystkich mających inne zdanie w tej kwestii określasz mianem katotalib - to jest twoim zdaniem jakikolwiek argument ?
Czytaj ze zrozumieniem. No prosiłem przecież:). Czy kogokolwiek w tym wątku określiłem katotalibem? Poczytaj dokładnie. Chyba, że ktoś sam przyznaje się do tego, że do tych środowisk należy.
baunty napisał(a):Już wcześniej wkleiłem jak Owsiak zaprzecza faktom - w związku z wyrzuceniem dziennikarza, ale to zapewne ze szlachetnych pobudek.
Czytałem to. Tutaj Owsiak mija się z prawdą.
baunty napisał(a):Zacznij używać argumentów, bo jak do tej pory, to nie masz żadnych prócz "jedynie słuszngo punktu widzenia" i "katotaliby"
Katotalibowie, co by było po naszemu:). Jedyny słuszny punkt widzenia jest po obu stronach. Stąd dyskusja...tyle, że ja lubię dyskusję w jakiś sposób usystematyzowaną i konkretną i o to poniekąd walczę w tym wątku. Proces o oszustwa? MatkaKurka udowodnił? Mamy w Polsce sądy od tego. Nie pojmuje trzymania się zdania jakiegoś Matki, tak jakby on był jakąś wyrocznią/prokuratorem/sędzią. MatkaKurka jakoś też nie składa doniesień do prokuratury (przynajmniej nic o tym nie wiem). Politycy, którzy o tym mówią jakoś też się nie kwapią. Dlaczego? Sam sobie odpowiedz.
Nie będę rozmawiał o argumentach Matki, bo nie mam wiedzy. Owsiak powiedział, że pokaże księgi, ale biegłemu rewidentowi/księgowemu/komuś. Ja nie zamierzam dyskutować z sądem. Nie zamierzam też dyskutować z argumentami MatkiKurki. Za cienki w uszach jestem. MatkaKurka chyba też. Jasne, kilka zdań można wymienić, ale nikt tutaj nie może być czegokolwiek pewny. Nie ma co sądów roztaczać, bo to jest idiotyczne. Zauważ, że ja też nigdzie nie napisałem, że u Owsiaka na bank wszystko jest ok. Nie wiem tego, ale zakładam, że skoro jest sprawdzany przez bodajże dwa ministerstwa i jeszcze jeden urząd (nie pamiętam teraz który), to wierząc w instytucje tego kraju, chyba jest ok, co? Jak PiS był u władzy, to WOŚP też grał. Czemu nie zrobili Owsiakowi koło pióra? Skarbowy zgnębi Cię za 10 groszy. Tutaj cisza. Od groma jest ludzi przeciwnych Owsiakowi, a WOŚP jakoś nadal funkcjonuje.
Swoją drogą...ciekawe, ilu pamięta, jak to się zaczęło? Ja pamiętam. Sam kiedyś zbierałem, sam grałem na WOŚP-ie. Bardzo dawno to było. WOŚP nie jest tworem medialnym. Nie stworzyła go telewizja. To był jeden mały programik oglądany przed młodych punkowców/rockowców. Ci, którzy to pamiętają, mają inne podejście. Ci, którzy wtedy śmigali na wiejskie/miejskie dicho mają teraz inne.
baunty napisał(a):Potraktuj to jak dyskusję a nie krucjatę - mniej spiny a więcej argumentów

Staram się, ale czasem z niektórych wypowiedzi bije ignorancja.