Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.01.2015 02:23

MRK, powtórzę pytanie:
Wyroków sądu Owsiak nie wykonał - zgadzasz się z tym ?

To są konkrety. Liczę na odpowiedź.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.01.2015 02:25

MRK napisał(a):Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.

Proste? Bardzo proste, jak drut proste. Znaczy tak prosto już było, pamiętam Urbana i jego konferencje, ale nie pamiętam idę o zakład, że nawet wtedy nikogo nie wyprowadzano siłą.
Taka nowa świecka tradycja, jak ktoś zadaje niewygodne pytanie to wpierdolić mu.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 03:50

baunty napisał(a):MRK, powtórzę pytanie:

baunty, czy Ty masz problem z rozumieniem tekstu pisanego? Wkleję Ci raz jeszcze.
MRK napisał(a):Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
To jest skupienie się na faktach.

Czy teraz rozumiesz? Nie będę Ci odpowiadał na pytanie o wykonanie wyroków sądu, bo nie o tym pisałem, a ponadto nie czytałem tych wszystkich umieszczonych tutaj linków itd. Odniosłem się tylko do wypowiedzi realisty2 odnośnie porównaniu konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka. Czy teraz to jest jasne? Rozumiesz wszystko już?

realista2 napisał(a):
MRK napisał(a):Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.

Proste? Bardzo proste, jak drut proste. Znaczy tak prosto już było, pamiętam Urbana i jego konferencje, ale nie pamiętam idę o zakład, że nawet wtedy nikogo nie wyprowadzano siłą.
Taka nowa świecka tradycja, jak ktoś zadaje niewygodne pytanie to wpierdolić mu.

Następne porównanie z dupy. Urban był osobą publiczną, twarzą kasty rządzącej. Owsiak jest osobą prywatną. Kumacie we dwóch tą różnicę, czy nie? Nie musi odpowiadać na pytania, na które nie ma ochoty odpowiadać. Co innego sąd, co innego popierdółka z TR. Dlaczego ma się tłumaczyć przed dziennikarzem? Jeżeli dziennikarz jest tępą dzidą, która usłyszawszy odpowiedź, iż nie będzie Owsiak na ten temat się rozwodził, stoi nadal jak ćwok i drze gumiora, przeszkadzając w prowadzeniu konferencji i mimo kolejnych prósb o opuszczenie konferencji robi to nadal, to w końcu zostaje wyprowadzony.
Wpierdol? Jaki wpierdol? Pewny jesteś? Dziennikarz czuje się pobity, jak mu klaśniesz przed nosem. Stwierdzi, że pęd powietrza po klaśnięciu był taki, że podbił mu oko. Proszę Cię. O takie opamiętanie prosiłem.
Realista, jedź do, nie wiem, Tesco. Stań na środku i zacznij się drzeć. Pewno najpierw poproszą o opuszczenie "lokalu", a jak nie podziała, to Cię wyniosą. Proste? Jak drut proste.
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 09.01.2015 06:33

Ależ mnie wkurzacie. Nie będę bronić Owsiaka, ani go atakować, ale....

może jeden z drugim ruszy zad i zacznie coś robić, a nie tylko klepać w klawiaturę; skoro tak łatwo zrobić taką akcję za darmo, to proszę pokażcie jak to się robi;

może jeden z drugim przejdzie się po oddziałach dziecięcych, popatrzy na sprzęt i porozmawia lekarzami, z pielęgniarkami i położnymi, z rodzicami chorych dzieci i z samymi dziećmi (gwarantuje widok chorych dzieci popodłączanych do rurek - niezapomniany);

może jeden z drugim pomyśli ilu młodych ludzi nauczyło się udzielać pierwszej pomocy, nauczyło się współczuć, pomagać, interesować się losem drugiego człowieka;

może jeden z drugim zastanowi się ilu wspaniałych ludzi działa we WSZYSTKICH organizacjach charytatywnych, a szuje też się niestety zdarzają.

Tak sobie myślę, że przeciwnicy WOŚP są tak zatwardziali w swojej antypatii (mam nadzieję, że nie jest to jeszcze nienawiść), że działają w myśl zasady: "dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie". Oczywiście, jeżeli są jakieś niejasności, to powinni to wyjaśnić i powinna to zrobić KAŻDA organizacja charytatywna.

Zastanawiam się, dlaczego nikt tak bardzo nie lubi fundacji TVN-u, Polsatu, Ochojskiej, czy dziesiątek innych.

Na koniec najważniejsze - nie ma konstytucyjnego obowiązku dawania pieniędzy komukolwiek. Jak nie chcecie pomagać, nie pomagajcie, jak nie chcecie dawać konkretnej organizacji, nie dawajcie, jak nie chcecie dawać żadnej - zostańcie wolontariuszami, np. na oddziałach ciężko chorych dzieci - zobaczycie wtedy, jaka ta cała Wasza dyskusja jest nic nie warta, jaką jest pierdołą.

Pozdrawiam
Agata

PS. Tak, moje dziecko korzystało z urządzeń WOŚP kilka razy w trzech różnych szpiatalch w Poznaniu, ostatnio miesiąc temu przy ul. Krysiewicza. /Na szczęście skończyło się na strachu/.

Życzę wszystkim rodzicom, żeby ich dzieci nie musiały nigdy korzystać z tych urządzeń.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.01.2015 06:53

W związku z atakami na dobro wspólne, jakim po 23 latach stała się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy,
pragnę poinformować, że w tym roku do puszki wolontariuszy wrzucę więcej niż zazwyczaj.

Amen 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.01.2015 07:31

MRK napisał(a):
baunty napisał(a):
MRK napisał(a):
baunty napisał(a):
A sądowi się wytłumaczył?
Odpowiedź już padla w tym wątku.
Czy on stoi ponad prawem ?
Konferencje prasowe, gdzie były zadawane tylko wygodne pytania... już to przerabialismy, przed '89 rokiem :D Marzy Ci się powrót do tych czasów?

A to prawo to stanowi dziennikarz? Jaki rok 89? Jaki powrót? Owsiak to kto? Rzecznik rządu? No bez jaj. Troszkę opamiętania.

Skup się na faktach, polemika oparta na "punkcie widzenia " nic nie wniesie.
Pytałeś czy dziennikarz to sąd, że Owsiak musi odpowiadać na zarzuty.
Wyroków sądu Owsiak też nie wykonał - zgadzasz się z tym?

PS Pytania retoryczne - nie odpowiadaj : - gdzie i kto tu napisał, że dziennikarz stanowi prawo, skąd takie pytanie ? Skąd Ci jakiś rzecznik rządu wskoczył do pytania ? Jakie opamiętania?

Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.

Z punktu widzenia tzw. demokracji, wolności prasy i standardów do jakich podobno zmierzamy - lubię Owsiaka ale w tym przypadku "przegiął".

Co nie zmienia faktu, że tak jak Piotrek coś tam wrzucę do puszeczki.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.01.2015 08:05

Aguha napisał(a):Ależ mnie wkurzacie.

Ależ tam ... rozmawiają. :P
Mam chyba takie samo zdanie jak TY. Nie biję pokłonów dla Owsiaka ale żebym Go atakował to nigdy.
Zapewne ma facet swoje "grzeszki" ale ..... ja nie prokurator. Póki co staram się zauważać dobre strony i tymi dobrymi żyję.
Zgnoić faceta, zakazać działalności ....... pozostawić tylko szarą codzienną rzeczywistość. :( Jak dla mnie - niech działa jak najdłużej. Mnie nie przeszkadza.

PS
Myślę, że w tej WOŚP, przy takiej medialnej nagonce, to jest tam bardziej "czysto" niż w niejednej innej firmie. Choćby było brudno - to posprzątali, naprawili. Poza tym ... słabo znam Owsiaka i WOŚP, nie śledzę ani jego ani WOŚP w celu dopatrzenia potencjalnych "przekrętów".
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 11:05

Aguha napisał(a):....

Gdyby na forum był przycisk "Lubię to", to już kliknalbym.
Miałem ostatnio przyjemność przebywania w szpitalu. O dziwo przyjemność, a nie nieprzyjemnośc. Wystarczyło się rozejrzeć. Zakładam, że osoby, które krzyczą najgłośniej dawno tam nie były.

Vjetar napisał(a):Z punktu widzenia tzw. demokracji, wolności prasy i standardów do jakich podobno zmierzamy - lubię Owsiaka ale w tym przypadku "przegiął".

Co nie zmienia faktu, że tak jak Piotrek coś tam wrzucę do puszeczki.

Primo: po krótkim, zmontowanym filmiku nie widzimy, jak długo cała sytuacja trwała. Mamy tylko początek i koniec.

Secundo: ja tutaj nie widzę żadnego argumentu odnoszącego się do wolności prasy. Wolność prasy polega na tym, że mogą pisać, co chcą, że na konferencjach mogą pytać o wszystko itd. Czy wolność prasy polega na tym, że uzyskując odpowiedź, mniejsza o to jaką, robi się dalej bajzel? Miał prawo zadac pytanie - zadał. Dostał odpowiedź? Dostał. Powtórzę, czy Owsiak miał mu się tłumaczyć? A odnośnie wyprowadzenia delikwenta... Przykład z Tesco jest adekwatny.

Na koniec... Czy Owsiak jest wybranym w demokratycznych wyborach przedstawicielem władzy? Zróbcie może małe rozróżnienie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.01.2015 11:26

MRK napisał(a):Miałem ostatnio przyjemność przebywania w szpitalu.

Bo to trzeba zrobić deklarację wiary, jak u lekarzy.
Jak kto ma jakieś ale do Owsiaka, to nie wrzuca nic do puszki, ale podpisuje sobie i wiesza na szyi taką kartkę z oświadczeniem, że:

"Choćbym ja, albo moja najbliższa rodzina pod płotem zdychała, to wszystko, co mogłoby być wspólnego z Owsiakiem lub WOŚP proszę trzymać ode mnie z daleka na odległość święconej wody lecącej z kropidła.

Podpis. Data."

Wtedy każdy, kto bierze w tym udział bierze na własną odpowiedzialność, a jak kto nie bierze, niech się nie w...trąca.
Nie jego ... interes, komu i na co swoją kasę daję :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.01.2015 11:28

MRK napisał(a):.... Urban był osobą publiczną, twarzą kasty rządzącej. Owsiak jest osobą prywatną. Kumacie we dwóch tą różnicę, czy nie?

My kumamy ty jakoś nie za bardzo.
Owsiak z racji pełnionej funkcji jest osobą publiczną
Wikipedia cyt.:
"Osoba publiczna – osoba, która wykonuje funkcje publiczne lub przez inną swoją działalność zawodową, gospodarczą, społeczną, polityczną, kulturalną itp. wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa, przeciwieństwo osoby prywatnej"
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.01.2015 11:37

weldon napisał(a):[color=#800000]Bo to trzeba zrobić deklarację wiary, jak u lekarzy.
Jak kto ma jakieś ale do Owsiaka, to nie wrzuca nic do puszki, ale podpisuje sobie i wiesza na szyi taką kartkę z oświadczeniem, że:

"Choćbym ja, albo moja najbliższa rodzina pod płotem zdychała, to wszystko, co mogłoby być wspólnego z Owsiakiem lub WOŚP proszę trzymać ode mnie z daleka na odległość święconej wody lecącej z kropidła.

Podpis. Data."

To jeszcze dopisz jaką kartkę mają nosić ci co wrzucają do puszki, popierają i chcą jedynie żeby ten co trzyma puszkę zgodnie z deklaracją uczciwie wspierał potrzebujących.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.01.2015 11:50

MRK napisał(a):
baunty napisał(a):MRK, powtórzę pytanie:

baunty, czy Ty masz problem z rozumieniem tekstu pisanego? Wkleję Ci raz jeszcze.
MRK napisał(a):Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.

Czy teraz rozumiesz? Nie będę Ci odpowiadał na pytanie o wykonanie wyroków sądu, bo nie o tym pisałem

Przytoczę Ci na co się powoływałeś (tłusty druk) :

MRK napisał(a):
Chwila, chwila... nie miał ochoty rozwijać odpowiedzi - nie rozwijał. To nie było przesłuchanie, a konferencja prasowa. Zjeb z TR usłyszał odpowiedź i tyle. Dlaczego niby Owsiak miał Mu się tłumaczyć? Przeszkadzał w prowadzeniu konferencji? Przeszkadzał. W czym problem? Ja go nie widzę. Dziennikarzyna z TR to nie sąd. Nikt przed nim nie musi się tłumaczyć.

Czy z twojej wypowiedzi nie wynika, że przed sądem należy "się tłumaczyć" ?
Podałeś przykład, ja zadałem pytanie w związku z Twoim przykładem, a Ty unikasz odpowiedzi wypisując, że niby czegoś nie rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem, że jej unikasz :D
Liczę, że potrafisz udzielić precyzyjnej odpowiedzi - to tylko jedno trzyliterowe słowo.

Dla przypomnienia powtórzę pytanie:
Wyroków sądu Owsiak też nie wykonał - zgadzasz się z tym?

Co do fundacji WOŚP.... Fundacja i chwalebne cele to jedno, postępowania władz fundacji to druga kwestia.
Finanse takiej instytucji powinny być krystalicznie czyste.
Ostatnio edytowano 09.01.2015 11:58 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 11:56

realista2 napisał(a):
MRK napisał(a):.... Urban był osobą publiczną, twarzą kasty rządzącej. Owsiak jest osobą prywatną. Kumacie we dwóch tą różnicę, czy nie?

My kumamy ty jakoś nie za bardzo.
Owsiak z racji pełnionej funkcji jest osobą publiczną
Wikipedia cyt.:
"Osoba publiczna – osoba, która wykonuje funkcje publiczne lub przez inną swoją działalność zawodową, gospodarczą, społeczną, polityczną, kulturalną itp. wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa, przeciwieństwo osoby prywatnej"

Wiedziałem, że ten termin (osoba publiczna) będzie wykorzystany. Było późno w nocy, nie chciało mi się już szczegółowiej tłumaczyć, a liczyłem na to, że nie będę musiał tłumaczyć. Jeszcze raz...

MRK napisał(a):Na koniec... Czy Owsiak jest wybranym w demokratycznych wyborach przedstawicielem władzy? Zróbcie może małe rozróżnienie.

Dziennikarz ma prawo zadać pytanie. Otrzymał odpowiedź? Otrzymał. Musiał robić szopkę? Chyba nie, prawda? Tyle. Przeszkadzał? Przeszkadzał. Został poproszony o wyjście. Wyszedł? Nie. Został więc wyprowadzony. Koniec tematu.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 11:59

baunty napisał(a):
Podałeś przykład, ja zadałem pytanie w związku z Twoim przykładem, a Ty unikasz odpowiedzi wypisując, że niby czegoś nie rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem, że jej unikasz :D
Liczę, że potrafisz udzielić precyzyjnej odpowiedzi - to tylko jedno trzyliterowe słowo.

Przyjmiesz do wiadomości, że moje posty nie tyczą się działalności Owsika, wyroków, sądów itp, a tylko zachowania obu stron podczas konferencji. Nie kumasz tego. Na temat wyroków, sądów itp nie będę sie wypowiadał, bo nie mam wiedzy. Obracasz kota ogonem. Ile razy mam to jeszcze powtórzyć?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.01.2015 12:07

MRK napisał(a):Wiedziałem, że ten termin (osoba publiczna) będzie wykorzystany. Było późno w nocy, nie chciało mi się już szczegółowiej tłumaczyć, a liczyłem na to, że nie będę musiał tłumaczyć. Jeszcze raz...

Facet z jajami jak palnie jakieś głupstwo przyznaje, sorry dałem ciała.
MRK napisał(a):Dziennikarz ma prawo zadać pytanie. Otrzymał odpowiedź? Otrzymał.

Sęk w tym, że nie otrzymał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.