MRK, powtórzę pytanie:
Wyroków sądu Owsiak nie wykonał - zgadzasz się z tym ?
To są konkrety. Liczę na odpowiedź.
.png)
MRK napisał(a):Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
.png)
baunty napisał(a):MRK, powtórzę pytanie:
MRK napisał(a):Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
To jest skupienie się na faktach.
realista2 napisał(a):MRK napisał(a):Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
Proste? Bardzo proste, jak drut proste. Znaczy tak prosto już było, pamiętam Urbana i jego konferencje, ale nie pamiętam idę o zakład, że nawet wtedy nikogo nie wyprowadzano siłą.
Taka nowa świecka tradycja, jak ktoś zadaje niewygodne pytanie to wpierdolić mu.
.png)
.png)
MRK napisał(a):baunty napisał(a):MRK napisał(a):baunty napisał(a):
A sądowi się wytłumaczył?
Odpowiedź już padla w tym wątku.
Czy on stoi ponad prawem ?
Konferencje prasowe, gdzie były zadawane tylko wygodne pytania... już to przerabialismy, przed '89 rokiemMarzy Ci się powrót do tych czasów?
A to prawo to stanowi dziennikarz? Jaki rok 89? Jaki powrót? Owsiak to kto? Rzecznik rządu? No bez jaj. Troszkę opamiętania.
Skup się na faktach, polemika oparta na "punkcie widzenia " nic nie wniesie.
Pytałeś czy dziennikarz to sąd, że Owsiak musi odpowiadać na zarzuty.
Wyroków sądu Owsiak też nie wykonał - zgadzasz się z tym?
PS Pytania retoryczne - nie odpowiadaj : - gdzie i kto tu napisał, że dziennikarz stanowi prawo, skąd takie pytanie ? Skąd Ci jakiś rzecznik rządu wskoczył do pytania ? Jakie opamiętania?
Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
.png)
Aguha napisał(a):Ależ mnie wkurzacie.
.png)
Aguha napisał(a):....
Vjetar napisał(a):Z punktu widzenia tzw. demokracji, wolności prasy i standardów do jakich podobno zmierzamy - lubię Owsiaka ale w tym przypadku "przegiął".
Co nie zmienia faktu, że tak jak Piotrek coś tam wrzucę do puszeczki.
.png)
MRK napisał(a):Miałem ostatnio przyjemność przebywania w szpitalu.
.png)
MRK napisał(a):.... Urban był osobą publiczną, twarzą kasty rządzącej. Owsiak jest osobą prywatną. Kumacie we dwóch tą różnicę, czy nie?
.png)
weldon napisał(a):[color=#800000]Bo to trzeba zrobić deklarację wiary, jak u lekarzy.
Jak kto ma jakieś ale do Owsiaka, to nie wrzuca nic do puszki, ale podpisuje sobie i wiesza na szyi taką kartkę z oświadczeniem, że:
"Choćbym ja, albo moja najbliższa rodzina pod płotem zdychała, to wszystko, co mogłoby być wspólnego z Owsiakiem lub WOŚP proszę trzymać ode mnie z daleka na odległość święconej wody lecącej z kropidła.
Podpis. Data."
.png)
MRK napisał(a):baunty napisał(a):MRK, powtórzę pytanie:
baunty, czy Ty masz problem z rozumieniem tekstu pisanego? Wkleję Ci raz jeszcze.MRK napisał(a):Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
Czy teraz rozumiesz? Nie będę Ci odpowiadał na pytanie o wykonanie wyroków sądu, bo nie o tym pisałem
MRK napisał(a):
Chwila, chwila... nie miał ochoty rozwijać odpowiedzi - nie rozwijał. To nie było przesłuchanie, a konferencja prasowa. Zjeb z TR usłyszał odpowiedź i tyle. Dlaczego niby Owsiak miał Mu się tłumaczyć? Przeszkadzał w prowadzeniu konferencji? Przeszkadzał. W czym problem? Ja go nie widzę. Dziennikarzyna z TR to nie sąd. Nikt przed nim nie musi się tłumaczyć.
.png)
realista2 napisał(a):MRK napisał(a):.... Urban był osobą publiczną, twarzą kasty rządzącej. Owsiak jest osobą prywatną. Kumacie we dwóch tą różnicę, czy nie?
My kumamy ty jakoś nie za bardzo.
Owsiak z racji pełnionej funkcji jest osobą publiczną
Wikipedia cyt.:
"Osoba publiczna – osoba, która wykonuje funkcje publiczne lub przez inną swoją działalność zawodową, gospodarczą, społeczną, polityczną, kulturalną itp. wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa, przeciwieństwo osoby prywatnej"
MRK napisał(a):Na koniec... Czy Owsiak jest wybranym w demokratycznych wyborach przedstawicielem władzy? Zróbcie może małe rozróżnienie.
.png)
baunty napisał(a):
Podałeś przykład, ja zadałem pytanie w związku z Twoim przykładem, a Ty unikasz odpowiedzi wypisując, że niby czegoś nie rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem, że jej unikasz![]()
Liczę, że potrafisz udzielić precyzyjnej odpowiedzi - to tylko jedno trzyliterowe słowo.
.png)
MRK napisał(a):Wiedziałem, że ten termin (osoba publiczna) będzie wykorzystany. Było późno w nocy, nie chciało mi się już szczegółowiej tłumaczyć, a liczyłem na to, że nie będę musiał tłumaczyć. Jeszcze raz...
MRK napisał(a):Dziennikarz ma prawo zadać pytanie. Otrzymał odpowiedź? Otrzymał.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.