realista2 napisał(a):... są osoby które wierzą słowom innego wyjątkowo szkodliwego oszołoma który ubiera się w sukienkę i każe zwracać się do siebie per "ojcze".
Odnoszę wrażenie, że należysz do grupy wyrażającej patologiczną wręcz wrogość do tej organizacji. Jakieś traumatyczne przeżycia? Spokojnie, szanowny realisto2, niech to pozostanie Twoją tajemnicą - ja nie o tym.
Nie wiem, czy otrzymam odpowiedź na moje pytanie i jaka ona by była, ale mimo wszystko, w najbliższą niedzielę, zasilę akcję Owsiaka, a później może nawet wesprę Caritas (mają kilka programów ukierunkowanych na pomoc).
Dlaczego? Ponieważ w swojej naiwności (co realista2 był już łaskaw zauważyć) wierzę, że przyczyniam się do jakiegoś dobra.
I znowu ktoś otrzyma pomoc, jak mój bratanek, który po jednym z finałów WOŚP dostał pompę insulinową, albo zostanie uradowany - jak dzieci kuzynki, które w ramach akcji "tych w sukienkach", pierwszy raz ujrzały polskie morze.
Jednocześnie jestem za kontrolą wszystkich organizacji, bo im więcej kontroli, tym mniej patologii.

.png)
.png)