Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.01.2015 19:25

realista2 napisał(a):... są osoby które wierzą słowom innego wyjątkowo szkodliwego oszołoma który ubiera się w sukienkę i każe zwracać się do siebie per "ojcze".

Odnoszę wrażenie, że należysz do grupy wyrażającej patologiczną wręcz wrogość do tej organizacji. Jakieś traumatyczne przeżycia? Spokojnie, szanowny realisto2, niech to pozostanie Twoją tajemnicą - ja nie o tym. :wink:

Nie wiem, czy otrzymam odpowiedź na moje pytanie i jaka ona by była, ale mimo wszystko, w najbliższą niedzielę, zasilę akcję Owsiaka, a później może nawet wesprę Caritas (mają kilka programów ukierunkowanych na pomoc).

Dlaczego? Ponieważ w swojej naiwności (co realista2 był już łaskaw zauważyć) wierzę, że przyczyniam się do jakiegoś dobra.
I znowu ktoś otrzyma pomoc, jak mój bratanek, który po jednym z finałów WOŚP dostał pompę insulinową, albo zostanie uradowany - jak dzieci kuzynki, które w ramach akcji "tych w sukienkach", pierwszy raz ujrzały polskie morze.

Jednocześnie jestem za kontrolą wszystkich organizacji, bo im więcej kontroli, tym mniej patologii.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 05.01.2015 20:51

Dopiero prawda jest ciekawa

[url]kontrowersje.net/co_jerzy_owsiak_i_lidia_nied_wiedzka_owsiak_sami_sobie_podpisuj_i_wyp_acaj[/url]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 23:06

Kiepura napisał(a):...

slapol napisał(a):Czy gdzieś napisałem, że dzielił się prywatnym majątkiem

Ale chcesz, żeby inni się dzielili. Podwójne standardy ?

slapol napisał(a):Ty Kiepura zanieś do Caritasu

Nie zanoszę do Caritasu, radzą sobie beze mnie. Jest jeszcze cała paleta fundacji, w których działają autentyczni społecznicy i pieniądze trafiają w całości do potrzebujących. A ich prezesi nie wyskakują z dolnej półki jak otwieram lodówkę.

Realista szokujące rzeczy piszesz, ale jak pisałeś to
realista2 napisał(a):Podział Polski na dwa wrogie obozy który zapoczątkowała katastrofa smoleńska

to chyba kawy nie dopiłeś. To było zwieńczenie podziału, przypadkowe lub nie, a nie rozpoczęcie tegoż.
Ale to tak na marginesie. Inna sprawa, że Polska nigdy jednolita nie była i nie będzie.

Wiesz Kiepura, w zasadzie pomachałem Ci kilka pięter wyżej, że niby koniec dyskusji...ale wyjechałeś m.in. z podwójnymi standardami i tekstami pisanymi drobną czcionką :!: :roll: ...i tu mam zagwozdkę, bo czytam czasami Twoje teksty (nie tylko na wątku piłka nożna) i postrzegam Cię jako bystrego, inteligentnego gościa. Ostatnio zaś nie chwytam Twoich intencji :(...ale też nie chcę ich już chwytać.

P.S.
Tak na marginesie (żeby nie było),
nie jestem obrzezany i chociaż mam sporo latek, ani ja , ani moi rodzicie nie należeli do PZPR.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 23:18

Z dyskusji tego wątku wypadam. Szkoda "prądu".
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 06.01.2015 00:00

walp napisał(a):Teraz pytanie do realisty2, bądź innych prawników: czy zgodnie z tymi zapisami współzałożyciele WOŚP,
mogą (po likwidacji Fundacji) przejąć ten majątek i zrobić z nim cokolwiek, wg własnego pomysłu?
Moim zdaniem, nie. Ale ja się nie znam.

Najkrócej jak tylko można : Mogą przejąć ten majątek i czerpać z niego pożytki jeśli taka będzie ich wola.
Par. 49 powinien być zmieniony.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2015 12:13

slapol napisał(a):Z dyskusji tego wątku wypadam. Szkoda "prądu".

Lepiej wlać go do herbaty i wypić. Zawsze wiedziałem, żeś mądry gość, będę Cię naśladował w tym temacie :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 06.01.2015 19:33

slapol napisał(a):
Wiesz Kiepura, w zasadzie pomachałem Ci kilka pięter wyżej, że niby koniec dyskusji...ale wyjechałeś m.in. z podwójnymi standardami i tekstami pisanymi drobną czcionką :!: :roll: ...

No, ale o co chodzi 8O Odczytuje Twoje posty w ten sposób, że jedni maja się dzielić prywatnym majątkiem a inni nie muszą. Stąd uwaga o podwójnych standardach.
A małą czcionką to do realisty było, małą bo nie w temacie.

Z dyskusji tego wątku wypadam. Szkoda "prądu".

Masz rację. Po wyjaśnieniach realisty i wklejeniu skanów przez Arkonę wszystko w temacie jest jasne.
Nigdy specjalnie się nie interesowałem WOŚP, ale z lekka mnie te informacje zszokowały

postrzegam Cię jako bystrego, inteligentnego gościa

I z wzajemnością. Pozdrawiam.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.01.2015 20:53

Kiedyś widziałem jak wyprowadzano siłą zadającego niewygodne pytania akredytowanego dziennikarza w czasie konferencji Łukaszenki, ale widzę, że w Polsce też mamy się czym pochwalić.
Jakby ktoś przeoczył zapraszam do obejrzenia. :

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.01.2015 20:55

A taki to otwarty gość jest.....
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.01.2015 00:30

realista2 napisał(a):Kiedyś widziałem jak wyprowadzano siłą zadającego niewygodne pytania akredytowanego dziennikarza w czasie konferencji Łukaszenki, ale widzę, że w Polsce też mamy się czym pochwalić.

Pewnie dlatego, że jako organizatorzy WOŚP są nad wyraz uczciwi, i (cytując adwokata ) nie mają nic do ukrycia - nie wspominając o wręcz niebotycznej miłości do bliźnich ( szczególnie tych zadających niewygodne pytania ) :D

Zachowanie Owsiaka i jego teksty "mistrzu " "to jest żul" - dramat.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 01:19

realista2 napisał(a):Kiedyś widziałem jak wyprowadzano siłą zadającego niewygodne pytania akredytowanego dziennikarza w czasie konferencji Łukaszenki, ale widzę, że w Polsce też mamy się czym pochwalić.

Chwila, chwila... nie miał ochoty rozwijać odpowiedzi - nie rozwijał. To nie było przesłuchanie, a konferencja prasowa. Zjeb z TR usłyszał odpowiedź i tyle. Dlaczego niby Owsiak miał Mu się tłumaczyć? Przeszkadzał w prowadzeniu konferencji? Przeszkadzał. W czym problem? Ja go nie widzę. Dziennikarzyna z TR to nie sąd. Nikt przed nim nie musi się tłumaczyć.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.01.2015 01:24

MRK napisał(a):

Chwila, chwila... nie miał ochoty rozwijać odpowiedzi - nie rozwijał. To nie było przesłuchanie, a konferencja prasowa. Zjeb z TR usłyszał odpowiedź i tyle. Dlaczego niby Owsiak miał Mu się tłumaczyć? Przeszkadzał w prowadzeniu konferencji? Przeszkadzał. W czym problem? Ja go nie widzę. Dziennikarzyna z TR to nie sąd. Nikt przed nim nie musi się tłumaczyć.

A sądowi się wytłumaczył?
Odpowiedź już padla w tym wątku.
Czy on stoi ponad prawem ?
Konferencje prasowe, gdzie były zadawane tylko wygodne pytania... już to przerabialismy, przed '89 rokiem :D Marzy Ci się powrót do tych czasów?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 01:34

baunty napisał(a):
Konferencje prasowe, gdzie były zadawane tylko wygodne pytania... już to przerabialismy, przed '89 rokiem :D Marzy Ci się powrót do tych czasów?

A to prawo to stanowi dziennikarz? Jaki rok 89? Jaki powrót? Owsiak to kto? Rzecznik rządu? No bez jaj. Troszkę opamiętania.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.01.2015 01:49

MRK napisał(a):
baunty napisał(a):

A to prawo to stanowi dziennikarz? Jaki rok 89? Jaki powrót? Owsiak to kto? Rzecznik rządu? No bez jaj. Troszkę opamiętania.

Skup się na faktach, polemika oparta na "punkcie widzenia " nic nie wniesie.
Pytałeś czy dziennikarz to sąd, że Owsiak musi odpowiadać na zarzuty.
Wyroków sądu Owsiak też nie wykonał - zgadzasz się z tym?

PS Pytania retoryczne - nie odpowiadaj : - gdzie i kto tu napisał, że dziennikarz stanowi prawo, skąd takie pytanie ? Skąd Ci jakiś rzecznik rządu wskoczył do pytania ? Jakie opamiętania?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.01.2015 01:59

baunty napisał(a):
MRK napisał(a):
baunty napisał(a):

Skup się na faktach, polemika oparta na "punkcie widzenia " nic nie wniesie.
Pytałeś czy dziennikarz to sąd, że Owsiak musi odpowiadać na zarzuty.
Wyroków sądu Owsiak też nie wykonał - zgadzasz się z tym?

PS Pytania retoryczne - nie odpowiadaj : - gdzie i kto tu napisał, że dziennikarz stanowi prawo, skąd takie pytanie ? Skąd Ci jakiś rzecznik rządu wskoczył do pytania ? Jakie opamiętania?

Piszę tylko o tej jednej sytuacji. Przyrównanie konferencji Łukaszenki do konferencji Owsiaka? No bez jaj. Powtórzę, piszę o tej sytuacji. Owsiak nie musiał się tłumaczyć dziennikarzowi z TR. Skoro dziennikarz z TR przeszkadzał, mimo otrzymania odpowiedzi (nawet jeżeli go nie zadowoliła), to wyleciał. Proste. Nie ma o czym gadać.
To jest skupienie się na faktach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.