Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 12:52

MRK napisał(a):
Kiepura napisał(a):Kim jest człowiek, który na niewygodne pytanie zadane na konferencji, określa kogoś mianem "żula" ?

Może zwykłym człowiekiem, takim jak ja i Ty, który już jest np wybitnie wku.wiony na tą całą nagonkę, w której to całkiem nieźle sobie radzi telewizja, z której to był zadający pytanie. Szczerze, ja użyłbym dosadniejszych określeń, których zdarza mi się używać, czytając ksenofobiczne, rasistowskie, "jedyne słuszne i prawdziwe" artykuły na frondzie, pch24 i tego typu rewelacjach.

Ktoś kto spokojnie zadaje pytania na temat przepływów finansowych między "Mrówką Całą" , a WOŚP jest uważany za kogoś kto prowadzi nagonkę?
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 12:53

JackDaniels;) napisał(a):Pogląd tym wszystkim od bulu doopy zmieni się, zmieni!!! kiedy zobaczą swoje dziecko, wnuka kogoś z najbliższej rodziny podpiętych w szpitalu do respiratora z logiem WOŚP. Koniec kropka :P

Co ma kupiony sprzęt do tego, że Owsiak nie chce rozliczyć się z przepływów finansowych między WOŚP a Mrówką Całą i Złotym Melonem.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 13:16

arkona napisał(a):
MRK napisał(a):
Kiepura napisał(a):Kim jest człowiek, który na niewygodne pytanie zadane na konferencji, określa kogoś mianem "żula" ?

Może zwykłym człowiekiem, takim jak ja i Ty, który już jest np wybitnie wku.wiony na tą całą nagonkę, w której to całkiem nieźle sobie radzi telewizja, z której to był zadający pytanie. Szczerze, ja użyłbym dosadniejszych określeń, których zdarza mi się używać, czytając ksenofobiczne, rasistowskie, "jedyne słuszne i prawdziwe" artykuły na frondzie, pch24 i tego typu rewelacjach.

Ktoś kto spokojnie zadaje pytania na temat przepływów finansowych między "Mrówką Całą" , a WOŚP jest uważany za kogoś kto prowadzi nagonkę?

Pogrubilem Ci najważniejsze. Spójrz troszkę szerzej. A ponadto, czy dziennikarz zadał pytanie i sobie odpuścił? Chyba nie, prawda? Czy Owsiak Mu odpowiedział "moje spółki, moja sprawa, wyprowadzić"? Chyba tez nie tak to wyglądało, prawda? Ponadto, zauważyliście, iż owy dziennikarz uważał się za stróża prawa i domagał się imion i nazwisk osób, które próbowały go wyprowadzić? Czy to juz nie jest jakaś paranoja? I te jego lamenty... Ech...
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 13:39

MRK napisał(a):
arkona napisał(a):
MRK napisał(a):

Pogrubilem Ci najważniejsze. Spójrz troszkę szerzej. A ponadto, czy dziennikarz zadał pytanie i sobie odpuścił? Chyba nie, prawda? Czy Owsiak Mu odpowiedział "moje spółki, moja sprawa, wyprowadzić"? Chyba tez nie tak to wyglądało, prawda?

To spójrz szerzej skoro Owsiak przygotował na konferencje prasową specjalny clip parodiujący TV Republika to znaczy, że spodziewał się ich na konferencji prasowej i spodziewał się takiego pytania. Dlaczego zadał sobie tyle trudu w przygotowanie takiego clipu dlaczego nie przygotował się do normalnej rzetelnej odpowiedzi na ten temat tym bardziej, że owa telewizja nie pierwszy raz zadała mu takie pytanie?

Ponadto, zauważyliście, iż owy dziennikarz uważał się za stróża prawa i domagał się imion i nazwisk osób, które próbowały go wyprowadzić? Czy to juz nie jest jakaś paranoja? I te jego lamenty... Ech...

Przecież to Policja próbowała ustalić tożsamość tych osób i im się nie udało.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2015 13:49

arkona napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Pogląd tym wszystkim od bulu doopy zmieni się, zmieni!!! kiedy zobaczą swoje dziecko, wnuka kogoś z najbliższej rodziny podpiętych w szpitalu do respiratora z logiem WOŚP. Koniec kropka :P

Co ma kupiony sprzęt do tego, że Owsiak nie chce rozliczyć się z przepływów finansowych między WOŚP a Mrówką Całą i Złotym Melonem.

Czy dziennikarz i bloger to prokuratorzy i Urząd Skarbowy.

Czy internet i konferencja prasowa to sala sądowa.

Czy WOŚP (czytaj Owsiak) ma jakąś sprawę karno- skarbową lub wyrok o malwersację pieniędzy z 23 Orkiestr.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 13:52

Janusz Bajcer napisał(a):
arkona napisał(a):

Czy WOŚP (czytaj Owsiak) ma jakąś sprawę karno- skarbową lub wyrok o malwersację pieniędzy z 23 Orkiestr.

Przecież sąd w Złotoryi domagał się takich dokumentów i ich nie dostał. Pytanie brzmiało dlaczego Owsiak nie dostosował się do postanowień sądu. W rzeczonym procesie to Owsiak oskarżył blogera o zniesławienie własnej osoby i WOŚP. Powodem były zarzuty blogera w swoich publikacjach o to, że Owsiak wyjął z WOŚP "46 złotych melonów" Sąd blogera z tych zarzutów oczyścił. W procesie tym Owsiak zobowiązał się do przedstawienia całej żądanej przez sąd dokumentacji, czego się nie wywiązał. Pytanie brzmi dlaczego?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2015 14:09

A skąd bloger prowadzący gospodarstwo rolne wiedział o 46 "złotych melonach" :?:
A może było 460 "złotych melonów".
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 14:19

arkona napisał(a):
MRK napisał(a):
arkona napisał(a):
MRK napisał(a):

Pogrubilem Ci najważniejsze. Spójrz troszkę szerzej. A ponadto, czy dziennikarz zadał pytanie i sobie odpuścił? Chyba nie, prawda? Czy Owsiak Mu odpowiedział "moje spółki, moja sprawa, wyprowadzić"? Chyba tez nie tak to wyglądało, prawda?

To spójrz szerzej skoro Owsiak przygotował na konferencje prasową specjalny clip parodiujący TV Republika to znaczy, że spodziewał się ich na konferencji prasowej i spodziewał się takiego pytania. Dlaczego zadał sobie tyle trudu w przygotowanie takiego clipu dlaczego nie przygotował się do normalnej rzetelnej odpowiedzi na ten temat tym bardziej, że owa telewizja nie pierwszy raz zadała mu takie pytanie?

Ponadto, zauważyliście, iż owy dziennikarz uważał się za stróża prawa i domagał się imion i nazwisk osób, które próbowały go wyprowadzić? Czy to juz nie jest jakaś paranoja? I te jego lamenty... Ech...

Przecież to Policja próbowała ustalić tożsamość tych osób i im się nie udało.

Pisze z komorki, wiec nie będę dzieli.
Odnosnie pierwszej kwestii - nie wiem, czy się spodziewał, aczkolwiek wiem, że dziennikarz nie miał akredytacji. Przygotowanie filmiku może zająć chwilkę, wiec nie widzę w tym nic trudnego. A ze go przy sobie miał... Widocznie juz poznał dość dobrze specyfike pracy tej redakcji, wiec wiedział, że się dopchaja bez akredytacji. Przygotowanie do odpowiedzi... Hm, musi się tłumaczyć przed dziennikarzem? Chyba nie.

Odnosnie drugiej kwestii... Jaka policja? Chodzi mi o sytuację z konferencji. Obejrzałes całość?

arkona napisał(a):

Nic tylko przyklasnac.

arkona napisał(a):Pytanie brzmi dlaczego?

Przeciez odpowiedz na to pytanie padła juz nie raz, nie dwa w tym wątku.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 14:20

Janusz Bajcer napisał(a):A skąd bloger prowadzący gospodarstwo rolne wiedział o 46 "złotych melonach" :?:
A może było 460 "złotych melonów".

Uzasadnienie wyroku sądu wyjaśnia skąd bloger to wiedział.
Zawarte w tych artykułach twierdzenia, dotyczące wpływów: fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, źródeł i wysokości tych wpływów, wysokości wydatków i ich przeznaczenia, posiadanych przez fundację nieruchomości i kosztów ich zakupu, zacytowanych czy przytoczonych słów Jerzego Owsiaka bądź innych osób publicznych, pomp insulinowych Paradigm Veo, struktury własnościowej i personalnej takich podmiotów, jak „Złoty Melon” spółka z o.o. czy „Mrówka Cała”(jednoosobową działalność gospodarcza prowadzona przez Lidię Niedźwiedzką-Owsiak), charakterystyki fundacji WOŚP, zatrudnienia Jerzego Owsiaka i Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak w „Złotym Melonie” lub fundacji WOŚP, przepływy finansowe pomiędzy fundacją WOŚP, „Złotym Melonem”, „Mrówka Całą”, Piotr Wielgucki oparł o: brzmienie statutu fundacji WOŚP, rzeczywiste wypowiedzi Jerzego Owsiaka i innych osób publicznych, opublikowane w mediach, sprawozdania finansowe fundacji WOŚP, informacje uzyskane od przedstawiciela handlowego Paradigm w korespondencji email. Niektóre zawarte w artykułach twierdzenia, dotyczące: kosztów organizacji tzw. finałów WOŚP, sposobu przeprowadzania zbiórki publicznej, Piotr Wielgucki oparł o fakty powszechnie znane, które w szczegółach wykazywał w toku procesu. Wszystkie twierdzenia Piotra Wielguckiego, zawarte w wymienionych publikacjach i objęte skargą oskarżycieli prywatnych, były prawdziwe.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 14:38

MRK napisał(a): Odnosnie pierwszej kwestii - nie wiem, czy się spodziewał, aczkolwiek wiem, że dziennikarz nie miał akredytacji.

Ba nawet nikt nie raczył udzielić odpowiedzi na to dlaczego nie dostał akredytacji? Może chodziło o bezpieczeństwo? Tym WOŚP uzasadnił brak akredytacji dla dziennikarza TV Republiki na niedzielny finał WOŚP w budynku TVP. Za brak tej akredytacji rzecznik TVP przeprosił. Dzielenie mediów na lepsze i gorsze nie ma nic wspólnego z wolnością słowa.

Przygotowanie filmiku może zająć chwilkę, wiec nie widzę w tym nic trudnego. A ze go przy sobie miał... Widocznie juz poznał dość dobrze specyfike pracy tej redakcji, wiec wiedział, że się dopchaja bez akredytacji. Przygotowanie do odpowiedzi... Hm, musi się tłumaczyć przed dziennikarzem? Chyba nie.

Nie sądzisz, że to Owsiakowi jako osobie kierującej organizacji pożytku publicznego powinno zależeć na transparentności działań swoich i fundacji którą kieruje? Od tego zależy jego wiarygodność.

Odnosnie drugiej kwestii... Jaka policja? Chodzi mi o sytuację z konferencji. Obejrzałes całość?

Ta która przyjechała na miejsce konferencji i próbowała ustalić personalia osób, które wyprowadziły dziennikarza.

arkona napisał(a):

Przeciez odpowiedz na to pytanie padła juz nie raz, nie dwa w tym wątku.

Jakoś nie znalazłem taki nierozgarnięty jestem, więc możesz mnie oświecić.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 15:09

arkona napisał(a):.. .

1. Nie rozmawiamy o tym, dlaczego nie dostał. Nie dostał i tyle. Możemy założyć kolejny wątek, czy to słusznie, czy nie, czy mamy wolność prasy, czy nie itd.

2. Może i powinno zależeć, przy czym, nie miał ochoty na gadke z tym dziennikarzem, więc sobie nie pogadali. Nie sądzisz, że ma do tego prawo? Ponadto... Nie sądzisz, że z wiarygodnościa społeczną, to raczej nie ma problemu?

3. Pisałem o okrzykach dziennikarzyny do osób wprowadzających. Nie chodzi mi o policję i jakieś dalsze czynności.

4. Piszę z komorki. Jak masz czas, to się cofnij. U mnie to trochę utrudnione. Kwestia tajemnicy handlowej, kwestia przedstawienia dokumentów bieglemu rewidentowi itd.

I nie traktuj siebie tak surowo. Nierozgarniety? No daj spokój. Rozmawiamy sobie kulturalnie :-).
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 15:33

MRK napisał(a):Nie rozmawiamy o tym, dlaczego nie dostał. Nie dostał i tyle. Możemy założyć kolejny wątek, czy to słusznie, czy nie, czy mamy wolność prasy, czy nie itd.

Wybieranie sobie mediów do rozmowy nie ma nic wspólnego z wolnością słowa.

Może i powinno zależeć, przy czym, nie miał ochoty na gadke z tym dziennikarzem, więc sobie nie pogadali. Nie sądzisz, że ma do tego prawo? Ponadto... Nie sądzisz, że z wiarygodnościa społeczną, to raczej nie ma problemu?

Z każdym kto zadaje takie pytania nie ma ochoty rozmawiać tu nie chodzi o personalia tego konkretnego dziennikarza. Takie pytania były mu zadawane wielokrotnie i zawsze z tym samym skutkiem.

Pisałem o okrzykach dziennikarzyny do osób wprowadzających. Nie chodzi mi o policję i jakieś dalsze czynności.
Nawet policjant musi się na żądanie wylegitymować, więc dlaczego nie mógł poznać tożsamości osób interweniujących? Jeżeli działania te były w porządku to dlaczego Owsiak później zaprzeczał temu, że to on wydał polecenie wyprowadzenia dziennikarza.

Piszę z komorki. Jak masz czas, to się cofnij. U mnie to trochę utrudnione. Kwestia tajemnicy handlowej, kwestia przedstawienia dokumentów bieglemu rewidentowi itd.

O jakiej tajemnicy mówimy w przypadku organizacji pożytku publicznego, która ma obowiązek udzielenia odpowiedzi (w trybie ustawy) na pytania, czego jak zaznaczył sąd WOŚP nie wykonuje. Po drugie dziwnym trafem Owsiak przedstawił przed sądem dokumenty niby chronione tajemnicą handlową. Taka to tajemnica. Szczegóły są tutaj
[url]kontrowersje.net/niewa_ne_ile_owsiak_zbierze_wa_ne_w_jaki_spos_b_40_50_milion_w_wyda[/url]
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 16:14

Poddaje się. :-). Nie dam rady już :-).

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2015 16:27

Ja też sie pdddaję :wink:
Jak przecztałem, że to hejter "matka kuka" znowu nadaje .... :papa:
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 14.01.2015 16:34

Janusz Bajcer napisał(a):Ja też sie pdddaję :wink:
Jak przecztałem, że to hejter "matka kuka" znowu nadaje .... :papa:

Może masz rację, że "matka kuka" to hejter nie wiem nie znam osoby. Natomiast jeśli chodziło Tobie o "matkę kurka" to po wyroku sądu nazywać go hejterem trzeba mieć tupet. Skoro sąd uniewinnił go z postawionych zarzutów to uważasz, że sąd w Polsce też jest hejterem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.