Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2010 22:20

...smaku narobiłeś..he he
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.02.2010 09:27

Właśnie, smaku narobiłeś :D :D

Świąteczne wyroby powoli kończą się, czas więc nadchodzi na kolejne wędzenie, ale...ferie i bardzo dużo pracy z nich wynikającej, zmęczenie i szpital żony ... Nawet nie wiem czy dojadę na działkę, czy wędzarnię odkopię ze śniegu :?: :D
Może następny weekend przeznaczę na sprawdzenie co i jak, czy dom stoi, czy stara rozpadająca się szopa stoi (mam nadzieję, że śniegi ją pokonają)
Jareksz
Cromaniak

Postnapisał(a) Jareksz » 03.02.2010 11:34

:lol: smak, smak i jeszcze raz smak to jest to co pcha do tego zajęcia.
Maciek tak samo jak u Ciebie, świąteczne się skończyły i trzeba było
zabrać się do miłego zajęcia.
Przy tej pogodzie to wędzenie tylko zimnym dymem wychodzi, tak że dzisiaj też rozpalam, bo środek trochę niedowędzony.
A że znowu napadało...to trza się dokopać....
Dowędzam tylko cztery, bo jeden już został "zżarty".
Jareksz
Cromaniak

Postnapisał(a) Jareksz » 03.02.2010 11:38

Zdrówka dla żony życzę, i szybkiego powrotu do domku.
Wiadomo bo dom bez kobiety to jakby wędzone bez dymu.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.02.2010 11:50

Jareksz napisał(a):Zdrówka dla żony życzę, i szybkiego powrotu do domku.
Wiadomo bo dom bez kobiety to jakby wędzone bez dymu.

Mądre słowa :D Dzięki, od wczoraj jest już w domu :D :D :D Teraz tylko, aby szybko doszła do sprawności i do wędzenia ruszamy :)
Działka 800 m od szosy, nawet bym pojechał, ale po jej szpitalu boję się ew problemów "śniegowych". Trzeba śnieg odgarnąć, drewna do kuchni i pieca donieść, ew wspomóc auto (chociaż stały napęd na 4 mam, różnie może być), w domu zimno...nie, poczekam jeszcze trochę z tym wyjazdem :(
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 03.02.2010 14:35

maciek1956 napisał(a): ew wspomóc auto (chociaż stały napęd na 4 mam, różnie może być), w domu zimno...nie, poczekam jeszcze trochę z tym wyjazdem :(

A co to za auto?
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.02.2010 15:44

FUX napisał(a):
maciek1956 napisał(a): ew wspomóc auto (chociaż stały napęd na 4 mam, różnie może być), w domu zimno...nie, poczekam jeszcze trochę z tym wyjazdem :(

A co to za auto?

W avatarku widać, Grand Vitara
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.02.2010 17:56

Stare moje hobby kontynuowane przez syna.
Część zbiorów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2010 19:56

Zestaw imponujący - szczególnie biały duży fiat - dla mnie bomba :D :D :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.02.2010 20:06

Początki tej kolekcji sięgają pobytu w Syrii, czyli początek lat 60-tych.
Spora część, z braku miejsca, leży schowana :(
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.03.2010 12:00

Trochę późno, ale przypominam o wspaniałym urządzeniu pod nazwą "Szynkowar". Późno, bo sezon narciarski dobiega końca, a ta puszka do kupienia jest w Czechach (tam ja ją kupiłem, tam jest produkowana).

Szynka, schab ew łopatka--peklujemy jak do wędzenia, a później "pyrtolimy" na małym ogniu, godzinkę, dwie

Obrazek

Po wyjęciu z wody spokojnie chłodzimy, następnie wyjmujemy z puszki, dalej chłodzimy, aż galareta zastygnie

Obrazek

Ja nigdy nie czekam do ostygnięcia, zawsze degustuję ciepły kawałek, dwa, trzy...
Nie jadam wędlin sklepowych

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2010 12:13

witaj Maćku ..no w końcu zima się kończy to i temat chyba ruszymy wędzarkowy... grzecznie czekaliśmy na Ciebie aż się odezwiesz.... 8) :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.03.2010 12:58

Witaj/witajcie smakosze :D

Wędzenie już niedługo, kilka dni przed świętami. Mam nadzieję, że do wędzarki dojdę (śnieg, błoto) i ognisko też rozpalę.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.03.2010 13:01

maciek1956 napisał(a):Początki tej kolekcji sięgają pobytu w Syrii, czyli początek lat 60-tych.
Spora część, z braku miejsca, leży schowana :(

8O Powinieneś gdzieś to zgłosić :!: np do TV :D Nie sądzę, żeby znalazł się ktoś kto może mieć większą kolekcję :!: 8O Pełny podziw 8O :)
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.03.2010 13:06

Do TV--już mam tremę :D :D na samą myśl wystąpienia publicznie ciarki po mnie chodzą :D :D
Wystarczy mi kilka osób z forum, które zobaczą urywek kolekcji :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone