Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga !!! Piwo DEEP z "zawartością". Lidl - zap

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 11.08.2009 18:29

Trudno .... przytrafiło mi się takie oto zdarzenie.
Kilka słów wprowadzenia.
Jestem w zasadzie "antypiwoszem" tzn. czasem wypiję piwo, pod warunkiem że jest super słabe i to "picie" zdarza mi się nieczęsto.

Na początku miesiąca, jak to bywa w wekkend - jadę do domu na wieś. Jest gorąco więc kupiłem kilka piw. W sklepie, na podwórku słabego piwa w puszcze nie uświadczy. Po drodze mojego przejazdu jest sklep Lidl, wiedziałem że jest tam słabe piwo w puszce więc kupiłem ..... raptem sztuk 6 ( będzie na przyszłość).

Dojechałem na miejsce. Jest gorąco więc postanowiłem ( skoro już jest) zacząć "walczyć" z tą puszką piwa.
Szklanki są na stole, nalałem dla małżonki ( niech też się trudzi) prawie pełną szklankę, nalałem dla siebie również ( zawsze piję ze szklanki).
Piję .... jakieś takie mdłe, bezsmakowe. To nic, jest słabe więc takie musi być (pomyślałem sobie).

Sam do tej pory nie wiem dlaczego - wziąłem puszkę do ust i ........ zgrozo. :!: :!: :!:
Na języku, na ustach poczułem coś "obcego". Na szczęście nic nie połknąłem - odruch zwrotny jednak u człowieka działa natychmistowo.
W tejże puszcze piwa znajdował się po prostu niedopałek papierosa.

Zgłosiłem ten fakt do centrali Lidl.
Reakcja Lidl-a ....... to nie jest możliwe. Motywują tym, że technologia produkcji na to nie zezwala, że to nie mogło się zdarzyć.
Osobiście jestem jakby tego samego zdania. To nie powinno się w ogóle zdarzyć. Słyszałem o niedomytych butelkach ale jakim "cudem" w puszcze :?:

Wnerwiłem się ogromnie. Myśłałem, że usłyszę jakieś słowa ubolewania, jakieś "dyżurne" zdania przeprosin, prawdopodobnie jakieś symboliczną propozycję zadośćuczynienia ( brrrrr)......
Nic z tych rzeczy.
Najlepiej przyjąć, że nie mogło się zdarzyć.

Jak już wcześniej napisałem, sam jestem takim "zdarzeniem" zdumiony ..... ale żeby producent (importer) podejrzewał mnie o mówienie i pisanie nieprawdy ( skoro nie przyjmują do wiadomości ) - to już za dużo.
Teraz myślę jak postapić aby przyjęli do wiadomości że to naprawdę się zdarzyło.

Miałem przy sobie aparat foto więc po ochłonięciu i dojściu do jako takiego stanu fizyczno-psychicznego - udokumentowałem to, robiąc kilka zdjęć.
Osoby wrażliwe - raczej nie oglądać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 11.08.2009 18:39 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
asikx
Cromaniak
Re: Uwaga !!! Piwo DEEP z "zawartością". Lidl -

Postnapisał(a) asikx » 11.08.2009 18:33

woka napisał(a):
Obrazek

Do Sanepidu z tym. I do PIH-u.
I nauczka na przyszłość. Omijać Lidla.

PS. Jaka marka niedopałka..? ;)

Pozdrawiam
Rafał
paolooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) paolooo » 11.08.2009 18:36

Lidl jest tani........... :!:

nie wiem tylko jak to zaśpiewać :D
woka
Koneser
Re: Uwaga !!! Piwo DEEP z "zawartością". Lidl -

Postnapisał(a) woka » 11.08.2009 18:43

asikx napisał(a):
Do Sanepidu z tym. I do PIH-u.
I nauczka na przyszłość. Omijać Lidla.

PS. Jaka marka niedopałka..? ;)

Pozdrawiam
Rafał

Marka niedopałka ... chyba Coldrepss ( czy coś w tym rodzaju). Sprzedawali takie papierosy w Lidlu.
Jacek2
Globtroter

Postnapisał(a) Jacek2 » 11.08.2009 19:02

Reakcja Lidl-a ....... to nie jest możliwe

Od kiedy to w LIDL-u jest rozlewnia piwa :?: :?: :!: Powinni przeprosić :cry: ok ale żeby zaraz po odszkodowanie??????? :idea:
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 11.08.2009 19:12

Woka, mogę to zacycować na piwnym forum browar.biz ? Samo zalinkowanie niewiele da bo hyde park jest tylko dla zalogowanych. Jakby co to już to zrobię za parę dni bo znikam na tydzień.
Jako piwosz serdecznie Ci współczuję 8O Jak kiedyś będziesz w moim pięknym mieście Łodzi to z leciutkich piwek bardzo smaczny jest Lodwar, niestety dostępny tylko w firmowych sklepach łódzkiego browaru, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, super na lato. Marketowych "piw" unikaj, nawet bez takich dodatków są na ogół smaczne inaczej. Inna sprawa że te najszerzej reklamowane (wszyscy wiemy które) też są takie nijakie, nijakie takie... Jak tylko mam dostęp to łykam piwko z małych browarów, jak się da to niepasteryzowane.
pzdr :)
Ostatnio edytowano 11.08.2009 19:18 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2009 19:18

Woka, ja bym olał, oczywiście w imię nie nadwyrężania swojej pikawy w walce z siecią sprzedażową :wink: :lol:
No bo co wywalczysz ewentualnie :?: Przeprosiny :?: ...noooo chyba że jaki milion euro odszkodowania....to w tej akcjii Cię wspieram...i życzę powodzenia w wydawaniu tego MELONA... :lol:
Pozdravki
vazyl
Croentuzjasta

Postnapisał(a) vazyl » 11.08.2009 19:21

Trzeba wspierać polskich producentów, a nie Germańskich K...a Oprawców :P
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 11.08.2009 19:25

Jacek2 napisał(a):
Reakcja Lidl-a ....... to nie jest możliwe

Od kiedy to w LIDL-u jest rozlewnia piwa :?: :?: :!: Powinni przeprosić :cry: ok ale żeby zaraz po odszkodowanie??????? :idea:

Chyba mnie źle zrozumiałeś.
Kupiłem w Lidlu więc ten fakt zgłosiłem do sprzedawcy.
To Lidl niech sobie dalej "linkuje".
Odnośnie odszkodowania .... przecież napisałem ( brrrrr.)
Po prostu tak pomyślałem, że stosując metodę "porządnego" sprzedawcy zapewne wyjdą z taką propozycją.
Tak z reguły postępują inni. Tutaj chodzi o odpowiedzialność i uczciwość w biznesie a nie jakąś tam przysłowiową puszkę (zgrzewkę) piwa jako zadośćuczynienie.
Piwa napiłem się już co najmniej na 5 lat do przodu. :evil: ( negatywnego wrażenia się tak szybko nie zapomina).
asikx
Cromaniak

Postnapisał(a) asikx » 11.08.2009 19:27

vazyl napisał(a):Trzeba wspierać polskich producentów, a nie Germańskich K...a Oprawców :P

Ja tam wole powspierać czeskich profesjonalistów w tej dziedzinie, nie zaś polską amatorkę :lol: :wink: :P

Pozdrawiam
Rafał
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 11.08.2009 19:47

zawodowiec napisał(a):Woka, mogę to zacycować na piwnym forum browar.biz ? pzdr :)

Ależ oczywiście że tak. Bardzo proszę.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 11.08.2009 20:25

asikx napisał(a):Ja tam wole powspierać czeskich profesjonalistów ...

Oj zdecydowanie w tym roku jestem na tak!

Jestem piwoszem. W Cro w tym roku nie uświadczyłem zbyt wiele piwa. Zimne z kija przy rozgrzanej plaży jakoś przechodziło ale wiadomo cena! Po Lasko wykręca jak po miernym mamrocie a Ozujsko ... hmmm woda. Karlovacko już wspominałem, nagazowane jak kiedyś EB i ogólnie beznadzieja zupełna. Wiadomo przy Guinness sie chowa, ale do obiadu ciemny Tomislav może być.

Planowałem nocleg w Czechach więc koron wcześniej kupiłem, a że było wziąć w Austrii to w drodze powrotnej piwa czeskiego się kupiło.

Oczywiście o radę poprosiłem starszego Czecha, który powiedział "od Karlovacka jest sracka" po czym wskazał kilka i trochę o nich opowiedział. Kupiłem kilka rodzai. Ciut słabsze niż polskie ale w smaku super. No może jak na mój gust niektóre zbyt słodkie były. Pianka też jak należy.

woka napisał(a):Słyszałem o niedomytych butelkach ale jakim "cudem" w puszcze ?

woka jak już to tylko w tych niedomytych butelkach kupuj. hmmm... część piw kupiłem właśnie w Lidlu w Mikulovie, ale jak dotąd nie trafiłem na wkładkę :wink:
Pozdrav
Marek73
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marek73 » 12.08.2009 07:36

Z dziesięć lat temu też miałem podobny przypadek. Kupiliśmy z kolegą 4 puszkowe mocne piwa w jednej z dyskontowych sieci. Piliśmy w domu lejąc do szklanek i nagle oczom naszym ukazała się mucha. Odechciało mi się piwa i zakupów tego typu w dyskontach.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2009 07:41

Czy nikt z Was nigdy nie był w browarze przy produkcji?
I bardzo dobrze :)
Smacznego.
Woka - zagraj w totka - może to znak :wink: .
asikx
Cromaniak

Postnapisał(a) asikx » 12.08.2009 08:14

Popiel napisał(a):Oczywiście o radę poprosiłem starszego Czecha, który powiedział "od Karlovacka jest sracka" po czym wskazał kilka i trochę o nich opowiedział. Kupiłem kilka rodzai. Ciut słabsze niż polskie ale w smaku super. No może jak na mój gust niektóre zbyt słodkie były. Pianka też jak należy.

Kończy mi się właśnie zapas czeskiego piwa, nabytego w ramach dwóch wypadów do południowych sąsiadów. W tym roku, po raz pierwszy nie zamierzam z HR zabierać żadnych produktów tamtejszego browarnictwa, zaś wygospodarowane miejsce wykorzystam celem przewiezienia stosownej ilości Velkopopovickego Kozla (svetly - 4% alkoholu - pycha), którego u Nas - przynajmniej w Warszawie - kupić się nie da.
Piwo to stanowi dla mnie wzorzec tego napoju, którego flaszka z zawartością powinna według mnie byc przechowywana w Sevres :)

Pozdrawiam
Rafał
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone