Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga !!! Piwo DEEP z "zawartością". Lidl - zap

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.08.2009 08:24

JacYamaha napisał(a):Czy nikt z Was nigdy nie był w browarze przy produkcji?
I bardzo dobrze :)
Smacznego.
Woka - zagraj w totka - może to znak :wink: .

Gram sporadycznie tzn. jak jest taka nagonka na super wygraną. Jednak co zagram to ...bęc.
Może jednak masz rację. ( jest jakaś pula wieksza :?: .... Włochy już odpadają, ponoć ktoś wygrał). :D :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.08.2009 08:41

slapol napisał(a):Woka, ja bym olał, oczywiście w imię nie nadwyrężania swojej pikawy w walce z siecią sprzedażową :wink: :lol:
No bo co wywalczysz ewentualnie :?: Przeprosiny :?: ...noooo chyba że jaki milion euro odszkodowania....to w tej akcjii Cię wspieram...i życzę powodzenia w wydawaniu tego MELONA... :lol:
Pozdravki

Też w pierwszej chwili to "olałem".
Z czystej uprzejmosci zgłosiłem ten fakt do Lidla. Kazali napisać i przysłać zdjęcia.
Napisałem i zdjęcia wysłałem.
Cały czas w dobrej wierze, niech sobie sprawdzą gdzie luka w produkcji. To może się zdarzyć nawet świętemu i myślałem że wyciągną z tego pozytywne wnioski.
Dopiero odpowiedź z ich strony ...udająca "greka".
Nie mogło tak być . :!:
To ja się zapytowywuję ...... sam sobie tego peta tam włożyłem :?:
To człeka wnerwia najbardziej.
w_ania
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) w_ania » 12.08.2009 08:50

Witam
ze swojego doświadczenia wiem że sklep czy dystrybutor danego produktu ma głęboko w d... nasze uwagi reklamacje czy roszczenia.
Inaczej się taka reklamacja potoczy gdy napiszesz bezpośrednio do producenta tam ciebie nikt nie oleje w trosce o dobre imię i markę.
Miałam taka sytuację z innym produktem z żelazkiem po 3 naprawie gwarancyjnej chciałam oddać do sklepu bo dalej nie działało - był to Euro AGD olali mnie nie przyjmując gwarancji żądając paragonu (z przed roku)itd.
Wkurzona na maxa napisałam kilka słów do producenta opisałam całą sytuacje (nie wierzyć że to cokolwiek da). A jednak kazali przysłać żelazko i gwarancję okazało się iż na gwarancji z przed roku nie było punktu mówiącego o potrzebie posiadania paragonu i producent przysłał mi NOWE żelazko.

java:emoticon(':o')
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2009 09:28

w_ania napisał(a):...producent przysłał mi NOWE żelazko.

... a muszą oddać samolot :!:
To taka stara tradycja.
Ekstradycja...
:wink: :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.08.2009 09:47

w_ania napisał(a):Inaczej się taka reklamacja potoczy gdy napiszesz bezpośrednio do producenta tam ciebie nikt nie oleje w trosce o dobre imię i markę.

http://www.recenzuj.pl/reviews/items/Sp ... remium.htm

Jak wynika z tego linku ...producentem jest LIDL. :evil:

Innego producenta nie mogę namierzyć.
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 12.08.2009 21:07

Jak wynika z tego linku ...producentem jest LIDL. :evil:

Innego producenta nie mogę namierzyć.[/quote]

A jakie opinie pod spodem są na tej stronie {link j.w.}
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.08.2009 06:41

janlewbr napisał(a):A jakie opinie pod spodem są na tej stronie {link j.w.}

Opinia opinią. :wink:
Nie jestem smakoszem piwa więc nie śledzę co jest smaczne a co nie.
Dla mnie piwo ( abym je wypił) ....musi być słabej mocy.
Tak się składa, że przeważnie jest też tanie ( nie reguła) ale to drugorzędna rzecz.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 13.08.2009 13:26

piwa dzielą się na 2 grupy:
- sprzedawane pod marką browaru- nadające się do konsumpcji
- pozostałe.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 13.08.2009 13:55

woka napisał(a):Dla mnie piwo ( abym je wypił) ....musi być słabej mocy.
Tak się składa, że przeważnie jest też tanie ( nie reguła) ale to drugorzędna rzecz.

Mam w pracy kolegę. Jest wybitnym znawcą piw z całego świata, oprócz smakowania zajmuje się zbieractwem wszelkiego rodzaju gadżetów, związanych z piwowarstwem ogólnie rzecz biorąc. W rozmowie na te tematy powiedział mi, że jednym z najlepiej ocenianych piw przez znawców na świecie było polskie piwo pod nazwą "Grodziskie". Miało ono mocy cos około 2% alkoholu, wysoką zawartość ekstraktu oraz, co dziś rzadko się spotyka, drożdżowy osad w butelce. Picie tego piwa to była podobno celebracja. Niestety, piwo to, pomimo, że przetrwało w niezmienionej formie rozbiory, sanację, komunę, nie dało rady w demokracji i ustąpiło miejsca mózgotrzepom w stylu Volt czy Donner.
Teraz przyszła moda na piwa wzmacniane spirytusem, strongi i inne bełty. Nie pije się piwa dla jego walorów smakowych, piwo się pije aby się nawalić. Dziś piwa są tak niedobre, że aby móc je wypić, w knajpach serwuje sie piwo z sokiem. Po co, pytam? Ano po to, żeby zabić tą ohydną gorycz (nie goryczkę która dobre piwo ma przyrodzoną). Picie piwa przez słomkę? Wymysł rodem z wiejskich potańcówek w remizie, gdzie podobno stosowano ten sposób, aby "szybciej brało", bo monety mało, a "dziewczyny są gorące".

Pozdrawiam
Rafał
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.08.2009 16:18

asikx napisał(a):
woka napisał(a):Dla mnie piwo ( abym je wypił) ....musi być słabej mocy.

Mam w pracy kolegę. Jest wybitnym znawcą piw z całego świata, oprócz smakowania zajmuje się zbieractwem wszelkiego rodzaju gadżetów, związanych z piwowarstwem ogólnie rzecz biorąc. W rozmowie na te tematy powiedział mi, że jednym z najlepiej ocenianych piw przez znawców na świecie było polskie piwo pod nazwą "Grodziskie". Miało ono mocy cos około 2% alkoholu, wysoką zawartość ekstraktu oraz, co dziś rzadko się spotyka, drożdżowy osad w butelce. Picie tego piwa to była podobno celebracja. Niestety, piwo to, pomimo, że przetrwało w niezmienionej formie rozbiory, sanację, komunę, nie dało rady w demokracji i ustąpiło miejsca mózgotrzepom w stylu Volt czy Donner.
Teraz przyszła moda na piwa wzmacniane spirytusem, strongi i inne bełty. Nie pije się piwa dla jego walorów smakowych, piwo się pije aby się nawalić. Dziś piwa są tak niedobre, że aby móc je wypić, w knajpach serwuje sie piwo z sokiem. Po co, pytam? Ano po to, żeby zabić tą ohydną gorycz (nie goryczkę która dobre piwo ma przyrodzoną). Picie piwa przez słomkę? Wymysł rodem z wiejskich potańcówek w remizie, gdzie podobno stosowano ten sposób, aby "szybciej brało", bo monety mało, a "dziewczyny są gorące".

Pozdrawiam
Rafał

O kurde ..... ale wykład. :lol:
Takiej wiedzy to ja nie mam. Nigdy w zasadzie nie przepadałem za piwem (może w młodości ale tez wątpię).
Jeżeli już mam wypić to dla ugaszenia pragnienia i odmiany smaku ( od wody). Czasem ot, tak sobie ( inni piją, smakują sie piwem ...to ja też popróbuję). Zdarza się to raz na "pięciolatkę". :wink:
Wszelkie inne "pijaństwa" były i są mi obce. ( takie chyba geny- ojciec też nie był "trunkowym")
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 13.08.2009 16:49

woka napisał(a):
O kurde ..... ale wykład. :lol:

Eee tam, żaden wykład :). Po prostu chciałem pokazać, że jedno z uważanych za najlepsze piw na świecie chwaliło się niską zawartością alkoholu - według obecnych polskopiwnych kryteriów uznane zostałoby przez "piwoszy" za sikacza.

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2009 18:15

asikx napisał(a): Picie tego piwa to była podobno celebracja.

Piłem.
W komunie.
Koszmar.

To była trauma a nie celebracja :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.08.2009 20:00

Nie chcę pokazywac palcem ,ale ktoś tu napisał,, jestem palaczem , ale pety kiepuję do pustej butelki ''. Pewnie do puszki też kiepuje i dlatego miałeś problem. :wink: Nie pisz do Lidla , tylko od razu do winowajcy. Pewnie w Lidlu żle mu płacą i się zemścił wciskając pety do puszki. :wink:
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 13.08.2009 22:00

Piwo o nazwie Grodziskie, z zawartością drożdży,to jak pamiętam niezły ubaw był :D Pani kelnerka w jednej z knajp w Drezdenku nalewała otworzywszy cztery sztuki do czterech szklanek-piany po brzegi,piwa w butelce ledwo ubyło,obrus cały mokry :lol:
Z tego co pamiętam moc tego piwa była w normie,na pewno nie 2%

Co do tego peta w puszce,to chyba najbliższy prawdy jest mój przedmówca,niestety :(
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 13.08.2009 22:28

zwracam honor koledze Rafałowi<piwo miało do 2,5% :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uwaga !!! Piwo DEEP z "zawartością". Lidl - zap - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone