Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop w Chorwacji z psiakiem?!?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 25.06.2009 14:36

Jeżeli chodzi o przejście przez granicę to przemiła Pani doktor do której chodzę z Teqillą (bo tak wabi się moja sunia) powiedziała że paszport i czip w zupełności wystarczy i oczywiście ważne szczepienie na wściekliznę. Musimy także pamiętać o wizycie kontrolnej 24h przed wyjazdem za granicę (podobno takie są wymogi) wpisują datę takiej wizyty w paszporcie czworonoga. Ale faktycznie droga hepik 25 zł. to nie majątek i przezorny zawsze ubezpieczony taki dokument też może być. Jak przekroczę granicę (jak mi się uda) to napisze chorwacka straż graniczna reaguje na psiaki.
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 28.06.2009 21:35

Hello :) Podpowiedzcie mi jak planowaliście wyjścia na plaże z psiakami co zabieraliście ? I czy Waszym pupilom nie odparzały się poduszki pod łapkami ?? Pozdrawiam Dzięki :*
adamola
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamola » 29.06.2009 08:19

Dwa dni temu co wróciłem z wakacji,byłem z pieskiem w Cro jak i we Włoszech.Włochy maja bezwgledny zakaz wprowadzania psów na plaze ( kara od 25 do 250 euro) tak pisało na tablicach informacyjnych,co do Cro to tez jest zakaz wprowadzania psów może nie tak przestrzegany jak we Włoszech ale jest. :D
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 01.07.2009 17:06

No to całkiem jak u nas, na miejską plażę psa nie wolno wprowadzać. Na całe szczęście w Chorwacji jest, jak wszędzie, cała masa małych, spokojnych plaż, gdzie można sobie przed wieczorem spokojnie czworonoga zwodować :P
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 01.07.2009 18:20

My również wybieramy się z naszym psem pierwszy raz do Cro, nie wyobrażam sobie jej zostawić choć mam z kim , gdyż jest bardzo do nas przywiązana.Jedziemy do Sutivanu na Braci i tam większość apartmantów akceptuje psy-nasza psina to czekoladowa labradorka uwielbiająca pływać , więc będe szukała zatoczek, na których może plażować razem z nami.Najbardziej martwią mnie te upały , bo dyszy strasznie, ale teraz u nas w mieście jest w granicach 30 stopni w cieniu i żyje więc tam chyba też jakoś je zniesie;)Ponawiam pytanie o słoną wodę , czy psa trzeba odrazu spłukać i czy są konsekwencje napicia się takiej wody?
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 01.07.2009 18:33

Ponawiam pytanie o słoną wodę , czy psa trzeba odrazu spłukać i czy są konsekwencje napicia się takiej wody?

Dokładnie nie wiem ale wydaje mi się że nic nie będzie psiakom. Napewno trzeba spłukać raz dziennie na koniec dnia. A po napiciu się słonej wody będzie miała większe pragnienie na normalną - chyba tyle konsekwencji. Mnie też martwią te upały i rozgrzane chodniki ale wydaje mi się że damy radę :).
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 01.07.2009 18:54

[quote="kaaska1"]Ponawiam pytanie o słoną wodę , czy psa trzeba odrazu spłukać i czy są konsekwencje napicia się takiej wody?

Dokładnie nie wiem ale wydaje mi się że nic nie będzie psiakom. Napewno trzeba spłukać raz dziennie na koniec dnia. A po napiciu się słonej wody będzie miała większe pragnienie na normalną - chyba tyle konsekwencji. Mnie też martwią te upały i rozgrzane chodniki ale wydaje mi się że damy radę :).[/quote

Od razu nie musisz płukać! Ale jak go nie opłuczesz to po dwóch dniach pachnie jak woda po ogórkach małosolnych!!!!
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 01.07.2009 19:23

Mój łosiu na początku "walczył" z wodą, próbując ją łapać, szczególnie jak trafiał na fale, skończyło się to szybkim zwrotem naturze, potem zmądrzał ale fale dalej na niego "działają" :P
Maresa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maresa » 11.07.2009 21:09

Jak masz mozliwośc to można od razu spłukac ,ale zazwyczaj na plazach w zatoczkach (nie publicznych )prysznicy nie ma . Moje psy mimo , że wystawowe ,wiec wazna jest sierśc ,nie codziennie były spłukiwane i nic im nie jest. Wazne by zapewnic trochę cienia psom na plazy ,my bierzemy zawsze parasol duży przeciwsłoneczny i duuuuuuuuuuzo wody do picia!!!! Cieszę się ,że coraz więcej ludzi decyduje sie na wyjazd ze swoim psem! :) Troszeczkę z tym zachodu(ale tylko troszkę ) a radośc niesamowita! :) Pozdrawiamy :)
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 11.07.2009 21:23

rozważ pozostawienie psa w domu

umęczy sie pies i TY (temperatura)
pozbawisz sie niezależności
dodatkowe obowiązki na urlopie
co jak pies zachoruje?

to chyba ma być urlop

mój zawsze zostaje w domu...i jaka jest radość po powrocie!!!!!!!
Maresa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maresa » 16.07.2009 00:29

paolooo napisał(a):rozważ pozostawienie psa w domu

co jak pies zachoruje?

to chyba ma być urlop

BZDURA!!!!!!!!!!!!!! A co u nas nie ma upałów? A w Cro wetów??? IDIOTYZMY PISZESZ!!!!!
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 16.10.2009 14:48

paolooo napisał(a):rozważ pozostawienie psa w domu

co jak pies zachoruje?

to chyba ma być urlop

W życiu!!!!!!!!! Jak się dobrze dobierze kwaterę i miejsce to sama przyjemność, dla nas i dla psiaka. Niech zobaczy trochę świata 8)
dawdardin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawdardin » 03.07.2010 16:53

Zgadzam sie z toba w 100% czasami zdaza sie tak jak u nas ze nie jestesmy wstanie zostawic naszego psiaka w domu ,bo poprostu nie ma z kim a do tego nasz wyjazd jest miesieczny i nie wyobrazam sobie zostawic go na tak dlugo.Jezeli czlowiek jest odpowiedzialny w zyciu to tym bardziej nie sprawi mu to problemu zeby zapewnic komfort wlasnemu pupilowi.Jak to sie ostatnio mowi ze za wszystko zaplacisz mastercard,ale chwile spedzone razem z mezem,dziecmi i psem dla mnie sa poprostu bezcenne,a milosc mojego psa ze jestesmy razem bezgraniczna.Bedziemy w tym roku pierwszy raz z psiakiem na Cro ale jestem przekonana ze beda to niezapomniane wakacje.Pozdrawiam wszystkich milosnikow czworonogow! :D
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 03.07.2010 20:04

My również we wrześniu poraz pierwszy jedziemy do Chorwacji i również z naszą sunią :) Tak po cichutku Wam napiszę, że w planach mamy już przyszłoroczny wyjazd do CRO, tym razem na camping i oczywiście również z psiaczkiem :D No chybaże nam się Chorwacja nie spodoba...co oczywiście jest niemożliwe :D

Obawiam się tylko długiej podróży, choć sunia uwielbia jeździć autem. Do tej pory najdalej była z nami we Wiedniu i dała radę...teraz też na pewno da. Nie ma innej możliwości :)

Pozdrawiam wszystkich psiarzy na forum ;)
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 25.09.2010 11:35

PROTESTUJEMY!!! PRZECIWKO DYSKRYMINACJI :twisted:... nie tylko psy ale też i KOTY :hearts: jeżdżą do Chorwacji
oto droga z kociego punktu widzenia
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

podobnie do psa kot musi mieć chipa i paszport z ważnym badaniem weterynaryjnym trzeba też dla dobra zwierzaka zrobić postój na Węgrzech
znalezienie apartamentów akceptujących zwierzaki nie jest trudne wystarczy poszukać w necie na miejscu opłata za 2tyg 50EUR= 25/EUR/tydz pogoda w przypadku kota nie jest tak ważna bo w dzień przebywał w klimatyzowanym apartamencie wychodząc na spacery wyłącznie wieczorami... nadmieniam że jeździ z nami prawie wszędzie wszędzie np nad Polskie morze na "narty"itp
Pozdro :papa: :hearts:
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Urlop w Chorwacji z psiakiem?!? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone