Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ubezpieczenie 2011

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platypus
Turysta
ubezpieczenie 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) platypus » 12.07.2011 00:43

witajcie,
proszę o poradę dotyczącą ubezpieczenia dla dwóch osób (26 i 27 lat), które wyjeżdżają pod namiot na dwa tygodnie. przejrzałam mnóstwo ofert w internecie i jestem kompletnie zagubiona w tym zgiełku informacji. czy NWW obok opieki lekarskiej i assistance nie powinno być naturalnie wpisane w ofertę ubezpieczyciela? w różnego rodzaju "kalkulatorach" porównujących ceny ubezpieczeń trzeba zaznaczać o jaką kwotę ubezpieczenia chodzi w przypadku jakichś tam badań, a skąd ja mam wiedzieć, jakie są koszty ewentualnego leczenia i co w związku z tym najlepiej wybrać??? będę wdzięczna za pomoc.
bolosu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolosu » 12.07.2011 06:53

platypus napisał(a):witajcie,
proszę o poradę dotyczącą ubezpieczenia dla dwóch osób (26 i 27 lat), które wyjeżdżają pod namiot na dwa tygodnie. przejrzałam mnóstwo ofert w internecie i jestem kompletnie zagubiona w tym zgiełku informacji. czy NWW obok opieki lekarskiej i assistance nie powinno być naturalnie wpisane w ofertę ubezpieczyciela? w różnego rodzaju "kalkulatorach" porównujących ceny ubezpieczeń trzeba zaznaczać o jaką kwotę ubezpieczenia chodzi w przypadku jakichś tam badań, a skąd ja mam wiedzieć, jakie są koszty ewentualnego leczenia i co w związku z tym najlepiej wybrać??? będę wdzięczna za pomoc.

Poprostu sobie zadzwoń do któregos z ubezpieczycieli to ci wszystko wyjaśni.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 12.07.2011 08:19

No i jeszcze pozostaje nieśmiertelna opcja szukaj na forum. Było już o tym dość sporo. Zachęcam do skorzystania z wyszukiwarki.
platypus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) platypus » 12.07.2011 11:17

bolosu napisał(a):
platypus napisał(a):witajcie,

Poprostu sobie zadzwoń do któregos z ubezpieczycieli to ci wszystko wyjaśni.

oczywiście, że wyjaśni, tyle że nie będzie obiektywny.
platypus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) platypus » 12.07.2011 11:20

naturalnie, że skorzystałam z wyszukiwarki, zanim stworzyłam wątek:) problem polega na tym, że najnowsze info na ten temat dotyczą roku 2009, a do tego nie ma tam odpowiedzi na pytanie, jakimi kryteriami się kierować przy doborze.
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 12.07.2011 11:53

platypus napisał(a):naturalnie, że skorzystałam z wyszukiwarki, zanim stworzyłam wątek:) problem polega na tym, że najnowsze info na ten temat dotyczą roku 2009, a do tego nie ma tam odpowiedzi na pytanie, jakimi kryteriami się kierować przy doborze.

forum/viewtopic.php?t=32962&highlight=ubezpieczenie
forum/viewtopic.php?t=32628&highlight=ubezpieczenie
forum/viewtopic.php?t=31943&highlight=ubezpieczenie

Trzeba dobrze szukać :}
platypus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) platypus » 12.07.2011 12:02

woj napisał(a):
platypus napisał(a):naturalnie, że skorzystałam z wyszukiwarki, zanim stworzyłam wątek:) problem polega na tym, że najnowsze info na ten temat dotyczą roku 2009, a do tego nie ma tam odpowiedzi na pytanie, jakimi kryteriami się kierować przy doborze.

forum/viewtopic.php?t=32962&highlight=ubezpieczenie
forum/viewtopic.php?t=32628&highlight=ubezpieczenie
forum/viewtopic.php?t=31943&highlight=ubezpieczenie

Trzeba dobrze szukać :}

dziękuję:)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 16.07.2011 13:26

Faktycznie te kalkulatory nijak nie mają się do rzeczywistości. Ja wykupiłem ubezpieczenie "Wojażer" w PZU plus kilka pakietów dla 2 osób dorosłych i roczneo dzidziusia. Suma ubezpieczenia 80 tys. dla każdej osoby i zapłaciłem za 17 dni 189 zł. W kalkulatorach za podobne ubezpieczenie wychodziły jakieś kosmiczne pieniądze rzędu 400 - 500 zł.
pusia55
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pusia55 » 22.07.2011 11:11

A ja mam inne pytanie.
Że wjadę do Chorwacji na dowód osobisty [ bo paszportu nie mam ] o to się nie martwię, zamierzam wykupić ubezpieczenie podróży zagranicznych i stąd moje pytani czy dzięki niemu mam zapewnione ewentualne koszty leczenia i lekarza mimo braku paszportu? Bo już zakręciłem się czy to ubezpieczenie obowiązuje tylko wraz z paszportem czy jest zamiast niego?

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone