Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2010 10:01

weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,

..zazdrośnik ..jeden... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 10:15

lubelski napisał(a):bezrobotni..pobierający zasiłek...znowu to samo..przeszkolić, ubrać i dać w łapę łopatę.....

W okresie letnim ok. 20 takich osób jest przeszkalanych, ubieranych i zaopatrywanych w łopaty w PZD i pracują przy czyszczeniu rowów, wykaszaniu poboczy itp. pracach drogowych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2010 10:42

Janusz Bajcer napisał(a):
W okresie letnim ok. 20 takich osób

..Janusz to mniej więcej tylu co nieraz u mnie na ulicy pod sklepem z jęzorami na brodzie czeka o 6 na otwarcie...mamrot z rana jak śmietana... :evil: .jeden to już 3 dni nie pije... -kur....a mam komisje lekarską...dziś mówił... :twisted: zdrowe byki , jak to pisał weldon...po 30-40 lat....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 11:02

lubelski napisał(a):
W okresie letnim ok. 20 takich osób

..Janusz to mniej więcej tylu co nieraz u mnie na ulicy pod sklepem z jęzorami na brodzie czeka o 6 na otwarcie...mamrot z rana jak śmietana... :evil: .jeden to już 3 dni nie pije... -kur....a mam komisje lekarską...dziś mówił... :twisted: zdrowe byki , jak to pisał weldon...po 30-40 lat....

"Meneli" nie zatrudniamy :!: tylko osoby skierowane z Urzędu Pracy. :idea:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 01.12.2010 11:45

Po mojemu problem z odśnieżaniem nazywa się kasa. To czy zajmuje się tym firma prywatna czy państwowa, czy ludzie właściwie przykładają się do pracy czy nie jest ważne, ale ma znaczenie drugorzędne. Prawa jest taka, ze wszyscy oszczędzają, a bez kasy nic z tego nie będzie. W dodatku te oszczędności w skali kraju drogo kosztują. To ,że ludzie marnotrawią czas i paliwo w korkach to jeszcze małe piwo, ale to ,że firmy nie mogą dostarczyć towaru swoim odbiorcą to już wymierne straty w mikroskali bo niesprzedany towar to mniejsze wpływy z VAT i podatku dochodowego, a przecież w listopadzie podatek liczy się podwójnie.
Najciekawsza jest reakcja mediów która przypomina mi propagandę sukcesu dawno minionej epoki. Niby coś się mówi, ale zupełnie nieadekwatnie do skali horroru jaki nam zaaplikowały władze odpowiedzialne za odśnieżanie. Apokalipsa na drogach to w mediach ledwie utrudnienia w ruchu. Gdzie byli reporterzy TV jak w okolicach Pruszkowa na całą dobę utknęli w zaspach kierowcy Tir i aut osobowych bez jedzenia, bez koców z kończącym się paliwem na mrozie?
Gdzie był sławetny "błękitny" kiedy przejazd przez Wawę trwał 5 godz?
Gdzie te wywiady z odpowiedzialnymi za zaistniałą sytuację. Co ciekawe mimo kilkunastu godzin które spędziłem na drogach nie widziałem ani jednego pługu. Tylko ja nie widziałem?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 01.12.2010 11:54

realista2 napisał(a):Najciekawsza jest reakcja mediów która przypomina mi propagandę sukcesu dawno minionej epoki. Niby coś się mówi, ale zupełnie nieadekwatnie do skali horroru jaki nam zaaplikowały władze odpowiedzialne za odśnieżanie. Apokalipsa na drogach to w mediach ledwie utrudnienia w ruchu. Gdzie byli reporterzy TV jak w okolicach Pruszkowa na całą dobę utknęli w zaspach kierowcy Tir i aut osobowych bez jedzenia, bez koców z kończącym się paliwem na mrozie?
Gdzie był sławetny "błękitny" kiedy przejazd przez Wawę trwał 5 godz?
Gdzie te wywiady z odpowiedzialnymi za zaistniałą sytuację. Co ciekawe mimo kilkunastu godzin które spędziłem na drogach nie widziałem ani jednego pługu. Tylko ja nie widziałem?

Chyba telewizji nie oglądałeś... O paraliżu 718-stki trąbiły wszystkie wiadomości - Panorama, Informacje, Fakty, Wiadomości....

Pytasz o Błękitnego ??? Był, był... popatrz od 54 sekundy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 12:01

weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,
wykorzystywany do tego celu przez moją małżonkę, to młody,
wypoczęty byk, tym bardziej da sobie radę :mrgreen:

Małżonka powinna dać zapytanie o cenę :wink:
kto odśnieży taniej - stary zmęczony satyr czy młody wypoczęty byk :D

Ważne, że skutecznie :D
Poza tym - robi się tym, co pod ręką :lol:
Moja ma mnie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 12:06

weldon napisał(a): - robi się tym, co pod ręką :lol:
Moja ma mnie.

No do pracy .... satyrze :wink: :D

Obrazek
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 01.12.2010 12:08

Arek napisał(a):Chyba telewizji nie oglądałeś... O paraliżu 718-stki trąbiły wszystkie wiadomości - Panorama, Informacje, Fakty, Wiadomości....

Pytasz o Błękitnego ??? Był, był... popatrz od 54 sekundy

Nie czytałeś uważnie
Problem nie w tym , że nie mówią tylko w tym , że mówią za mało, nie wskazują winnych i nie przyciskają ich do muru. Co do horroru na 718 to zauważyli to dopiero po kilkunastu godzinach i informacja nie oddawała skali problemu. Jak się zderzą dwa auta i ktoś skaleczy sobie palec to zaraz są kamery i wywiady z poszkodowanymi, a tu co? Po bez mała dobie bezbarwna rozmowa z dwoma osobami. Żadnej krytyki. Problem jest bardzo poważny, straty pójdą w miliardy, a w TV możesz usłyszeć jak to kreatywna księgowość wysmażyła 4% wzrost PKB. Zupełnie jak za Gierka.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 01.12.2010 12:29

realista2 napisał(a):Problem nie w tym , że nie mówią tylko w tym , że mówią za mało, nie wskazują winnych i nie przyciskają ich do muru. Co do horroru na 718 to zauważyli to dopiero po kilkunastu godzinach i informacja nie oddawała skali problemu.

Zmówiły się wszystkie stacje czy co ??!! ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 12:36

Media mówią za dużo - źle, mówią za mało - jeszcze gorzej :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 12:38

weldon napisał(a): - robi się tym, co pod ręką :lol:
Moja ma mnie.

No do pracy .... satyrze :wink: :D

Krawatów nie noszę ... :?

Przyszła zima - zamiast się cieszyć, szukamy winnych Janku, nie jesteś sam ... ;)

Hula na sankach Danka, śmiga na łyżwach Zdziś ... :lol:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 01.12.2010 12:39

Janusz Bajcer napisał(a):Media mówią za dużo - źle, mówią za mało - jeszcze gorzej :wink:

Ale zgodzisz się, że jest źle, a jak inaczej wpłynąć na decydentów jak nie przez media.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 12:48

Media są od informowania, nie od wpływania i wskazywania winnych.

Mistrz odśnieżania :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 01.12.2010 12:59

Janusz Bajcer napisał(a):Media są od informowania, nie od wpływania i wskazywania winnych.

Mistrz odśnieżania :wink:

Informacja to broń która ma wskazywać błędy, a tym samym bronić nas przed samowolą władzy dlatego mówi się, ze media są czwartą władzą i dlatego wszystkie systemy totalitarne chcą ja stłamsić cenzurą.
Po za tym jak się źle dzieje to należy wykorzystać wszystko co mamy żeby się ratować.
Coś mi się wydaje, że uważasz, że wszystko jest OK.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone