weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,
..zazdrośnik ..jeden...
weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,
.png)
lubelski napisał(a):bezrobotni..pobierający zasiłek...znowu to samo..przeszkolić, ubrać i dać w łapę łopatę.....
Janusz Bajcer napisał(a):
W okresie letnim ok. 20 takich osób
.png)
lubelski napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
W okresie letnim ok. 20 takich osób
..Janusz to mniej więcej tylu co nieraz u mnie na ulicy pod sklepem z jęzorami na brodzie czeka o 6 na otwarcie...mamrot z rana jak śmietana....jeden to już 3 dni nie pije... -kur....a mam komisje lekarską...dziś mówił...
zdrowe byki , jak to pisał weldon...po 30-40 lat....
.png)
.png)
realista2 napisał(a):Najciekawsza jest reakcja mediów która przypomina mi propagandę sukcesu dawno minionej epoki. Niby coś się mówi, ale zupełnie nieadekwatnie do skali horroru jaki nam zaaplikowały władze odpowiedzialne za odśnieżanie. Apokalipsa na drogach to w mediach ledwie utrudnienia w ruchu. Gdzie byli reporterzy TV jak w okolicach Pruszkowa na całą dobę utknęli w zaspach kierowcy Tir i aut osobowych bez jedzenia, bez koców z kończącym się paliwem na mrozie?
Gdzie był sławetny "błękitny" kiedy przejazd przez Wawę trwał 5 godz?
Gdzie te wywiady z odpowiedzialnymi za zaistniałą sytuację. Co ciekawe mimo kilkunastu godzin które spędziłem na drogach nie widziałem ani jednego pługu. Tylko ja nie widziałem?
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,
wykorzystywany do tego celu przez moją małżonkę, to młody,
wypoczęty byk, tym bardziej da sobie radę
Małżonka powinna dać zapytanie o cenę![]()
kto odśnieży taniej - stary zmęczony satyr czy młody wypoczęty byk
.png)
weldon napisał(a): - robi się tym, co pod ręką![]()
Moja ma mnie.

.png)
Arek napisał(a):Chyba telewizji nie oglądałeś... O paraliżu 718-stki trąbiły wszystkie wiadomości - Panorama, Informacje, Fakty, Wiadomości....
Pytasz o Błękitnego ??? Był, był... popatrz od 54 sekundy
.png)
realista2 napisał(a):Problem nie w tym , że nie mówią tylko w tym , że mówią za mało, nie wskazują winnych i nie przyciskają ich do muru. Co do horroru na 718 to zauważyli to dopiero po kilkunastu godzinach i informacja nie oddawała skali problemu.
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):weldon napisał(a): - robi się tym, co pod ręką![]()
Moja ma mnie.
No do pracy .... satyrze![]()
![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Media są od informowania, nie od wpływania i wskazywania winnych.
Mistrz odśnieżania :wink:
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.