anakin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
Ja też jestem urzędnikiem (pracującym w PZD)
Czy to może Powiatowy Zarząd Dróg?
Jeżeli można wiedzieć oczywiście.....
W podanym linku poznałeś mojego Dyrektora
.png)
anakin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
Ja też jestem urzędnikiem (pracującym w PZD)
Czy to może Powiatowy Zarząd Dróg?
Jeżeli można wiedzieć oczywiście.....

.png)
Interseal napisał(a):Jako pracownik firmy odśnieżającej (choć nie bezpośrednio z "akcją zima" związany - czyli nie kierowca pługo-piaskarki) - proponuję mały przerywnik muzyczny![]()
Loreena Mckennitt - Snow
.png)
lubelski napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Skoro sprawa odśnieżania jest wg Ciebie głupia, to może masz jakieś proste rozwiązania w tej sprawie.
..pogonić do roboty siedzących z małymi wyrokami...grzejącymi dupę za moje i Wasze pieniądze, ze stawka żywieniową wyższą niż w niejednym szpitalu...tylko pewnie łopat by zabrakło....
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):lubelski napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Skoro sprawa odśnieżania jest wg Ciebie głupia, to może masz jakieś proste rozwiązania w tej sprawie.
..pogonić do roboty siedzących z małymi wyrokami...grzejącymi dupę za moje i Wasze pieniądze, ze stawka żywieniową wyższą niż w niejednym szpitalu...tylko pewnie łopat by zabrakło....
Rozwiązanie tak proste, że nie do zrealizowania![]()
a na powiatowych drogach tym bardziej, jakoś nie widzę odśnieżania naszych dróg łopatami.
Rozwiązania Dyrektorowi nie podsunę bo mnie wyśmieje, lub co gorsze zwolni z pracy za "takie" pomysły.![]()
.png)
.png)
weldon napisał(a):Rozwiązanie z wykorzystaniem więźniów jest z powodzeniem stosowane w całym kraju.
,,, z autopsji, wiem, że istnieje sporo Gospodarstw Pomocniczych przy Aresztach Śledczych, służących właśnie takimi usługami.
Dla jasności - nie są to usługi bezpłatne, ale, z pewnością, tańsze niż wykorzystanie normalnych usługodawców.
.png)
lubelski napisał(a):..pogonić do roboty siedzących z małymi wyrokami...grzejącymi dupę za moje i Wasze pieniądze, ze stawka żywieniową wyższą niż w niejednym szpitalu...tylko pewnie łopat by zabrakło....
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Weldonie - w miastach do zastosowania, ale nie na drogach powiatowych, wojewódzkich, krajowych.
Janusz Bajcer napisał(a):Tak z ciekawości zapytam, znasz jakieś Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym świadczące usługi odśnieżania dysponujące profesjonalnym sprzętem do tego celu
.png)
weldon napisał(a):Wychowałem się w pobliżu jednostki wojskowej wojsk rakietowych:
ziemia-łopata-powietrze.
Cóż więcej trzeba do odśnieżenia, jak młody, zdrowy, wypoczęty byk zaopatrzony w łopatę?![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Ujmując rzecz humorystyczniedo odśnieżania czasem wystarczy "wypoczęty byk zaopatrzony w łopatę".
![]()
.png)
weldon napisał(a):U mnie przed domem i na tarasie wystarcza stary, zmęczony satyr,
wykorzystywany do tego celu przez moją małżonkę, to młody,
wypoczęty byk, tym bardziej da sobie radę
.png)
.png)
janniko napisał(a):A ogromną pochłanianą przez nich kasę przeznaczyć na naprawę i budowę dróg.
Rysio napisał(a):
I tu Andrzeju masz pełne moje poparcie. Tyle że to nie powinno być rozwiązanie incydentalne a systemowe, bo pracodawca bądź jak kto woli nadzorca robót musi się do tego zadania przygotować.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.