Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 29.11.2010 15:45

Od dłuższego czasu w TV służby miejskie zapowiadały głośno, że tym razem "wszystko jest świetnie przygotowane", że tym razem to DROGOWCY ZASKOCZĄ ZIMĘ, a nie zima drogowców!
Od kilku dni zapowiadali w tejże TV precyzyjnie kiedy (o której) i gdzie możemy spodziewać się ataku zimy itp itd.

No i... nastał dzisiejszy poranek.

O 7-ej (gdy jechałem do pracy) Kraków był przywalony grubą warstwą śniegu. Zapowiadanych odśnieżarek ni pługów ani słychu ani dychu...
koleżankę tak zniosło pod pracą, że rozwaliła sobie tylną lampę i przestawiła klapę.. stłuczek w całym Krakowie co niemiara.
Po południu, gdy wracałem, to ulice jako tako były ciemniejsze.. bo pocieplało i trochę się roztopiło. Ale na drodze wewnętrznej (zresztą gminnej, czyli od niedawna powiatowej) masakra i horror!!!

Hm..
Drogowcy owszem ZASKOCZYLI!
Z tym, że nie zimę, lecz nas!
Zaskoczyli jak zwykle swoim pośpiechem i porywczością!

:sm: :sm: :sm:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.11.2010 16:01

A w Radomiu zawalił się dach nad kortem. I awaria w mBanku jeszcze ...

Ach ci drogowcy :evil:

Oczywiście ty też dziś zostawiłeś samochód w domu, żeby można było łatwiej odśnieżać?

:wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 29.11.2010 16:09

Zawsze można apelować...
http://czytelniklisty.pinger.pl/m/1985525
8)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2010 16:09

Pier...nie kotka młotkiem.
I temat dla mediów-zima zaskoczyła drogowców.
Nie da sie odśnieżyc i utrzymać na czarno dróg, każdego metra drogi,gdy pada intensywnie i całą noc.
Troche rozwagi i odrobina umiejetnosci wystarczy.
Plus wyobraźni,żeby nie stac dopiero dzisiaj w kolejkach do wymiany opon na zimówki.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 29.11.2010 17:03

hepik napisał(a):Pier...nie kotka młotkiem...

Hepik, ciebie to jakby nawet pie.. lił cały odział urzędników i do tego walili cię młotkiem po głowie, to i tak byś napisał, że jest OK, że cała przyjemność po twojej stronie i że młotek przecież służy do walenia... itp
:(

Co za bezfałdowiec?!
:twisted:
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 29.11.2010 17:12

hepik trabią o opadach od trzech dni. Zaczęło padać dziś ok 3-ej to o 4-tej powinien wyjechać cały sprzęt i sypać sól.
Było tylko -1C więc zaraz by się wszytko rozpuściło co napadało i napada.
Ale oni to mają w d***.
Poniżej mój filmik z dzisiejszego poranka (3-pasmowa Al. Korfantego w Zabrzu) przypominała skandynawskie szutry zimą. :evil:

Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 29.11.2010 17:14

Dlatego proponuję nie odśnieżać wcale.
Zawsze ten sam problem - kasa poszła a żadnych efektów.
Skandynawskie szutry ładne są.
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 29.11.2010 17:17

Jacek S napisał(a):Dlatego proponuję nie odśnieżać wcale.

Tylko co by poczęły blondynki i kapeluszniki :twisted:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 29.11.2010 17:19

...no i czemu kolega bez pasów jak szalony jeździ?

:wink: :lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.11.2010 17:20

A ja od rana odśnieżałem cztery razy przed firmą i dwa razy przed domem i ...

... i nikt mi nie wierzy :D

Sam taras odśnieżałem ze dwadzieścia minut, bo mi z 60 cm napadało,
a w załomach dachu to miałem metrowe zaspy.

I żadnego drogowca ... :D

A trąbili, żeby zostawić samochody w domu, bo sypnie po pachy, to trzeba było słuchać.
U mnie jest minus 6, więc by tak szybko nie spłynęło.

Tak sobie myślę, że jeżeli na pustych lotniskach sobie nie dają rady ze śniegiem,
to tym bardziej na zatłoczonych jezdniach sobie nie poradzą.

A, tak swoją drogą, mieszkamy w takiej strefie klimatycznej,
że już wypadałoby się przyzwyczaić, że u nas pada śnieg, a nie tylko liczyć na służby.

Janku, opony masz zimowe, przypomniałeś sobie wszystkie niuanse, ruszania i jazdy po śliskich nawierzchniach?
Tak samo manewrowanie, wychodzenie z poślizgu tez masz już w małym palcu?

To tak jak wszyscy. I ja też ... :lol:

Żeby nie ci drogowcy, to by tak pięknie było ... :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2010 18:26

bzyq74 napisał(a):Poniżej mój filmik z dzisiejszego poranka (3-pasmowa Al. Korfantego w Zabrzu) przypominała skandynawskie szutry zimą. :evil:

No właśnie,w Skandynawi po czyms takim białym jeżdżą i nie ma tragedii a nawet są szczęśliwi,że im sól nie niszczy przydrożnych drzewek.
A u nas tragedia-biało -źle,breja -źle,czarno -dobrze.
Tylko nie da sie ,żeby czarne było czarnym wszędzie,w tym samym czasie,na trój,dwu ,jedno pasmówkach i jeszcze osiedlowych i jeszcze przed zakładem pracy janniko,gdzie jego kolezanka rozbiła reflektor.
Za 5 dni bedzie po zimie a potem po piętnastu ,znowu bedzie atak zimy i znowu bedzie mozna trąbić ,że zima zaskoczyła drogowców .
O ile jakaś afera,tragedia nie przykryje zimy.
To w mediach.
A jak kierowcy w to sie wpisują,to są dupy nie kierowcy. ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.11.2010 18:37

Qżwa, jak nigdy, jesteśmy zgodni ...

Przed chwilą dzwonił teść, który od dwóch godzin próbuje przez Pułtusk przejechać
(Pułtusk - takie miasto po drodze z Ostrołęki do Warszawy - żadnych podtekstów ;))
Po pierwsze uważam za kretyńskie, że w ogóle w taką pogodę pojechał do Ostrołęki,
ale o wiele bardziej kretyńscy są ci "zawodowi?" kierowcy TIRów,
którzy zablokowali miasto, nie mogąc podjechać pod tamtejsze pagórki.

Oczywiście wszystkie służby utknęły razem z tymi debilami nie przygotowanymi do zimy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2010 18:54

Gdyby kiedyś w Pułtusku ( w środku lata,w drodze na Mazury) nie spieprzyła mi sie Reno Five,to bym zakapował ,że politykę do zimy mieszasz.
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 29.11.2010 20:59

hepik napisał(a): A jak kierowcy w to sie wpisują,to są dupy nie kierowcy. ;)

Mam na mysli tych (blondynki, kapeluszniki) co maja auta, a zachowuja się jakby traktor ujeżdżali. :twisted:
Jak nie potrafia zimą jeździć to niech sobie kupią 4x4m albo zostaną w domu.
TIRowców to bym poodszczelał, uważam że powinien być przepis dla nich (zimówki, albo łańcuchy), a jak nie pasi to na lawety kolejowe.
MorskiPas
Cromaniak

Postnapisał(a) MorskiPas » 29.11.2010 21:12

janniko napisał(a):Kraków był przywalony grubą warstwą śniegu. Zapowiadanych odśnieżarek ni pługów ani słychu ani dychu...
koleżankę tak zniosło pod pracą, że rozwaliła sobie tylną lampę i przestawiła klapę.. stłuczek w całym Krakowie co niemiara.
Po południu, gdy wracałem, to ulice jako tako były ciemniejsze.. bo pocieplało i trochę się roztopiło. Ale na drodze wewnętrznej (zresztą gminnej, czyli od niedawna powiatowej) masakra i horror!!!

Dziś przez cały dzień jeździłem samochodem po Krakowie i nie zauważyłem aż takiej apokalipsy. Nawet śmiem twierdzić, że było całkiem dobrze, jak na pierwszy dzień opadów. Fakt, że boczne ulice były białe, ale pług widziały (jedne wcześniej, inne później). Fakt, że zaparkowanie w tej mazi i zwałach pozostawionych przez pługi wymagało więcej wysiłku niż zwykle, ale jak na pierwszy dzień zimy moim zdaniem było bardzo przyzwoicie (może dlatego, że pan T. już odszedł w niebyt).

Stłuczki owszem były, ale cóż, zawsze się znajdzie jakiś procent tych mniej sprawnych, albo takich, którym się wydaje, że przyczepność jest wartością stałą. Za to korków dziś nie było nawet tam, gdzie zawsze są.

Nie wiem, może są w Polsce dwa miasta o tej samej nazwie?

pozdrav K
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone