Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 19:40

Rysio napisał(a):Nie istotny w tym miejscu jest przyrost pokrywy śnieżnej a wiatr. Co co teraz jest na polach do rana będzie na drogach i prawdopodobnie bez ciężkiego sprzętu (ładowarki i koparki bo pługi na samochodach przy tym polegną) się nie obejdzie.

A jeszcze kilka postów wstecz były osoby, które proponowały wysyłać urzędników i więźniów z łopatami do odśnieżania tych dróg.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 19:44

Janusz Bajcer napisał(a):A jeszcze kilka postów wstecz były osoby, które proponowały wysyłać urzędników i więźniów z łopatami do odśnieżania tych dróg.

Więźniów.
Więźniów tylko. Zresztą w telewizji pokazywali, bodajże w Białymstoku
taki czyn uskutecznili i wszyscy, łącznie z pracującymi więźniami sobie to chwalili,
więc to nie propozycja, ale opis faktu dokonanego był.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.12.2010 19:45

Janusz Bajcer napisał(a):
Rysio napisał(a):Nie istotny w tym miejscu jest przyrost pokrywy śnieżnej a wiatr. Co co teraz jest na polach do rana będzie na drogach i prawdopodobnie bez ciężkiego sprzętu (ładowarki i koparki bo pługi na samochodach przy tym polegną) się nie obejdzie.

A jeszcze kilka postów wstecz były osoby, które proponowały wysyłać urzędników i więźniów z łopatami do odśnieżania tych dróg.

Januszu, bo to jest tak, że każdy zna się najlepiej na tym czego nigdy w życiu nie robił :wink:

Uuuuu :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2010 20:01

Janusz Bajcer napisał(a):

..nie mówiłem o sytuacji która opisuje Rysio..... Wiadomo ..pierwszy atak zimy był w tym roku choćby u mnie nie do opanowania..40 cm śniegu potrafi skutecznie unieruchomić miasto i nawet ciężki sprzęt nie dał sobie rady, do tego dochodzi jeszcze ukształtowanie terenu miasta. W Lublinie parę górek skutecznie zostało zablokowanych przez pojazdy MPK i było po ptokach... Ale po takich opadach przychodzi czas na sprzątanie, doprowadzanie miasta do ładu..i o wykorzystaniu do takich prac skazanych pisałem..pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 20:05

weldon napisał(a):Więźniów.
Więźniów tylko.

Tak Weldonie, Ty pisałeś o więźniach, lubelski też, ale był ktoś kto chciał zagonić urzędników do odśnieżana.

W miastach na placach, ulicach czy parkingach można używać łopat, a czasem trzeba, ja cały czas piszę, że łopatą nie odśnieża się dróg powiatowych, wojewódzkich, krajowych nawet przy zwykłych opadach - a co dopiero przy zawiejach.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 20:12

Rysio napisał(a):Januszu, bo to jest tak, że każdy zna się najlepiej na tym czego nigdy w życiu nie robił :wink:

Pisałem o tym w polemice z realistą :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 20:13

Janusz Bajcer napisał(a):Ty pisałeś o więźniach, lubelski też, ale był ktoś kto chciał zagonić urzędników do odśnieżana.

:D :D :D

Albo komunistów na przykład :lol:

A wiesz, że, czasami, też mi takie pomysły kołaczą się we łbie?
Na dziś to chętnie bym kilka osób z Telekomunikacji zagonił do łopat :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 20:18

lubelski napisał(a):Ale po takich opadach przychodzi czas na sprzątanie, doprowadzanie miasta do ładu..i o wykorzystaniu do takich prac skazanych pisałem..pozdrav

Odśnieżanie Lublina
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.12.2010 20:27

Januszku, co byś nie gadał, to i tak te wszystkie skostniałe urzędy, wylęgarnie nepotyzmu i stołkopierdzizmu, należałoby pogonić gdzie pieprz rośnie, powołać apolityczną i bezpartyjną strukturę składającą się z wysoce wykwalifikowanych specjalistów i dopiero wtedy brać się do roboty...

no cóż
wiem że brzmi to jak urojenie wariata i utopisty..
ale mam nadzieję, że dożyję choćby pod sam koniuszek życia takich czasów...
:papa: :papa: :sm:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.12.2010 20:28

janniko napisał(a): powołać apolityczną i bezpartyjną strukturę składającą się z wysoce wykwalifikowanych specjalistów

... czyli z PiS 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 20:32

Janusz Bajcer napisał(a):Odśnieżanie Lublina

A własnie, a jak, w przypadku opadów, regulowane są sprawy chodników przy prywatnych posesjach?
Wiem, że mam obowiązek odśnieżania, ale, po pierwsze, jak pada, to zajoba można dostać,
bo nie da rady nadążyć, a po drugie, co zrobić jak akurat jestem w pracy
i mogę odśnieżyć wieczorem?
Pewnie tak jak panowie z Poczty czy Telekomunikacji mojej ukochanej,
przyjdzie w południe jakiś SM i mi karteczkę wsadzi, że:
"Byłem o godz, 11.00 1 nikogo nie zastałem w domu" 8O

Cholera, kto siedzi o jedenastej rano w domu?
Nocna zmiana? :?: :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 20:44

janniko napisał(a):Januszku, co byś nie gadał, to i tak te wszystkie skostniałe urzędy, wylęgarnie nepotyzmu i stołkopierdzizmu, należałoby pogonić gdzie pieprz rośnie

Czyli twojego pracodawcę też :D

janniko napisał(a):Kraków stoi...

Niech na całym świecie zima ....
Tylko Krakowa niech się nie ina :wink:

http://info.wiara.pl/doc/681470.Zima-paralizuje-Niemcy

janniko napisał(a):kupa śniegu leży na ulicach i chodnikach...

W Nowym Sączu też.
Taka śniegu już natura, że jak pada to leci z góry a nie w chmury :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 20:50

weldon napisał(a):

A własnie, a jak, w przypadku opadów, regulowane są sprawy chodników przy prywatnych posesjach?
Wiem, że mam obowiązek odśnieżania, ale, po pierwsze, jak pada, to zajoba można dostać,

Odśnieżanie chodników
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.12.2010 20:51

weldon napisał(a):A własnie, a jak, w przypadku opadów, regulowane są sprawy chodników przy prywatnych posesjach?

4) uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych;

I nie ma od tego wyjątków. Zatrudnij brata, kuzyna albo chrześniaka 8)

Źródło: Art. 5. 1.4
Ostatnio edytowano 01.12.2010 20:53 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.12.2010 20:52

weldon napisał(a):

Możesz odśnieżyć dzień wcześniej i masz z głowy...I śniadanie zjeść na kolację :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!! - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone