Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2010 07:56

darek1 napisał(a):Cała wina leży po stronie Powiatowych Zarządów Dróg :evil: . Gdyby np. kolega Janusz B. wstał od biurka, wziął łopatę lub zasiadł za kierownicą odśnieżarki to nie byłoby problemów śnieżnych na drodze Nowy Sącz - Kraków :oops: .

Droga Nowy Sącz - Karków jest drogą krajową, i jest przejezdna, podobnie jak ponad 500 km dróg powiatowych w nowosądeckim.

Kolego Darku, łopatę biorę jak mi wyjazd z garażu zasypie, za kierownicą odśnieżarki nie muszę zasiadać, robią to kierowcy 15 firm, które wygrały przetargi na odśnieżanie dróg.

Ty też się bierz za łopatę,:wink: bo lotnisko w Warszawie ma problemy z przyjmowaniem i odprawianiem samolotów. :twisted:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 07:58

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):W Niemczech już wprowadzili przepisy o obowiązkowej wymianie,
to może i u nas tak zrobić?

Ale najpierw niech te "przepisy" poprzedzą inne sprawy żeby się zrównać.
Nakazać i po kłopocie?
Dla kogo?

Na przykład dla tego jełopy co przy prędkości 15 km/h drifting sobie przede mną uprawiał :D
A przy okazji dla mnie i dla tych samochodów za mną. :wink:

PS jeszcze nakazałbym obowiązkowe odśnieżanie samochodów i to dookoła,
a nie tylko wyskrobać sobie wizjerek w przedniej szybie.

Może nie dla wszystkich, ale dla mnie to istotne, żeby dobrze widzieć światła
zarówno przednie, jak i tylne, jak również kierunkowskazy w samochodzie
oraz wiedzieć, że ten kierowca w pojeździe obok cokolwiek widzi.

No tak, ale to by trzeba było wyjść pięć minut wcześniej ...
Tylko po co, skoro można wszystko zwalić na służby?
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 02.12.2010 08:10

W Krakowie MPK dziś jest za darmo, namawiają aby nie korzystać z samochodów ułatwi to odśnieżanie miasta.
Głowne drogi czarne, ale na osiedlowych to tragedia.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 02.12.2010 08:17

weldon napisał(a):
Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):W Niemczech już wprowadzili przepisy o obowiązkowej wymianie,
to może i u nas tak zrobić?

Ale najpierw niech te "przepisy" poprzedzą inne sprawy żeby się zrównać.
Nakazać i po kłopocie?
Dla kogo?

Na przykład dla tego jełopy co przy prędkości 15 km/h drifting sobie przede mną uprawiał :D
A przy okazji dla mnie i dla tych samochodów za mną. :wink:

Driftowania też zakazać przepisem...i jazdy autami bez ABS i ESP...

Ta dyskusja to czysty onet i płakanie w mankiet.
EOT
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 02.12.2010 08:22

weldon napisał(a):PS jeszcze nakazałbym obowiązkowe odśnieżanie samochodów i to dookoła,
a nie tylko wyskrobać sobie wizjerek w przedniej szybie.

Taki przepis istnieje.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 08:32

Jacek S napisał(a):Ta dyskusja to czysty onet i płakanie w mankiet.
EOT

E tam, ja nie płaczę. Wskazuję tylko tych, co płaczą najbardziej.

Szkoda, że ...

Jest takie przysłowie: "Być mądrym po niewczasie, to jest to samo właśnie itd. ... " :D
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 02.12.2010 08:45

darek1 napisał(a):...Gdyby np. kolega Janusz B. wstał od biurka, wziął łopatę lub zasiadł za kierownicą odśnieżarki to nie byłoby problemów śnieżnych na drodze ...

Jednak chyba lepiej by mu szło za kierownicą odśnieżarki niż przy łopacie, bo zawsze to można sobie popierdzieć w fotel kierowcy niczym w stołek przy biurku...
:sm:

PS
Dla pocieszenia:
na Cyprze temp. 26-27 stopni Cels. na plusie i susza!
Cypr
Na Rodos i w Atenach - ok. 20-23 st.
i jeszcze marudzą..
:wink:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 02.12.2010 09:03

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Cała wina leży po stronie Powiatowych Zarządów Dróg :evil: . Gdyby np. kolega Janusz B. wstał od biurka, wziął łopatę lub zasiadł za kierownicą odśnieżarki to nie byłoby problemów śnieżnych na drodze Nowy Sącz - Kraków :oops: .

Droga Nowy Sącz - Karków jest drogą krajową, i jest przejezdna, podobnie jak ponad 500 km dróg powiatowych w nowosądeckim.

Kolego Darku, łopatę biorę jak mi wyjazd z garażu zasypie, za kierownicą odśnieżarki nie muszę zasiadać, robią to kierowcy 15 firm, które wygrały przetargi na odśnieżanie dróg.

Ty też się bierz za łopatę,:wink: bo lotnisko w Warszawie ma problemy z przyjmowaniem i odprawianiem samolotów. :twisted:

Nie ma potrzeby. Na drogach kołowania, rejonie ześrodkowania statków powietrznych oraz pasach startowych pracują już odkurzacze lotniskowe. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 09:03

O, to jest fajne:

Obrazek :wink:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 02.12.2010 09:07

Tak patrzę za okno i przychodzi mi do głowy tylko jedno: powtórka z poniedziałku :?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 09:10

Arek napisał(a):Tak patrzę za okno i przychodzi mi do głowy tylko jedno: powtórka z poniedziałku :?

A pamiętacie '77 rok?

Nie pamiętacie ... :(

Wtedy było fajnie, jak z domu przez okno wychodziłem, bo mi drzwi zasypało,
a z furtki nie korzystałem, bo łatwiej było po śniegu, górą przejść :D

Takie ścieżki były wydeptane, że jak się zeszło w bok, to się człowiek po pachy w śnieg zapadał.

O, i wtedy nie było problemów komunikacyjnych.
Wszystko stanęło :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2010 09:11

krakuscity napisał(a):W Krakowie MPK dziś jest za darmo

I nic to nie ma wspólnego z drugą turą wyborów na prezydenta.
Podobnie jak Bachleda -Curuś odbierająca klucze do miasta. ;)
Ostatnio edytowano 02.12.2010 09:14 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2010 09:12

darek1 napisał(a):Nie ma potrzeby. Na drogach kołowania, rejonie ześrodkowania statków powietrznych oraz pasach startowych pracują już odkurzacze lotniskowe. :D

No to bardzo dobrze, ja też nie mam potrzeby brać się za łopatę lub siadać za kierownicę odśnieżarki, na drogach powiatowych pracują specjalistyczne firmy wyposażone w odpowiedni sprzęt. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2010 09:15

Bocian napisał(a):Taki przepis istnieje.

..tylko patrząc się dziś na lubelskie samochody martwy...nawet szyby przedniej nie oczyszczą dobrze...na światłach chłopaki z drogówki stojący koło mnie śmieli się z blondynki która na furze dźwigała śnieg chyba jeszcze poniedziałkowy..+ dzisiejszy..sporo tego było.... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2010 09:16

weldon napisał(a):
Arek napisał(a):Tak patrzę za okno i przychodzi mi do głowy tylko jedno: powtórka z poniedziałku :?

A pamiętacie '77 rok?

Nie pamiętacie ... :(

Ja pamiętam :D i kilka lat wstecz też :D

Wtedy były prawdziwe zimy, teraz to tylko namiastka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Tym razy drogowcy zaskoczyli zimę?!!! - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone