I tak to pisząc w ojczystym języku nie możemy się dogadać dlatego ja tu kończę swoją działalność.
Pozdrawiam
.png)
kapitan_statku napisał(a):A teraz powyższy tekst widziany na komputerze mojego kolegi, który jest na wypadzie w Malezji:
.png)
.png)
volumen napisał(a):Janusz, jak walczysz z bykami, to dawaj dobry przykład - krótki tekst, a dwa malutkie błędy i jeden ortograficzny. Przed przecinkiem nie robimy spacji, więc powinno być: Mab, skoro..., literówka w słowie błęy - brakuje d, a kilku wyrazowy pisze się razem
.png)
kapitan_statku napisał(a):Ów kolega jedzie ze mną do Chorwacji, ale nic się dowiedzieć nie może bo nie rozumie krzakówCzy bez polskich znaków tekst ten byłby dla niego czytelniejszy?
.png)
.png)
.png)
kapitan_statku napisał(a):Popadanie ze skrajności w skrajność też nie jest zdrowe.
kapitan_statku napisał(a):Emigrantów polskich, którzy mają codziennie problem z polskimi literami jest sporo i czytanie tekstów jest w ich przypadku mocno utrudnione.
kapitan_statku napisał(a):Oczywiście pisanie gramatycznie i stylistycznie po polsku, bez upiększeń i rażących błędów ortograficznych (np. ktury, pżez, na Chorwację, !!!!!ByŁeM w ChOrwAcJI!!!!!)
kapitan_statku napisał(a):to nieużywanie polskich znaków w internecie nie jest rażącym przestępstwem bo zostało to przyjęte właśnie ze wzgledu na problemy ze znakami diaktrycznymi.
kapitan_statku napisał(a):języku Holenderskim, Niemieckim jak i Norweskim.
kapitan_statku napisał(a):Nie chodzi tu o pisanie z kreskami, tylko o czytanie tego forum z krzakami.
kapitan_statku napisał(a):Ano zasady tutaj są jakie są i staram się do nich dostosować, między innymi ze względu na wartość merytoryczną postów
kapitan_statku napisał(a):Miałem nie, ale napiszę. Wspomniany przeze mnie kolega zarejestrował się na to forum. Po gąszczu postów z krzakami i problemami w zwiazku z tym związanymi, założył post z tematem, który już był. Zamiast odpowiedzi dostał reprymendę i odwołanie do regulaminu. Po jednej odpowiedzi dał sobie siana z tym forum.
ziomek napisał(a):Rychu - sam widzisz starasz się być złośliwy
.png)
.png)
marcin10 napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Sufka , powtórzę, bo to już było...
Widzisz różnice w używaniu polskich znaków i nie używaniu??
Zrób mi łaskę , proszę....
A teraz bez polskich znaków...
Moim skromnym zdaniem bardzo trafne i dobitne podsumowanie tematu.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):marcin10 napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Sufka , powtórzę, bo to już było...
Widzisz różnice w używaniu polskich znaków i nie używaniu??
Zrób mi łaskę , proszę....
A teraz bez polskich znaków...
Moim skromnym zdaniem bardzo trafne i dobitne podsumowanie tematu.
Będę nieskromnyi przypomnę kto pierwszy podał różnicę między napisaniem:
"zrób mi łaskę" a "zrob mi laske"
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.