Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie tablice rejestracyjne....

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
StaryMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 10.03.2025 14:28

Tablica rejestracyjna ma określony wzór i jest on zatwierdzany urzędowo.
Tablica to Urzędowy dokument tak samo jak Dowód Osobisty, czy Paszport.
Wszelka modyfikacja jest zabroniona i jest za to przewidziana kara administracyjna w postaci mandatu.
W Polsce to nie przejdzie, bo każdy Policjant wie jak ma wyglądać.
W Unii Europejskiej nieco się różnią (Paszporty też), ale zasadniczy schemat jest taki sam lub podobny. Stąd modyfikacja na zagranicznych ujdzie u Policji, bo nie każdy Policjant wie jak mają być dokładne w innych krajach.
To samo za granicą nasze Polskie też z modyfikacją jakoś ujdą.
Nawet chwilowe oklejenie w rodzaju "NOWOŻEŃCY", co jest powszechne, może zakończyć się mandatem.
Orzełka możesz sobie przykleić na tylnej klapie od bagażnika lub na tylnej szybie.
https://www.autocentrum.pl/publikacje/porady/mandaty-za-tablice-rejestracyjne-6-roznych-kar-od-100-do-1500-zl/

Ps. Tak przy okazji to sam mam cały zestaw tablic rejestracyjnych na tekturze z napisem odpowiednim na okazje.
Używam je do robienia reporterzy filmowych z wakacji, wyjazdów. W zależności od miejsca i przeznaczenia,
Ale z pełną świadomością że jest to niedozwolone. Takie niewielkie ryzyko ale.... nie naśladujcie. Może się nie opłacać.
Dla mnie gra jest warta świeczki :-)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 10.03.2025 14:42

Marek... Zawsze widziałem, że jesteś super niekonwencjonalny gość :spoko:

Ale ja tu nikogo nie namawiam na wklejanie sobie białego orzełka na czerwonej tarczy, na tablicy rejestracyjnej, który to herb można sobie kupić, na jakiejś stacji Orlenu i przykleić sobie na klapie bagażnika samochodu

Raczej, właśnie chodzi mi o to co piszesz, czyli o tą małą urzędową zmianę w tablicach rejestracyjnych ;)

.....
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.03.2025 07:02

mchrob napisał(a):Teoria jest wzniosła, a rzeczywistość skrzeczy https://www.slaskie.pl/content/1249468462_2009-08-05

wikipedia napisał(a):Herb województwa śląskiego to w polu błękitnym złoty orzeł bez korony.
Herb został ustanowiony uchwałą sejmiku w dniu 11 czerwca 2001 r.

Podobnie jest z flagą Niemiec (i nie tylko).
Większość (nieprawidłowo) powie, że to "czarny, czerwony, żółty".
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 11.03.2025 08:32

Te kolory to głębsze zagadnienie :) Przerabiałem to bo brałem udział w pracach związanych z ufundowaniem sztandaru. Tak naprawdę nikt za bardzo nie wie jaki kolor ma polska flaga wg CMYK :) To że coś jest czerwone to tylko nam się wydaje że to proste jest :D
Poprzednia strona

Powrót do Po godzinach...

Polskie tablice rejestracyjne.... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone