Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

TWA, polskie znaki diaktryczne i inne off topy ;-)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 18:37

sufka napisał(a):dla mnie jest bez roznicy czy z polskimi literkami czy bez

ale to pewnie sprawa roznicy wieku...

I dlatego, że tobie jest to bez różnicy to dla mnie ma to ogromne znaczenie.
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 18:44

Wiesz, ja tez bym sie mogla przyczepic do Twojego bledu (dwukrotnego juz), chyba ze jest on przejawem braku szacunku do mnie, ktory chcesz mi zakomunikowac
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 07.04.2009 18:46

Kurcze... :D ,niezły tekst . Dawno nie czytałem czegoś równie głupiego
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 18:47

sufka napisał(a):Wiesz, ja tez bym sie mogla przyczepic do Twojego bledu (dwukrotnego juz), chyba ze jest on przejawem braku szacunku do mnie, ktory chcesz mi zakomunikowac

Pokaż ten błąd to go poprawię, bo nieomylny nie jestem. Ty zaś specjalnie piszesz niezrozumiale, a to jest różnica. Post wyżej też powinien ci dać do myślenia.
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 18:51

gdy piszesz do kogos to jezyk polski nakazuje w takim przypadku zwroty Ty, Twój, Ci, Tobie pisać z wielkiej litery,

to wlasnie swiadczy o kulturze i poszanowaniu drugiej osoby, a nie kreseczki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 18:53

sufka napisał(a):gdy piszesz do kogos to jezyk polski nakazuje w takim przypadku zwroty Ty, Twój, Ci, Tobie pisać z wielkiej litery,

to wlasnie swiadczy o kulturze i poszanowaniu drugiej osoby, a nie kreseczki

Ty nie używasz żadnych zasad więc mnie nie pouczaj jakie ja mam stosować.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 18:58

To nie jest sprawa różnicy wieku :!: Powtórzę:

Pamiętaj, że:

"Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!"
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 07.04.2009 19:01

Po pierwsze nie rozumiem urażonej dumy co do polskich liter. Porownanie pisania w sposob luzny do pisania pism urzedowych jest chyba niezbyt trafione. Tutaj nie uzywam (i chyba nie tylko ja) polskich liter celowo. W drugim przypadku celowo zwracam uwage na poprawnosc mojego zapisu i mam pelna swiadomosc tego, co pisze. Ale mniejsza o to.

Byla chec stworzenia skondensowanego w wiedze i doswiadczenie w sposob CZYTELNY postu. W sumie to i nadal jest - swoj pomysl podtrzymuje. Pomimo ze forum "zyje", przydaloby sie stworzenie tutaj swoistego kompendium wiedzy o Chorwacji. Jak juz wczesniej napisalem, wiele osob wchodzi na to forum po konkretne informacje bez rejestracji czy udzielania sie na nim.

Zastanowcie sie "starzy wyjadacze" dlaczego jest tak duza ilosc forumowiczow, ktorzy co chwile i nagminnie powtarzaja tematy omawiane wielokrotnie na forum. W wielu postach, po kilkanastu wpisach, czlowiek traci sens calej dyskusji. W wielu przypadkach tworza sie offtopy :) Ale nie, trzeba upomniec co do polskich literek, zasad ortografii i wspanialosci jezyka polskiego. A na forum wiekszy (za przeproszeniem) syf. Taka jest jednak natura forow, ktore zdobyly wsrod internautow uznanie i tymsamym sie rozrastaja, wiec i tutaj nie jest to zaskoczeniem.

I nie traktujcie moich wypowiedzi z tego posta jako przejawu arogancji, braku tak waznego u was wychowania czy szacunku bo nie taki byl ich cel. kraj ten zauroczyl mnie tak samo jak was, a i znalezc miejsce podobnie zauroczonych w internecie naprawde cieszy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 19:15

Kapitanie - jedno pytanie.
Otworzyłeś link i przeczytałeś o akcji BYKOM STOP. :?:
auganov
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) auganov » 07.04.2009 19:41

proponuję nie wchodzić w dyskusje ze sufką do momentu gdy zacznie rozumieć że nie ma racji.Zawsze ceniłem to forum za poziom, wiedzę i rzeczowość wypowiadających sie tu ludzi , a także za kulturę i czystość naszego języka . Proszę Cię sufka - niech tak pozostanie.
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 07.04.2009 19:41

Pisząc z polskimi literami, dajmy sobie spokój z umoralnianiem, kto bardziej wychowany i dlaczego świadczą o tym polskie znaki diaktryczne. Porozmawiajmy o Chorwacji i ewentualnie o forum i sensie niektórych zawartych tutaj informacji.

odpowiadając akcję Stop bykom znam.

Dodając do wypowiedzi poprzednika. Faktycznie, na tym forum jest bardzo dużo wiedzy i doświadczonych ludzi (zauroczonych) Chorwacją i za to się to miejsce ceni. Tym bardziej nie traktujcie moich uwag jako aroganckich.
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 19:59

Obracajac sie w towarzystwie ludzi w moim wieku i piszac do takich osob nigdy nie bylam poprawiana za brak kresek. Tak samo na innych forach. To jest pierwsze gdzie sie z tym spotykam. Dlatego napisalam o wieku, bo prawdopodobnie wynika to z naszej roznicy wiekowej. I nie pisze tego w zaden sposob jako obrazy dla kogos.

Do Zebika: skoro Ty mnie pouczasz to dlaczego ja nie moge? Prawda boli?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2009 20:19

Sufka , powtórzę, bo to już było...
Widzisz różnice w używaniu polskich znaków i nie używaniu?? :)
Zrób mi łaskę , proszę....
A teraz bez polskich znaków...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 20:25

sufka napisał(a):Obracajac sie w towarzystwie ludzi w moim wieku i piszac do takich osob nigdy nie bylam poprawiana za brak kresek. Tak samo na innych forach. To jest pierwsze gdzie sie z tym spotykam. Dlatego napisalam o wieku, bo prawdopodobnie wynika to z naszej roznicy wiekowej. I nie pisze tego w zaden sposob jako obrazy dla kogos.

Do Zebika: skoro Ty mnie pouczasz to dlaczego ja nie moge? Prawda boli?

Po pierwsze - ja Cię nie pouczam tylko zwracam Ci uwagę.
Po drugie - obracając się w swoim towarzystwie możesz mówić po chińsku i pisać po hebrajsku nie ma to dla forumowiczów żadnego znaczenia.
Po trzecie - na tym forum są ludzie, którzy mają po 60 lat i po 18 lat, ale jedno co większość z nich cechuje to pewne zasady, które osoby takie jak Janusz Bajcer i inne starają się utrzymać, żeby to forum nie wyglądało jak rodem z onetu.
Po trzecie skoro nie rozumiesz, że robisz coś nie tak i dalej to robisz to znaczy, że nas obrażasz bo inaczej tego nazwać nie można.

Z mojej strony to koniec polemiki z tobą na ten konkretny temat chyba, że zrozumiesz jakie tu zasady panują wtedy możemy dyskutować o wszystkim.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 20:27

kapitan_statku napisał(a):Pisząc z polskimi literami, dajmy sobie spokój z umoralnianiem, kto bardziej wychowany i dlaczego świadczą o tym polskie znaki diaktryczne. Porozmawiajmy o Chorwacji i ewentualnie o forum i sensie niektórych zawartych tutaj informacji.

odpowiadając akcję Stop bykom znam.

Dodając do wypowiedzi poprzednika. Faktycznie, na tym forum jest bardzo dużo wiedzy i doświadczonych ludzi (zauroczonych) Chorwacją i za to się to miejsce ceni. Tym bardziej nie traktujcie moich uwag jako aroganckich.

To zakładając nowy wątek na forum trzeba było się pokusić i napisać go po Polsku, a nie w języku slangu podwórkowo - onetowego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

TWA, polskie znaki diaktryczne i inne off topy ;-) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone