Za jakieś 2 tygodnie wyjeżdżamy po raz drugi do Cro. Tym razem wyjazd na 2 tygodnie jest w ciemno. Ostatnio byliśmy w 2007 w Breli i było super.
Data wyjazdu się zbliża, a ja ciągle nie jestem zdecydowany gdzie jechać. Jedziemy z dwoma synami (5 i 10 lat). Szukamy raczej niewielkiej i spokojnej miejscowości z niezbyt przepełnioną plażą. Poza plażowaniem lubimy wyskoczyć i coś w okolicy pozwiedzać.
Ze wstępnej selekcji padło na Tucepi oraz Orebic.
Co do Tucepi to rejon Riviery Makarskiej, który juz odwiedziliśmy w 2007, więc wiemy czego się tam spodziewać. Okolice już zwiedziliśmy, jednak nie byliśmy na Hvarze, Bracu i nie wjechaliśmy na Sv. Jure
Ale mnie ciągnie dalej na południe, na zachwalany tutaj Peljesac. Myślę, że Orebic byłby niezłym dla nas miejscem na plażowanie i planowane wypady do Dubrovnika, Mostaru, na Korculę itp.
Niby skłaniam się w stronę Orebica, ale czy sądzicie, że da się pogodzić i pojechać w te dwa miejsca (Tucepi i Orebic) po tygodniu w każdym? Czy nie będzie za krótko, aby w każdym z tym miejsc trochę poplażować i pozwiedzać?

.png)

.png)

.png)