Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 3

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2021 23:27

IMG-20210611-WA0002.jpg
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.06.2021 07:30

Screenshot_20210613-215203_Facebook.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2021 22:41

IMG-20210616-WA0000.jpg
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 23.06.2021 16:39

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2021 18:30

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2021 07:31

188034604_2172533949549900_1924989212102044820_n.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2021 08:18

Wersja hardcorowa - zamiast mchu można użyć gałązki jałowca. :wink:
Janusz, czyżby to Twoich wnucząt stadko? :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2021 09:34

Stadko o jedną sztukę za dużo. :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2021 09:56

Janusz Bajcer napisał(a):Stadko o jedną sztukę za dużo. :smo:

Tak właśnie przeliczałem, ale zapytać nie zaszkodzi. :wink:
Ale dopiero teraz zobaczyłem skecz Kabaretu Młodych Panów z postu powyżej. No i zrobiłeś mi dzień. :oczko_usmiech:
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 10.08.2021 11:37

Pani pyta dzieci w szkole, co robią ich ojcowie.
Dzieci na wyrywki odpowiadają:
Mój tata jest policjantem, a mój strażakiem, mój kucharzem, mój stolarzem...
Tylko mały Jasio siedzi cicho w kącie.
Pani pyta:
- A co robi twój tatuś, Jasiu?
- Mój? Tańczy na rurze w klubie dla gejów, a jak klienci dobrze mu płacą, to jeździ z nimi do hotelu...
Pani w szoku, wezwała Jasia na przerwie do siebie i pyta, czy to prawda i czy może mu jakoś pomóc...
Jasiu odpowiada:
- Tak naprawdę to ojciec jest selekcjonerem reprezentacji Polski w piłce nożnej, ale wstyd mi się przyznać...

Terapeuta polecił mi napisać listy do osób, których nienawidzę i je spalić.
Nie wiem tylko co mam teraz zrobić z tymi listami.

Lekarz pyta pacjenta:
- Czy ktoś w pana rodzinie cierpiał na zaburzenia psychiczne?
- Nikt nie cierpiał, wszyscy dobrze się bawiliśmy ...

Rozmowa dwóch znajomych:
- Wiedziałeś o tym, że idiotów trzyma się w niepewności?
- Ciekawe, nie wiedziałem.
- A wiesz dlaczego?
- Nie wiem.
- Później ci powiem.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 13.08.2021 11:30

Trzech hakerów i trzech graczy wybrało się w podróż pociągiem. Gracze kupili trzy bilety, a hakerzy jeden.
W pewnym momencie widzą, że zbliża się konduktor, hakerzy wzięli bilet i zamknęli się w toalecie.
Konduktor sprawdził bilety graczy i poszedł dalej. Przechodząc obok toalety zauważył, że ktoś tam jest, więc zapukał.
Hakerzy wysunęli swój bilet przez szparę, konduktor sprawdził, podziękował i poszedł dalej.
W drodze powrotnej gracze wzięli przykład z hakerów i kupili jeden bilet, a hakerzy nie kupili ani jednego.
Zbliża się konduktor, gracze zamykają się w pierwszej toalecie, a hakerzy w drugiej.
Zanim pojawił się konduktor jeden z hakerów wyszedł i podszedł do drzwi podszedł od pierwszej toalety, zapukał i powiedział:
- Bilet poproszę.

Rozmowa dwóch osób:
- Ty jesteś dzieckiem ślubnym?
- Tak pół na pół.
- To znaczy?
- Ojciec żonaty, matka panna.

Koniec mszy. Ogłoszenia parafialne:
W tym tygodniu do ślubu przygotowują się następujące ofiary...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2021 12:24

rysiek_r74 napisał(a):Pani pyta dzieci w szkole, co robią ich ojcowie.
(...)
- Mój? Tańczy na rurze w klubie dla gejów, a jak klienci dobrze mu płacą, to jeździ z nimi do hotelu...
Pani w szoku, wezwała Jasia na przerwie do siebie i pyta, czy to prawda i czy może mu jakoś pomóc...
Jasiu odpowiada:
- Tak naprawdę to ojciec jest selekcjonerem reprezentacji Polski w piłce nożnej, ale wstyd mi się przyznać...

Znam ten dowcip z trochę inną końcówką, ale za taką można tu dostać bana. :mrgreen: Bo polityka i takie tam różne... :oczko_usmiech:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 15.08.2021 20:53

Trzej koledzy naradzają się przed wspólnym wyjazdem na polowanie:
– A więc wyjeżdżamy jutro o piątej rano. Bierzemy strzelby, psy i skrzynkę piwa.
– A może dwie?
– Ostatnio, jak wzięliśmy dwie, zastrzeliliśmy psa.
– No to psów nie weźmiemy.
– Dobra, a więc wyruszamy o piątej. Psów nie bierzemy. Zabieramy ze sobą strzelby i dwie skrzynki piwa.
– A może trzy?
– Czy nie pamiętasz, że kiedyś, jak wzięliśmy trzy, to ty sam oberwałeś w nogę?
– Możemy nie brać broni!
– W porządku. Wyjazd o piątej. Psów i broni nie bierzemy, ale bierzemy trzy skrzynki piwa.
– A może weźmiemy jednak cztery?
– Jak wzięliśmy kiedyś cztery, Mietek, wychodząc z samochodu, przewrócił się i złamał sobie rękę!
– Ale przecież możemy nie wychodzić z samochodu!
– Zgoda. Więc podsumujmy: wyruszamy na polowanie jutro o piątej rano. Broni i psów nie bierzemy, bierzemy cztery skrzynki piwa i z samochodu nie wysiadamy.

.........................................................

Przychodzi komornik do gościa, który zaciągnął kredyt, a nie spłaca rat. Grozi mu, że jak tak dalej pójdzie, to będzie do niego przychodził i zabierał mu poszczególne przedmioty z domu. Na ścianie zauważa obraz Ostatniej Wieczerzy i mówi:
– Jak nie zaczniecie spłacać kredytu, to następnym razem zabiorę ten obraz.
Za jakiś czas komornik znów przychodzi, a na ścianie wisi tylko rama. Przerażony pyta:
– Gdzie on jest?
A właściciel na to:
– A skąd ja mam wiedzieć? Zjedli i poszli.

......................................................................

Kobieta i mężczyzna, którzy wcześniej się nie znali, dostali miejsca w tym samym przedziale pociągu sypialnego. Początkowo byli tym nieco zakłopotani, ale w końcu udało im się zasnąć kobieta na górnym, mężczyzna na dolnym łóżku.
W środku nocy kobieta wychyla się ze swojego posłania i budzi mężczyznę.
-Przepraszam, że przeszkadzam, ale jest mi potwornie zimno. Czy mógłby mi pan podać jeden z tych zapasowych koców?
Mężczyzna z błyskiem w oku odpowiada:
-Mam lepszy pomysł, udawajmy, że jesteśmy mężem i żoną.
- Dlaczego nie? odparła zaintrygowana kobieta.
- Świetnie. No to weź sobie sama-ucieszył się mężczyzna.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 24.08.2021 10:47

Suknia z orłem szokuje na Miss Supranational. MEMY Internautów też. Natalia Balicka i jej suknia wywołała lawinę komentarzy.

suknia.jpg

Sukienka z orłem okazała się prawdziwym hitem konkursu Miss Supranational 2021. Triumf na gali odniosła Miss Namibii Chanique Rabe, jednak gwiazdą wieczoru okazała się polska kandydatka - Natalia Balicka i jej stylizacja. Internauci mówią o "kurze w koronie", czy też odczytują inspiracje Wielkim Ptakiem z "Ulicy Sezamkowej".
Internet zalała fala memów po finale gali Miss Supranational 2021. Choć Polka Natalia Balicka do finału nie weszła, to jej stylizacja stała się obiektem internetowych memów, a sieć zalała fala komentarzy.
Autorką jej patriotycznej stylizacji jest Ela Piorun, która ma na koncie m.in. współpracę z pierwszą damą Agatą Kornhauser-Dudą.
Internauci nie docenili jednak kreacji Natalii Balickiej i pojawiły się kąśliwe uwagi pod jej adresem. Nie zabrakło porównań do piosenkarki Bjork, która niegdyś pokazała się z łabędziem opiętym wokół sukienki.

"Jaki kraj, taka Bjork" - komentują internauci w memach i mówią też o "kurze w koronie". Niektórzy widzą natomiast potencjał reklamowy dla sieci takich, jak KFC.
Kontrowersyjna stylizacja stała się obiektem internetowych żartów, jednak podkreślić należy, że Natalia Galicka nie jest autorką stroju, w jakim wystąpiła.

KFC.jpg

kura.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2021 10:58

stachan napisał(a):

"Jaki kraj, taka Bjork" - komentują internauci w memach i mówią też o "kurze w koronie". Niektórzy widzą natomiast potencjał reklamowy dla sieci takich, jak KFC.
Kontrowersyjna stylizacja stała się obiektem internetowych żartów, jednak podkreślić należy, że Natalia Galicka nie jest autorką stroju, w jakim wystąpiła.

I zapewne ubrali ją w to coś na siłę, po uprzednim pozbawieniu przytomności. :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone