Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 30.03.2015 06:36

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.03.2015 12:54

Festelnie gryfny Nissan Primera P11 łod Ślonzoka

„Sprzedōm auto.

Sprzedōm auto skuli tego, co ôd roku nim niy jeżdża, a ino stoi na placu, zawodzŏ i zasłaniŏ mi kwiŏtki. To niy bōł by żŏdyn problym, bo jŏ i tak sie na kwiŏtkach niy znōm, ale kej żech musioł zabulić za OC i przeglōnd, to żech sie zmiarkowoł, co moga kupić krasnala ôgrodowego przi granicy z Rajchym – taki cwerg tyż zasłoni kwiŏtki, a bydzie trocha tōńszy w utrzimaniu. Beztōż sprzedowōm auto.

Primera, choć złōnaczōnŏ we Japonii a poskłodanŏ we Anglii, je tak richtich ze Ślōnska – kupionŏ bōła bez mojigo fatra w 2002r. we salonie w Katowicach na Francuskij. Do 2010 jeździł niōm mōj fater, potym jŏ.

Przebieg je ôryginalny – 255 000 km – idzie się wejrzeć w papiōry. Kej szukŏsz 13 lŏt starego auta, kere bydzie miało przebieg 160 tauzynōw, to moga Ci poradzić, cobyś sie kupił ta Primera, podjechoł do jakiygo Mirka i doł sie za flaszka to przekryncić. Bydziesz mioł 160 000, a za drugŏ flaszka Mirek pewniykiym złōnaczy Ci i 20 000. Jak fajrować, to po całości.

Mogesz tyż sie kupić na giełdzie Passata w tedeiku, za kerym płakali w Rajchu (ze śmiychu jak im po drodze spŏd ze lawety).

Wyposażynie je bogate choby onkel z Dortmundu: klimatronik, 4 poduszki powietrzne, ABS, EBD, BA, 4x el. szyby, radio + 6 głośnikōw. Mŏ komplet ôpōn na lato i zima (styknōm co najmynij na 2 sezōny). Letnie sōm na szykownych alufelgach Stil-Auto.

Silnik je na benzyna (gaz je dobry do kuchnie), ale niy pŏli za wiela – w mieście niy winycy jak 8,5 litra, na trasie żech zloz do 6,5 litra, ale kej jeździsz trocha warcij niż Twōj starzik, to spŏlisz tak kajś 7 litrōw. Nissan mŏ tyż w pierōny placu ze zadku, co się przidowŏ, kej sie mŏsz mynij jak 40 lŏt (abo wiyncy i niy boli Cie w krziżu) i jakoś (wersyjŏ do synkōw) gryfnŏ frelka ôbok. Abo żona – ale tego żech niy testowoł i niy dowōm gwarancyje.

Ôstatnio Primera nawet trocha jeździła (1200km w 2014) kej mōj Opel, kerym terŏzki jeżdża, trefioł sie w październiku z dzikiem we Chorzowie. Przysiyngōm na Pōnbōczka, co żech żŏdnymu dzikowi niy gŏdoł ô tym, co żech za bajtla jeździł na szpile do Zŏbrza. Ale pierōny i tak wiedzieli.

Dzik OC niy mioł, Opel bez miesiōnc się naprawioł, tōż Nissan przestoł zasłaniać kwiŏtki - jeździł i niy bōło żŏdnygo problymu, beztōż moga go spokojnie polecić.

Niydownŏ złōnaczōne: remōnt silnika (nowŏ uszczelka pod głowicōm + planowaniy), termostat, nowy tłumik środkowy. Rozrzōndu niy trza wymiyniać – jes na kecie.

Do zrobiyniŏ: prawy wahacz z przŏdku, linka hampla ryncznego, pilot autoalarmu

Przeglōnd do: 03.2016
OC do: 02.2016

PS. Kej wtoś szukŏ nowego auta za taki geld, to niych lepij ani niy dzwoni, bo jeszcze pomyśla, co je ze Sosnowca.

PS2. W drodze wyjōntku ôferty ze Zogłymbiŏ tyż przijmuja. Przekłŏd na polski gratis.

//Auto sprzedane, terŏzki bydzie jeździć we Katowicach. Ogłoszynie jeszcze na chwila ôstawiōm :)?"

http://allegro.pl/show_item.php?item=5216178029 :)
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 30.03.2015 13:35

Obrazek
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 30.03.2015 16:27

- Halo, dziadzio Lesio?
- Ta.
- Jedziesz na Radom?
- Ta.
- Słyszałem, że jest duży korek...
- Ta? Przede mną jest pusta droga.

# # # # #

Dzwonię do męża. Nie odbiera. Napisałam SMSa: "Kochanie, porysowałam twój
samochód".
Mija 7 minut.
Mam już 113 nieodebranych połączeń.

# # # # #

- Ty mnie już nie kochasz!
- ?
- Kiedyś co wieczór trzymałeś mnie za ręce...
- Kochanie, po sprzedaży pianina nie ma takiej potrzeby

# # # # #

- Dlaczego studenci w warszawie podkopali się pod sejm?
- Bo też chcą mieć Piwnicę pod baranami.

# # # # #

Japońscy naukowcy zbudowali aparat fotograficzny z tak szybką migawką, że udało im się sfotografować kobietę z zamkniętymi ustami.

# # # # #

Przychodzi facet do lekarza cały pogryziony, lekarz się pyta:
- Co się panu stało?
- Przyszedłem trzeźwy do domu i pies mnie nie poznał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2015 17:35

Obrazek
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 30.03.2015 18:45

Halo, czy to Kuba? ......... Słuchaj Kuba, jest interes do zrobienia...
Nasze ludzie w Warszawie za niedługi czas zmienia Polakom ich konstytucje. Tak, tak - wiem â ta ostatnia próba po nocy im sze nie udała. 5 głosów im zabrakli. Ale to nic â właśnie załatwione ze 4 posły z Twój Ruch przechodzą do naszych â one tam byli tylko jako rezerwa kadrowa... Teraz już będzie tyle głosów ile trzeba - nasz Sikorski dopilnuje... Tak, tak â one są całkiem pewne. Ten Rozenek to był zastępca naszego Joska Urbacha w "Nie". Sami swoi. W nocy uchwala co trzeba - a Bronek to od razu podpisze - tak że jak się goje rano obudza to już będzie załatwione. A gdzie ten interes? Już ciebie mówie â ty przygotuj pieniądze... Nie, niewiele - bo to nasz biegły będzie te lasy wyceniał żeby jak najtaniej wyszło. A nasz człowiek w komisji ciebie powie w ostatniej chwili jaka jest najwyższejsza oferta i ty dasz tysiąc złotych więcej... A jaka pewność ze ten nasz biegły tak to załatwi? Słuchaj Kuba to jest brat tego co pisał opinie do sądu w sprawie Froga. Wiesz - tego co to rajd przez Warszawe robił. I wiesz co jemu wyszło? Ze Frog żadnego zagrożenia nie stworzył - i sąd mógł go już od razu uniewinnić... A skąd będzie wiadomo jaka jest najwyższejsza oferta? Oj, Kuba â co ty życia nie znasz? Tate i mame tego naszego w komisji to w SB pracowali i czytali listy z zagranicy i za granice bez otwierania - takim fajnym urządzeniem. Wzięli go sobie na pamiątke jak ich nie zweryfikowali w 1989 i teraz ich synek dorabia tym sobie przy przetargach... Tak że ty sze z temi lasami nic nie martw â sprawy są w dobrych rekach... A tartaki? Spokojnie Kuba â o tartakach też sze myśli â te weźmie Mosiek...
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 30.03.2015 19:24

Bardzo wpływowy poseł umiera na ciężką chorobę. Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr. - Witaj w Niebie. Zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiązać tylko jeden problem. Mamy to pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić. - Jak to co - wpuśćcie mnie - mówi poseł. Cóż, chciałbym, ale mamy polecenia z samej góry. - Zrobimy tak - spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność. Serio, ja już wiem - chcę trafić do Nieba - mówi poseł. Wybacz, ale mamy swoje zasady.

Po tych słowach, Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł zjeżdża w dół, dół, dół wprost do Piekła. Drzwi otwierają się i poseł jest pośrodku pełnego zieleni pola golfowego. W tle jest restauracja, a przed nią stoją wszyscy jego przyjaciele oraz inni politycy, którzy pracowali z nim. Wszyscy są szczęśliwi i świetnie się bawią. Podbiegają do posła i witają go, ściskają oraz wspominają stare dobre czasy, gdy bogacili się kosztem zwykłych ludzi. Potem grają w golfa, a następnie jedzą kolację z kawiorem i czerwonym winem. Jest także Szatan który jest naprawdę fajnym i sympatycznym gościem - świetnie się bawi i tryska humorem opowiadając dowcipy. Poseł bawi się tak doskonale, że nim się zorientuje, minie jego czas. Wszyscy ściskają go i machają na pożegnanie, gdy winda rusza w górę.

Winda jedzie, jedzie i jedzie - aż drzwi się otwierają w Niebie, gdzie czeka na niego Święty Piotr. Czas odwiedzić Niebo. I tak mijają 24 godziny, w których mąż stanu spędza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurkę, graniu na harfach i śpiewaniu. Bawią się całkiem nieźle i nim się zorientuje, doba mija i powraca Święty Piotr.

- Cóż - spędziłeś jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Wybierz zatem swój los. Poseł myśli chwilkę i odpowiada. Cóż, nigdy nie myślałem, że to powiem. To znaczy - w Niebie jest naprawdę cudownie, ale myślę, że lepiej mi będzie w Piekle. Tak więc Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł jedzie w dół, dół, dół... - wprost do Piekła.

Otwierają się drzwi i... poseł jest pośrodku pustyni pokrytej śmieciami i odpadkami. Widzi wszystkich swoich przyjaciół ubranych w szmaty, zbierających śmieci do czarnych, plastikowych toreb. Nagle podchodzi do posła Szatan i klepie go po ramieniu. "Nie rozumiem! - mówi senator. Jeszcze wczoraj było tu pole golfowe, restauracja, jedliśmy kawior, tańczyliśmy i bawiliśmy się świetnie. Teraz jest tu tylko pustynia pełna śmieci, a moi przyjaciele wyglądają strasznie! Szatan spogląda na posła, uśmiecha się i mówi: - Wczoraj mieliśmy kampanię wyborczą! A dziś na nas zagłosowałeś. Już jest po wyborach...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2015 20:51

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.03.2015 22:02

C :mrgreen:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 31.03.2015 06:21

Podczas jednej z wizyt w Polsce Breżniew został zaprowadzony przez Gierka do biblioteki. Breżniew chodzi, przegląda książki, nagle w jego ręce dostał się Pan Tadeusz. Breżniew zaczyna czytać:
"Litwo, ojczyzno moja...", wściekły rzuca książkę i pyta się Gierka:
- Kto to napisał?!
Gierek wystraszony nie na żarty:
- Mickiewicz, ale... ale on już nie żyje...
Na to rozpromieniony Breżniew:
- Wiesz co Edziu, za to cię właśnie lubię!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2015 06:26

Obrazek

Obrazek
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 31.03.2015 06:36

- Co wspólnego mają nekrofile z alkoholikami?
- Jedni i drudzy uwielbiają zimne, prosto z lodówki...

Doświadczenie - elegancka nazwa wszystkich nieprzyjemności, jakie spotkały nas w życiu.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.03.2015 13:48

weldon napisał(a):.......

Zajebiaste........ :D
Czasami musiałem się zastanowić na tekstem , ale dałem radę.
Ciekawe skąd wytrzasnął gościu taką klawiaturę co pisze po Śląsku........ 8O
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.03.2015 14:32

Obrazek

Obrazek

i koment:

Ile biorą za tę usługę? Specjalista na zdjęciu na taniego nie wygląda...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.03.2015 17:15

Myślicie , że takie cóś to tylko w "Gwiezdnych wojnach" , już szkopy w czasie II wojny światowej mieli
AT-AT :lol:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone