Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Rybnika do Rovinj

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jinikao
Globtroter
Trasa z Rybnika do Rovinj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 01.07.2009 14:54

Witam, jutro jedziemy na 2 auto do Cro. Wybralem trase. Chalupki - Ostrava - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor -Ljubljana- Dragonja/k Pirani az do Rovinj droga A9. Oplaty jakie obliczylem to 220 koron w Czechach, 7,70 euro w Austri, 15euro na Słowenii + to co w chorwacji na bramkach wydam. Prosze o opinie co do tej trasy i jakie aktualnie sa na niej utrudnienia. Pozdrawiam.

Jade w czwartek ok 20 wieczorem a powrót w niedziele wieczorem z Rovinj
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 01.07.2009 15:06

Jinikao napisał(a):Prosze o opinie co do tej trasy i jakie aktualnie sa na niej utrudnienia.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17808&start=

Inne konfiguarcje tras dojazdowych z Rybnika do HR :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23858&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23711&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23400&highlight=
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 01.07.2009 15:25

Widzialem juz te trasy, jednak chcialem zeby ktos mi pwoiedizal "nie jedz tamtedy" albo "jedz trasa spoko":)
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 01.07.2009 15:35

8 lat jeżdzę tą trasą i co Ci mogę powiedzieć.....?
Bardzo dobry wybór+świetny pomysł z czwartkiem,
spoko wyjazd,praktycznie skopiowałeś moje kilkutetnie doświadczenia.
Pozdrawiam z wodzisławia
rydze
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rydze » 01.07.2009 16:13

Jechałem i przez Brno, Wiedeń itd ,a również przez Cieszyn , Cadce Bratysławe, Graz, Maribor, Ljubljana, Koper i już Istria. Autostrady w Słowacji lepsze niż w Czechach , przed Wiedniem od strony Czech jechało się zwykłymi drogami nie wiem jak teraz. W sumie obie drogi dobre ale szybciej dojedziesz przez Bratysławe.
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 02.07.2009 10:15

Krzysiekm napisał(a):8 lat jeżdzę tą trasą i co Ci mogę powiedzieć.....?
Bardzo dobry wybór+świetny pomysł z czwartkiem,
spoko wyjazd,praktycznie skopiowałeś moje kilkutetnie doświadczenia.
Pozdrawiam z wodzisławia

A powiedz mi, tez jezdzisz prosto z Brna do Wiednia czy przez Bratyslawe??
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 06.07.2009 05:47

Właśnie wróciłem z Cro z Rovinj, Jesli macie jakieś pytania to pisać, chętnie odpowiem jak się wyśpie
Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 06.07.2009 06:45

Którędy jechałeś przez przez Austrie czy Węgry , jak drogi ( utrudnienia ) ?
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 06.07.2009 11:40

Jechalem ostrava - brno - bratyslawa - wieden - gratz - maribor - koper - rovinj, Jedyne utrudnienie to korek w sloweni jakies 2 km, przy ktorym wysiadlo wiele aut z przegrzania, Ogolnie droga swietna, nie schodzilem z 150 km/h

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi