Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Makarskiej do Dubrownika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 20:05

dasuch napisał(a):
bartek1110 napisał(a):...ale ubezpieczyciel nie chciał mi wydać zielonej karty, argumentując tym, że w trakcie trwania polisy nie mogą. w tym roku wybieram się już samochodem służbowym, który jest w leasingu i też nie mam zielonej karty, a chce pojechać np. do Sarajewa i to może być ryzykowne

I tu masz rację, będzie ryzykowne. A ubezpieczyciel łaski nie robi. Musi dać kartę.

pewnie tak, ale najpierw muszę przekonać osobę w firmie, która zajmuje się samochodami, a ona później gościa z firmy leasingowej, ale czego się nie robi, żeby pojechać
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:10

bartek1110 napisał(a):....

Napewno przekonasz, jazda z duszą na ramieniu nie jest ciekawa. Masz kartę i luzik. Ja w tym roku jadę przez Węgry i BiH, wstępuję po drodze do Sarajewa. Zielona karta w portfelu czego Tobie również życzę.
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 08.04.2010 20:13

Ubezpieczyciel musi wydać zieloną kartę. też jechałem służbowym w leasingu. Nie było problemu, żeby mi wydali kartę, obyło się bez zawracania gitary firmie leasingowej. Wydali w biurze ubezpieczyciela. Jedynym problemem było, że sami nie wiedzieli gdzie mają druki.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 08.04.2010 20:16

dasuch napisał(a):
jasio napisał(a):
dasuch napisał(a):Każdy GPS tak pokaże, który nie ma wgranej mapy Bośni.
Pokaz mi taka mapę do gps gdzie jest Chorwacja a nie ma Bośni.

Proszę bardzo, City Navigator Europe. Tu masz mapkę https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... overageTab
Jak sama nazwa wskazuje jest to mapa Eurpy i jest tam Bośnia jako biała plama-przeczytaj opis kolor biały - tylko drogi główne , więc jadranka na odcinku Bośn na pewno tam jest.i :roll:
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:17

wojtap napisał(a):Ubezpieczyciel musi wydać zieloną kartę.

Tak też napisałem: łaski nie robi. Ale jeszcze chwilka i dostaniemy OPR za pisanie nie na temat w tym wątku. Temat to: Trasa z Makarskiej do Dubrownika
Pozdrav
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 20:19

dasuch napisał(a):

Napewno przekonasz, jazda z duszą na ramieniu nie jest ciekawa. Masz kartę i luzik. Ja w tym roku jadę przez Węgry i BiH, wstępuję po drodze do Sarajewa. Zielona karta w portfelu czego Tobie również życzę.

W zeszłym roku jechałem przez Czechy-Austria-Słowenia i CRO, ale w tym prawdopodobnie pojadę przez Węgry (noc w Budapeszcie z zwiedzaniem) a później do Sarajewa (zwiedzanie) i CRO... mimo pierwotnych planów wyjazdu do Bułgarii przez Węgry, Serbie do Bułgarii i z powrotem przez Rumunię - tylko, że jednak chyba CRO wygra... zwłaszcza, że zacznę się uczyć tego pięknego języka :)
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 20:20

bartek1110 napisał(a):
dasuch napisał(a):

W zeszłym roku jechałem przez Czechy-Austria-Słowenia i CRO, ale w tym prawdopodobnie pojadę przez Węgry (noc w Budapeszcie z zwiedzaniem) a później do Sarajewa (zwiedzanie) i CRO... mimo pierwotnych planów wyjazdu do Bułgarii przez Węgry, Serbie do Bułgarii i z powrotem przez Rumunię - tylko, że jednak chyba CRO wygra... zwłaszcza, że zacznę się uczyć tego pięknego języka :)

No i rano jutro załatwiam zieloną kartę
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:21

jasio napisał(a):Jak sama nazwa wskazuje jest to mapa Eurpy i jest tam Bośnia jako biała plama-przeczytaj opis kolor biały - tylko drogi główne , więc jadranka na odcinku Bośn na pewno tam jest.i :roll:

Chcesz mnie przekonać, że jest? Mam GPS firmy Garmin, mam wgraną tą mapę, o której pisałem, i wierz mi, nie ma BiH. Biała plama po przekroczeniu granicy.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:24

bartek1110 napisał(a):...ale w tym prawdopodobnie pojadę przez Węgry (noc w Budapeszcie z zwiedzaniem) a później do Sarajewa (zwiedzanie) i CRO...

I tak trzymaj. Podobna trasa do mojej, może się gdzieś spotkamy na trasie, a może wcześniej na zlocie w Jankowie?
bannanc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bannanc » 08.04.2010 20:25

Do GPS garmina jest bardzo dokładna mapa Chorwacji, Bośni i Czarnogóry- Adria Route. Sprawdzałem działa. :D :D :D
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 20:26

dasuch napisał(a):
bartek1110 napisał(a):...ale w tym prawdopodobnie pojadę przez Węgry (noc w Budapeszcie z zwiedzaniem) a później do Sarajewa (zwiedzanie) i CRO...

I tak trzymaj. Podobna trasa do mojej, może się gdzieś spotkamy na trasie, a może wcześniej na zlocie w Jankowie?

Nie mówię nie, zlot w Jankowie ? Słyszałem o zlocie w Gnieźnie.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:30

bartek1110 napisał(a):Nie mówię nie, zlot w Jankowie ? Słyszałem o zlocie w Gnieźnie.

W Jankowie koło Gniezna, zobacz TU
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:31

bannanc napisał(a):Do GPS garmina jest bardzo dokładna mapa Chorwacji, Bośni i Czarnogóry- Adria Route. Sprawdzałem działa. :D :D :D

Tak - masz rację, ale ja piszę o City Navigator Europe.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 08.04.2010 20:39

dasuch napisał(a):
jasio napisał(a):Jak sama nazwa wskazuje jest to mapa Eurpy i jest tam Bośnia jako biała plama-przeczytaj opis kolor biały - tylko drogi główne , więc jadranka na odcinku Bośn na pewno tam jest.i :roll:

Chcesz mnie przekonać, że jest? Mam GPS firmy Garmin, mam wgraną tą mapę, o której pisałem, i wierz mi, nie ma BiH. Biała plama po przekroczeniu granicy.
Dałeś link i go sprawdziłem i tam stoi tylko drogi głowne , jezeli niema na twojej mapie to ta mapa powinna się nazywać NIE CAŁA EUROPA.Z którego roku jest ta mapa.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:40

jasio napisał(a):Z którego roku jest ta mapa.

Mam mapę z roku 2009
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa z Makarskiej do Dubrownika - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone