.png)
.png)
mariuszula napisał(a):lecz zawsze powiadam,że cały rok się odkłada na urlop w Cro więc odspuśmy sobie to dziadowanie
.png)
Lednice napisał(a):, wklepuje do gps miejscowość i koniec, do Zakopanego jechał z Żor 5 godzin zamiast z 3
No, ale gps taką trase mu pokazał, przez Katowice i Kraków,
a nie Bielsko i Korbielów
Teoria była piękna, praktyka mniej, bramki na autostradzie, totalny korek na Zakopiance
.png)
edjarek napisał(a):I pod tym zdaniem się podpisuje. Kolega JasFasola to chyba pochodzi z Krakowa? Bo żeby aż tak przeliczać, czy warto przepłacić 7,72 zł to ręce opadają. To już nie pytanie o trasę to raczej właśnie dziadowanie. W końcu można jechać do Chorwacji z kilkoma złotówkami i bagażnikiem konserw turystycznych, a później opowiadać wszystkim gdzie się to nie było (a znam takich). Jak mnie nie stać na Chorwację, to jadę nad jezioro z namiotem. Może mnie poniosło ale szlag mnie trafia jak widzę takie posty.
Żeby nie było ja jadę pierwszy raz, 19 letnim oplem i winiety kupiłem w biurze turystycznym ( w tym słoweńską miesięczną). Mimo wszystko pozdrawiam.
.png)
.png)
JasFasola napisał(a):No więc korzystając z kalkulatora obliczyłem (pytanie czy poprawinie) koszt przejazdu autostradami płatnymi w Chorwacji od granicy Słoweńsko-Chorwackiej do Rovinj A2, A1, A6, A8 - wyszło 76,86zł w jedną stronę. W dwie daje to kwotę 153,72zł. Czyli wychodzi na to, że przy zakupie miesięcznej w Słowenii (146zł) to jeszcze coś zostaje w kieszeni. Pytanie czy poprawnie policzyłem koszt autostrad w Cro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi