Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa do miejscowości Gradac

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andykan
Odkrywca
Trasa do miejscowości Gradac

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 11.07.2009 17:33

Witam
Mam pytanie:
-czy do Gradac jest sens dojazdu trasą "nieautostradową" ? ile taki dojazd by trwał - myślę o trasie z Zagrzebia.
- jaki jest koszt dojazdu autostradą do Makarskiej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2009 17:44

andykan napisał(a):...czy do Gradac jest sens dojazdu trasą "nieautostradową" ? ile taki dojazd by trwał - myślę o trasie z Zagrzebia....

www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17814
andykan napisał(a):... jaki jest koszt dojazdu autostradą do Makarskiej?

www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
Wystarczy :?: :wink:
piotom0
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotom0 » 11.07.2009 17:54

W zeszyłym roku z Latenye do Setanowac-a coś około 75 kun - sprawdż aktualne ceny. Cały czas autostradą płatną oprócz obwodnicy Zagrzebia.
Mój czas przejazdu to ok 5h 30min trasa 544 km.

TomTom wyliczył alternatywną trasę - bez opłat na poziomie 530 km ale już 8h 52min.

Ja bym się nie pchał na niepłatne drogi mimo wszystko szybciej i bezpieczniej autostradą.

Zaliczyliśmy po drodze Jeziora Plitwickie. Tam warto odbic ale trzeba doliczyć przynajmiej + 6h na dojazd i zwiedzanie w stosunku do normalnego przejazdu autostradą.

Pozdrawiam
Piotom0
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 11.07.2009 19:50

Dzięki za odpowiedzi. Jesli wyjdzie mi przejazd przez Chorwację nocą pojade autostradami, jesli w dzień - pojadę loklanymi. Zobaczę w jakiej będę kondycji.... bo na trasie różnie bywa. Kiedyś robiłem 2000 km z godzinną drzemką i było OK, ale to było kilka lat temu...
pozdrawiam
grzegorzch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzch » 13.07.2009 07:49

piotom0
W zeszyłym roku z Latenye do Setanowac-a coś około 75 kun - sprawdż aktualne ceny. Cały czas autostradą płatną oprócz obwodnicy Zagrzebia.

Kolego piotom0, jakim pojazdem jechałeś że tak mało zapłaciłeś za autostradę?.
W zeszłym roku za tą trasę zapłaciłem ponad 200 kun.
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 13.07.2009 09:06

Witam
No i jeszcze jeden dylemat:
czy do Hr (Gradac) będę potrzebował Zielonej Karty?
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 13.07.2009 09:08

andykan napisał(a):Witam
No i jeszcze jeden dylemat:
czy do Hr (Gradac) będę potrzebował Zielonej Karty?

Nie,ale jak chciałbyś się wybrać na wycieczkę do Dubrownika to teoretycznie tak :)
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 13.07.2009 09:24

8) czyli , że jakby nie....
Mówisz o granicy z BiH?
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 13.07.2009 09:36

andykan napisał(a):8) czyli , że jakby nie....
Mówisz o granicy z BiH?

Dokładnie,niby jest to ok.10km i tylko tranzyt przez BiH ale ZK się przyda w razie czego tym bardziej jak zechce Ci się odwiedzić Medjugorje ;)
Jeśli zamierzasz dojechać tylko do Gradac i nie przez BiH to na całej trasie nie musisz mieć ZK :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone