Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam domu - 12 osób w lipcu 2013

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 07.09.2012 10:43

Witam, :D
może będzie ktoś w stanie mi pomóc znaleźć dom do wynajęcia w środkowej części CRO? - nie wyspy, nie Istria i nie płd. Dalmacja.
Dwa tygodnie z podróżą w lipcu 2013. Trzy rodziny - 6 dorosłych i 6 dzieci (w tym 5 w wieku 1,5-7 lat).
Czytam od kilkunastu dni fora, korzystam z wyszukiwarek, ale nie znalazłem niczego, bo albo ceny z kosmosu, albo standard nie na nasze wymagania...
Nasze oczekiwania:
- do 1 000 m od plaży, najlepiej piasek/żwirek bez urwistego brzegu
- basen, który nie będzie potrzebny w przypadku bezpośredniego położenia przy plaży
- taras/ogród z grillem
- nie przy ruchliwej ulicy

Z uwagi na wiek dzieci dużo czasu będziemy spędzali w domu/ogrodzie m.in. przygotowując posiłki, czy bawiąc się z pociechami.

Z góry dziękuję wszystkim życzliwym :) :) :)

P.S.
widziałem usunięte wątki dot. prywatnych kwater, więc jeśli ktoś się boi, żeby nie było posądzenia o reklamę itp. to proszę o PW, względnie maila.
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 09.09.2012 13:13

Ponownie proszę o pomoc :)
Szczerze mówiąc jestem zdziwiony zupełnym brakiem odpowiedzi, bo wydawało mi się, że dla CROmaniaków to oczywistość, że każdy gdzieś był i jest w stanie coś polecić. :):):)
Nie chodzi mi o jakieś nachalne reklamy, ale o zwykłą życzliwość, chociażby wobec gospodarzy-Chorwatów, których warto pochwalić.
Ja ze swojej strony wyjaśniam, że bardzo chciałbym wrócić do CRO, ale nie mogę oprzeć się na własnych doświadczeniach, bo poprzednio nie było dzieciaczków, a dla dwóch dorosłych osób naprawdę wystarczyło cokolwiek (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). Natomiast teraz chcę zadbać przede wszystkim o dzieci, a z drugiej strony nie chcę płacić kosmicznych pieniędzy za jakieś snobistyczne wille (które dominują w wyszukiwarkach).
Liczę na CRO-społeczność, która ma masę doświadczeń i życiowych mądrości.

Pozdrawiam, Robert :)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.09.2012 14:25

Trafiłeś na słaby w tym temacie czas na forum :mrgreen:
Szukających namiarów na apartmany może spotkać to

:mrgreen:
Gwoli ścisłości ja ci nie pomogę bo nie jeżdżę w te rejony. Pozdrav.
aniag
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniag » 10.09.2012 20:08

Witaj,

Moze bede mogła pomoc. Napisz tylko czy interesuje Ciebie dom w Sukosanie? Mieszkam i pracuje w Chorwacji. W tym roku przystepujemy do remontu domu w pierwszej linii brzegowej w miejscowosci Sukosan. W sezonie 2013 dom bedzie mozna wynajac w całosci- maksymalna ilosc osob- 14. Jezeli jestes zainteresowany odezwij sie na moj prywatny mail- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam serdecznie

Ania
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 11.09.2012 10:39

Cześć,
dzięki za odzew :)
Napisałem maila.
Pozdrawiam, Robert
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 17.09.2012 14:34

aniag napisał(a):Witaj,

Moze bede mogła pomoc. Napisz tylko czy interesuje Ciebie dom w Sukosanie? Mieszkam i pracuje w Chorwacji. W tym roku przystepujemy do remontu domu w pierwszej linii brzegowej w miejscowosci Sukosan. W sezonie 2013 dom bedzie mozna wynajac w całosci- maksymalna ilosc osob- 14. Jezeli jestes zainteresowany odezwij sie na moj prywatny mail- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam serdecznie

Ania

Cześć, czy mój mail do Ciebie doszedł? Z góry dziękuję za odpowiedź.
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 17.09.2012 14:36

jolamik
cromaniak66

Dziękuję za pomoc :)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 19.09.2012 00:25

rybolow, napiszę Ci tak..
trochę robisz z igły widły. w sensie warunków jakie postawiłeś. dość ostre. nie dziw się że trudno Ci coś polecic.
o dzieci się nie martw, poradzą sobie, szczególnie w takim wieku. moja 3-latka bez problemu wytrzymała trasę białystok-korcula.
basen? po co. po 2 dniach nuda.chcecie koczować przy domu?
ogród z grillem. wow.dla fotek chyba?
nie wyspy. dlaczego? dzieci mają chorobę morską? prom to atrakcja dla nich.

potrzebujesz tak naprawdę trzech apartmanów 2+2 w jednym domu.
ja ci mogę polecić to miejsce, gdzie byłem nie raz i spotkałem sporo rodzin z dziećmi:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
dom 547

na pierwszym piętrze masz duży taras dla dwóch apartmanów, będziecie mieć go praktycznie dla siebie. trzeci ap. piętro wyżej a może i obk, nie pamietam dokładnie rozkładu. grill jest. właściciele mili i wyrozumiali w stosunku do dzieci.
plaża najbliższa pół km, inne samochodami 10-20 km. sklep, 3 konoby, cisza, spokój wieczorem.czasem dziwne klimaty :) typu koncert na tarasie, święto w Cara, pewnie rejsik łódką, Korcula blisko do zwiedzania wieczorem.

ceny uważam za przystepne.

no cóż, basenu nie ma :) warunki średnie typu szafa stolik, ale jest klima. gospodyni da naleśniki, parówki dla dzieciaków jak się dogadasz.
Twój wybór.
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 19.09.2012 08:47

Dziękuję za twoje rady.
Proponuję usunąć linka, bo admini będą krzyczeć :)

Warunki są trochę na wyrost, ale to trochę jak z targowaniem, łatwiej z czegoś zejść :) A poza tym nie chcę zawracać głowy komuś, kto mi coś poleci, a ja z góry będę na nie.

Wyspy nie, ponieważ już byłem na dwóch (Brać i Hvar), a chciałbym zobaczyć np. Jeziora Plitwickie. Na wyspie mimo wszystko jest się trochę uwiązanym. No chyba, że jest połączenie mostem, np. Ciovo (nie wykluczam).

Basen, tak jak już napisałem dobrze, jakby był, ale niekoniecznie, jeśli jest bardzo blisko do morza. Moje dzieci naprawdę nie nudzą się w wodzie, wiem z doświadczenia.

Ogród z grillem natomiast uważam za konieczny. Dwójka dzieciaków śpi w dzień w południe, na plaży skwar i co wtedy mam robić? Wieczorem padają na twarz ok 20:00. Jak spędzać wieczory?

Przeciwiczyliśmy już kilka wyjazdów z dzieciakami i wiemy co jest nam potrzebne i jakie mamy ograniczenia. Dodatkowo tym razem mamy zamiar jechać w dużej grupie, więc zawsze jeszcze są kompromisy.

Aha, 2+2 nie wystarczy, bo ja mam 3 dzieciaczków :)
pjero
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjero » 19.09.2012 08:51

Thansk & Regards
obecna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obecna » 07.07.2013 22:57

Polecam apartamenty u Marii Wyspa Korcula Vela luka
- Mikulina Luka brak strony w internecie super obsługa domowa atmosfera brak sklepu do miasta 1/2 godziny piechotą autem 8 minut w tej chwili jestem tutaj do plaży 20 m w dół plaża kamienista Kobieta -Marija 76 lat może gotować, serwuje przepyszne wino , plaża kamienista w zatoce n aplaży na dwa leżaki na stałe można znieść więcej, można przywieżć każde zwierzę uwielbia je oddaje turystom serce na dloni , apartament jeden taras ok 100m2 leżaki parasole , aparteament łazienka z pralką , wanna, salon ok. 25 m2 rozkładana kanapa, fotele tv ława 2 segmenty z naczyniami na 20 osob na cały dzień, kuchnia lodówki - 2 szt , stół krzesła , fotele 2 szt maszyna do pieczenia chleba przepis u Maryj lub poprosic upiecze jaki chcesz,robot kuchenny ,kuchenka gazowa , elektryczna ,piekarnik ,zastawa kompletna na ok.20 osób,oprócz kuchni i salonu dwie sypialnie na 4 osoby i pokój na dwie osoby ,na parterze apartament na 4 osoby podobnie wyposażony lecz mniejszy. W tym i apartamencie na górze może przebywac jednocześnie do 14 osób według uznanania przy cenie 100 euro za wszystko jest to rewelacja.Przy większej ilości trzeba dopłacić za wode 500 KUNa za cysternę ,która wystarcza na dwa tygodnie. Polecam Bartek w razie pytań +48602233743 jestem na miejscu.Jak nie odbieram adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub tel do Maryi tylko potrzeba cierpliwości ale rozumie po Polsku 0038520813245

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone